Lesena okna MARLES so trajnostna.
Trajnostna gradnja je pojem, ki ga v današnji ekološko vse bolj osveščeni družbi ne moremo spregledati. Tovrstna gradnja temelji na nizkoenergijskih, ekoloških izdelkih iz naravnih materialov, z minimalnim vplivom na okolje.
Okna MARLES SOLUTION odlikujejo toplotne karakteristike profila, ki so v primerjavi s konkurenčnimi do 30 % varčnejša in tako med najprimernejšimi za vgradnjo v pasivne objekte. To potrjujejo tudi s certifikatom, ki ga je našim oknom podelil neodvisni nemški inštitut Passivhaus Damstadt.
 • Les Več

  Sodobna arhitektura je funkcionalna, trajnostna in prijazna do okolja. Lesena okna so s svojo sodobno podobo in tehničnimi lastnostmi najboljša izbira za novo generacijo nizkoenergijskih, pasivnih ter energetsko pozitivnih stanovanjskih zgradb.

  Les je naraven, estetsko lep, obnovljiv material ter kot tak edini, ki v svoji zgradbi skladišči CO2, s tem pa pripomore k našemu boljšemu počutju v bivalnem prostoru in varovanju okolja. Nenehno se obnavlja iz tal, vode, zraka in sonca, nas povezuje in vrača v naravo. Je živ in diha z nami, hkrati pa se prilagaja vremenskim razmeram.

  Za lesena okna ponujamo les različnih debelin iz kakovostnega lepljenega, z vidnih strani dolžinsko nespojenega lesa: smreke, jelke, macesna, bora, hrasta ali merantija. Možna tudi kombinacija različnih vrst lesa.
  Obdelava in izbira lesa po standardu EN 942, večslojno lepljeni profili, brez grč, posušeno na vlažnost lesa 13 % +–2 %.

  Les 1

 • Barvna karta lesa Več

  Les je zares lep, z nego in skrbjo tak ostane večno."
  Dandanes si lahko lesena okna popestrite s številnimi barvami in odtenki ter tako dodate piko na i v celotnem in dovršenem izgledu svojega doma.

  Ponujamo široko paleto barvnih premazov po naši in RAL barvni karti. Lazurne in pokrivne barve, ki jih uporabljamo, zagotavljajo dolgotrajno funkcionalnost oken, obenem pa so človeku in okolju prijazne saj so izdelane na vodni osnovi.

  POVRŠINSKA OBDELAVA: 3-kratni nanos: osnovna impregnacija in vmesni nanos s potapljanjem, končni nanos z brizganjem. Vse barve na akrilni bazi. Barvni ton po barvni karti oz. po vzorcu ali po RAL-u

  Barvna karta lesa 1
 • ALU maska Več

  Kombinacija aluminija in lesa je združitev najboljših lastnosti obeh materialov.

  Celotno konstrukcijo okenskega krila z zunanje strani ščiti ALU maska, ki povečuje trajnost okna in zmanjšuje potrebo po vzdrževanju izdelka
  Izbirate lahko med katerokoli RAL barvo in barvami različnih vrst lesa ter med spojenimi in varjenimi vogali ALU maske.

  ALUMINIJASTI PROFILI: Profili so iz vlečenega aluminija, površina je suho prašno lakirana. Kotni spoj okvirjev je mehansko spojen z vstavljenim aluminijastim kotnikom in zalepljen z dvokomponentnim lepilom za kovino.

  Aluminij je izjemno trajen material, ki ohranja obliko. Aluminij lahko 100% recikliramo in tako dopolnjuje naravno danost lesnih oken, ki zagotavljajo okolju in bivanju prijazno okolje.
 • Steklo Več

  Primerna izbira zasteklitve oken zagotavlja dodatno zvočno in toplotno izolacijo ter omogoča zaščito pred svetlobo in radovednimi pogledi. Sodobna tehnološka obdelava pa nam zagotavlja tudi varnostna stekla, ki vas bodo zaščitila ne le pred radovedneži, temveč tudi pred nepovabljenimi gosti in nepredvidljivimi vremenskimi razmerami.

  Stekla so bila v zadnjem obdobju deležna posebne pozornosti glede izboljšav toplotnih karakteristik in imajo danes dobre termične vrednosti. Že nekaj časa so na trgu dvo in troslojna stekla, s tankimi nizkoemisijskimi (low - e) nanosi in polnjena z žlahtnimi plini (Argon, Krypton), s katerimi dosegamo odlične toplotne karakteristike - tudi do 0,4 W/m2K. Skupaj z razvojem distančnikov iz umetnih mas so toplotne karakteristike stekla močno izboljšane.

