MARLES intro banerji 1920 Elegant MARLES intro banerji 1920 Solution MARLES intro banerji 1920 Supreme

Leopold Fenster Window collection

 • atributi

  Les

  Naj bo les stalnica vašega bivanja in življenja

  Linija lesenih in les/alu oken MARLES ponuja velik izbor vseh vrst lesa in barvnih kombinacij, tako da izgled okenskega krila lahko povsem prilagodite vašim željam in uskladite z vašim interierjem.

  Naša okna so različnih debelin, izdelana iz kakovostnega lepljenega, z vidnih strani dolžinsko nespojenega lesa: smreke, jelke, macesna, bora, hrasta ali merantija. Možna tudi kombinacija različnih vrst lesa in eksotičnega lesa.
 • atributi

  Barvna karta lesa

  "Življenje doživljamo skozi svoje zaznave, obarvano pa je s tistimi barvami, za katere se sami odločimo." Greg Anderson

  Dandanes si lahko lesena okna popestrite s številnimi barvami in odtenki ter tako dodate piko na »i« v celotnem in dovršenem izgledu svojega doma.
  Lazurne in pokrivne barve, ki jih uporabljamo, zagotavljajo dolgotrajno funkcionalnost lesenih oken, obenem pa so človeku in okolju prijazne saj so izdelane na vodni osnovi.
 • atributi

  ALU maska

  Enkraten izgled in arhitekturne rešitve

  Kombinacija aluminija in lesa je združitev najboljših lastnosti obeh materialov; lesena okna z ALU oblogo so enostavna za vzdrževanje in čiščenje in primerna za zahtevnejše vremenske pogoje.
  Izbirate lahko med katerokoli RAL barvo in barvami različnih vrst lesa ter med spojenimi in varjenimi vogali ALU maske na oknih.
 • atributi

  Okovje

  Večina današnjih oken je opremljena z okovjem za kombinirano odpiranje, ki nam omogoča, da lahko okno odpremo na stežaj in na zračenje. Z uvedbo najnovejših tehnologij lahko nadgradimo osnovno izvedbo okovja do funkcionalnosti daljinskega upravljanja, časovno omejenega zračenja, samodejnega zračenja v intervalih in na daljavo preko aplikacije za pametne telefone.

  Lepoto lesa lahko poudarimo tudi z izbiro skritega okovja.
 • atributi

  Varnost

  Varnost je predpogoj za udobno in sproščeno bivanje in ena od osnovnih potreb vsakega posameznika.

  Uporaba kakovostnih materialov, natančna izdelava ter okovje renomiranih proizvajalcev zagotavlja že v standardni izvedbi MARLES oken visoko stopnjo zaščite proti poškodbam in vlomu. Z nadgradnjo vgrajenega okovja ter vgradnjo ustreznih varnostnih stekel in pololiv dosegamo varnostno zaščito MARLES oken do RC2 varnostne stopnje.

  Povečano protivlomno zaščito dosegajo MARLES lesena in alu les okna tudi v načinu zračenja s posebnim pogonom okovja, ki omogoča motorno krmiljeno zapiranje okenskega krila obenem pa tudi vzporedni odmik okenskega krila za pribl. 6 mm. Tudi v takšnem odprtem načinu je sistem certificiran za protivlomno okno do standarda RC2.
 • atributi

  Design

  Moderen izgled, ravne linije in najboljši materiali

  Linijo lesenih in alu les oken MARLES odlikuje moderen izgled, ravne linije, najboljši materiali in najboljše tehnološke rešitve.
  Poudarjene so ravne linije robov in zaključkov okenskega krila. Zunanja linija in design aluminij maske oken je načrtovana in prilagojena da maksimalno poudari arhitekturo zgradbe, predvsem pa zaradi poravnane linije alu-steklo usklajeno deluje z fasadnimi detajli.
 • atributi

  Certifikati

  V tujini naša okna testirajo in certificirajo najboljše neodvisne institucije:

  PASSIVHAUS, certifikat inštituta v Darmstatu v Nemčiji opredeljuje standarde za pasivno gradnjo in nadzor nad izvedbo gradnje. Z naprednimi tehnologijami in poudarku na razvojni usmerjenosti smo imetnik certifikata, ki izkazuje, da tako naše leseno kot les-alu okno dosega vse potrebne standarde, da je klasificirano kot pravo pasivno okno in ne le kot okno, ki je primerno za pasivne gradnje.

  IFT ROSENHEIM certifikati posamičnih izkazov toplotnih prehodnosti oken so pridobljeni s programom preračunavanja, ki je validiran (preverjen) s strani IFT Rosenheim kot notificiranega instituta.

  V Sloveniji sodelujemo z inštitutom ZAG in ZRMK, kot vodilnima inštitutoma na področju gradbeništva pri nas.

Aktualno

​V MARLESu verjamemo v zdravo okolje. Verjamemo, da z uporabo sodobnih zelenih tehnologij in trajnostnih poslovnih praks vsak dan z majhnimi koraki izboljšujemo svet.

Novice