  Glede na gradbeno specifiko objektov in želj posameznikov razvrščamo stekla v nekaj osnovnih skupin:

    Toplotnozaščitna izolacijska stekla - Visokokakovostne toplotno zaščitne zasteklitve prispevajo k manjšim toplotnim izgubam, s tem pa omogočajo smotrnejšo rabo energije. So barvno nevtralne, visoko prepustne za sončno energijo ter vidno svetlobo in neprepustne za dolgovalovna sevanja.

    Sončnozaščitna izolacijska stekla - Energetske izzive pretoka sončne energije, katerega spremlja velik pretok svetlobe, ki poleti ne sme povzročati nezaželenega pregrevanja prostorov, istočasno pa te zasteklitve ne smejo imeti za posledico velike toplotne izgube pozimi rešujemo s sončnozaščitnimi stekli.

    Zvočnozaščitna izolacijska stekla - Zvoke iz okolja, ki motijo zbranost in učinkovitost pri delu ter spokojnost pri spanju, lahko zelo omejimo z ustreznimi sodobnimi okni z zvočnoizolacijsko zasteklitvijo.

    Varnostna stekla - Pojem aktivna varnost pomeni varovanje zdravja ali življenja ljudi, zaščito pred požarom, vlomom, izstrelki ali pred poškodovanjem premoženja. Varnostna stekla delimo na lepljena varnostna stekla VSG in kaljena varnostna stekla ESG – termično obdelana.

    Ornamentna stekla
 • Okovje Več

  Večina današnjih oken je opremljena z okovjem za kombinirano odpiranje, ki nam omogoča, da lahko okno odpremo na stežaj in na zračenje s standardno vgrajeno blokado odpiranja pri položaju na kip. V MARLES okna je standardno vgrajeno kakovostno in trpežno okovje proizvajalca ROTO - okovje ROTO NT, ki je srebrno pasivirano, s pokrivnimi kapicami ter nosilnostjo do 130 kg. Možna je nadgradnja okovja vse do varnostne stopnje RC2.

  Lepoto lesa lahko poudarimo z izbiro skritega okovja.
 • Varnost Več

  Kvaliteta in ranljivost stavbnega pohištva so edini način, da nepridipravi pridejo v vaš dom. Prav zaradi tega je pomembno, da izberete stavbno pohištvo z visoko stopnjo varnosti.

  Uporaba kakovostnih materialov, natančna izdelava ter okovje renomiranih proizvajalcev zagotavlja že v standardni izvedbi MARLES oken visoko stopnjo zaščite proti poškodbam in vlomu. Z nadgradnjo vgrajenega okovja ter vgradnjo ustreznih varnostnih stekel in pololiv dosegamo varnostno zaščito MARLES oken do RC2 varnostne stopnje.

  Varnost je predpogoj za udobno in sproščeno bivanje in ena od osnovnih potreb vsakega posameznika. Pri lesenih oknih bi zato bil marsikdo v dvomih, a so ravno lesena okna v primeru požara varnejša, saj les celo v primerjavi z betonom ponuja večjo odpornost na ogenj. Leseni deli tvorijo zaščito in v primeru rušenja prenesejo večje obremenitve kot beton. 
 • Design Več

  Linijo lesenih in les/alu oken MARLES SOLUTION odlikuje moderen izgled, ravne linije , najboljši materiali in najboljše tehnološke rešitve.

  Poudarjene so linije robov in zaključkov okenskega krila. Zunanja linija in design aluminij maske je načrtovana in prilagojena da maksimalno poudari arhitekturo zgradbe, predvsem pa zaradi poravnane linije alu-steklo usklajeno deluje z fasadnimi detajli.
 • Izvedbe Več

  Izvedbe 3 4
 • Pololive Več

  V MARLES okna so standardno vgrajene pololive Hoppe ATLANTA z varnostnim sistemom SECUSTIC z v mehanizmu vgrajeno posebno varnostno sklopko, ki preprečuje kakršnokoli premikanje pololive iz zunanje strani in tako onemogoča prisilno odpiranje okna.

  Pololive so kvalitetne izdelave, prijetne za oprijem in upravljanje, ter različnih materialov in barv.

  Pololive 1
 • Izolacija Več

  Pasivna gradnja je gradnja prihodnosti.

  Sodobna arhitektura je funkcionalna, trajnostna in prijazna do okolja. Lesena okna so s svojo sodobno podobo in tehničnimi lastnostmi najboljša izbira za novo generacijo nizkoenergijskih, pasivnih ter energetsko pozitivnih stanovanjskih zgradb.

  Glavna prednost Marlesovega izolativnega okenskega okvirja je njegova nizka toplotna prehodnost ob enakih mehanskih lastnostih okna. Okenski profil lahko doseže do 70% manjše toplotne izgube kot polni leseni okenski okvir. Posledično so razlike med toplotno prehodnostjo okvirnega dela okna napram steklenemu mnogo manjše kot pri običajnih lesenih oknih, kar pomeni, da gre za večjo homogenost toplotne izolativnosti okna kot celote. Prav ta homogenost izdelka preprečuje kondenzacijo vlage na notranji strani okna in posledično manjše neprijetnosti zaradi vlage in tudi daljšo uporabno dobo izdelka. Zelo pomembno je, da vse našteto pripomore k bolj zdravemu bivalnemu okolju, saj je z izboljšanimi toplotnimi karakteristikami profila in preprečitvijo nastanka toplotnega mostu bistveno zmanjšana možnost nastanka škodljivih plesni v brazdi okenskega okvirja.

  Okno iz izolativnega Marlesovega profila prav tako sodi v skupino proizvodov, ki imajo minimalen vpliv na okolje in imajo odlično bilanco ogljičnega odtisa. Že sam les, kot naraven in obnovljiv material, za samo obdelavo porabi izredno malo energije, poleg tega pa z uporabo lesa za čas življenjske dobe izdelka tudi konzerviramo ogljikov dioksid, namesto da ga s sežigom sprostimo v ozračje. Pomemben dejavnik in tudi z okoljskega vidika velika prednost Marlesovega izolativnega profila je tudi uporaba okolju prijazne izolativne trde poliuretanske pene, za razliko od primerljivih profilov, ki se pojavljajo na trgu (PU pene). Poliuretanski sistem RDX-040 na katerem bazira vstavljena trda poliuretanska pena, vsebuje poliolno komponento, ki se proizvaja iz oljne repice, medtem ko je za starejše generacije poliolov proizvodna surovina je nafta. Da bi bil proizvod čim bolj okolju prijazen, se kot fizikalni penilec uporablja voda in ne fizikalni penilci, ki škodujejo ozračju.

  Izolacija 1
 • Profile Dimensions
 • Solution 78: Vgradna debelina _ 78 mm,
  Vidna širina (L + D + zgoraj) _ 115 mm,
  Vidna širina (spodaj) _ 130 mm
 • Solution 92: Vgradna debelina _ 92 mm,
  Vidna širina (L + D + zgoraj) _ 115 mm,
  Vidna širina (spodaj) _ 130 mm
 • Solution 92 Elegant: Vgradna debelina _ 92+16 mm,
  Vidna širina (L + D + zgoraj) _ 118 mm,
  Vidna širina (spodaj) _ 135 mm
 • Fitting shapes
 • Solution 78: pravokotne, poševne
 • Solution 92: pravokotne, poševne
 • Solution 92 Elegant: pravokotne, poševne
 • Opening modes
 • Solution 78: fiksno, kombinirano (D in DK), zložljive stene, drsno-nagibne stene, dvižno-drsne stene, odpiranje navznoter/navzven
 • Solution 92: fiksno, kombinirano (D in DK), drsno-nagibne stene, dvižno-drsne stene, odpiranje navznoter/navzven
 • Solution 92 Elegant: fiksno, kombinirano (D in DK), drsno-nagibne stene, dvižno-drsne stene, odpiranje navznoter/navzven
 • Threshold
 • Solution 78: Alu kotnik, Weser prag
 • Solution 92: Alu kotnik, Weser prag
 • Solution 92 Elegant: Alu kotnik, Weser prag
 • Heat transfer through window (Uw)
 • Solution 78: Uw≤0,80 W/m2K
 • Solution 92: Uw≤0,70 W/m2K
 • Solution 92 Elegant: Uw≤0,70 W/m2K
 • Heat transfer through glass (Ug)
 • Solution 78: Ug=0,6 W/m2K
 • Solution 92: Ug=0,5 W/m²K
 • Solution 92 Elegant: Ug=0,5 W/m²K
 • Glass-integrated spacers
 • Solution 78: TGI
 • Solution 92: TGI
 • Solution 92 Elegant: TGI
 • Sound insulation through single wing windows (dB)
 • Solution 78: 34 dB
 • Solution 92: 34 dB
 • Solution 92 Elegant: 34 dB
 • Number of seals
 • Solution 78: Standardno _ 3
 • Solution 92: Standardno _ 3
 • Solution 92 Elegant: Standardno _ 3,
  Opcija _ četrto tesnilo