• Solution 92

  steklo

  Troslojno steklo sestave 4Low-e/14 TGI Ar/4/14 TGI Ar/4Low-e z Ug=0,6 W/m2K

  odkapni profil

  Ščiti spodnji, najbolj izpostavljen del podboja in krila pred vremenskimi vplivi. Odkapnik ne predstavlja toplotnega mostu, ker je potegnjen iz notranjosti profila. S tem so zagotovljene boljše vrednosti toplotne prevodnosti.

  tesnila

  Tipsko so vgrajena tri tesnila, od tega dve v pripiri okna in eno pod steklitveno lestvico.

  izolacija

  Inovativni leseni lepljeni okenski profil z vgrajeno izolativno trdo poliuretansko peno, kar zagotavlja visoko trdnost, stabilnost in torzijsko togost okna. Z vgrajeno izolacijo dosegamo nižje toplotne prehodnosti okvirja.


  Naloži certifikat
 
 
 
 
Solution
 
 
 
 • Les Več

  Sodobna arhitektura je funkcionalna, trajnostna in prijazna do okolja. Lesena okna so s svojo sodobno podobo in tehničnimi lastnostmi najboljša izbira za novo generacijo nizkoenergijskih, pasivnih ter energetsko pozitivnih stanovanjskih zgradb.

  Les je naraven, estetsko lep, obnovljiv material ter kot tak edini, ki v svoji zgradbi skladišči CO2, s tem pa pripomore k našemu boljšemu počutju v bivalnem prostoru in varovanju okolja. Nenehno se obnavlja iz tal, vode, zraka in sonca, nas povezuje in vrača v naravo. Je živ in diha z nami, hkrati pa se prilagaja vremenskim razmeram.

  Za lesena okna ponujamo les različnih debelin iz kakovostnega lepljenega, z vidnih strani dolžinsko nespojenega lesa: smreke, jelke, macesna, bora, hrasta ali merantija. Možna tudi kombinacija različnih vrst lesa.
  Obdelava in izbira lesa po standardu EN 942, večslojno lepljeni profili, brez grč, posušeno na vlažnost lesa 13 % +–2 %.

  Les 1

 • Barvna karta lesa Več

  Les je zares lep, z nego in skrbjo tak ostane večno."
  Dandanes si lahko lesena okna popestrite s številnimi barvami in odtenki ter tako dodate piko na i v celotnem in dovršenem izgledu svojega doma.

  Ponujamo široko paleto barvnih premazov po naši in RAL barvni karti. Lazurne in pokrivne barve, ki jih uporabljamo, zagotavljajo dolgotrajno funkcionalnost oken, obenem pa so človeku in okolju prijazne saj so izdelane na vodni osnovi.

  POVRŠINSKA OBDELAVA: 3-kratni nanos: osnovna impregnacija in vmesni nanos s potapljanjem, končni nanos z brizganjem. Vse barve na akrilni bazi. Barvni ton po barvni karti oz. po vzorcu ali po RAL-u

  Barvna karta lesa 1
 • Okovje Več

  Večina današnjih oken je opremljena z okovjem za kombinirano odpiranje, ki nam omogoča, da lahko okno odpremo na stežaj in na zračenje s standardno vgrajeno blokado odpiranja pri položaju na kip. V MARLES okna je standardno vgrajeno kakovostno in trpežno okovje proizvajalca ROTO - okovje ROTO NT, ki je srebrno pasivirano, s pokrivnimi kapicami ter nosilnostjo do 130 kg. Možna je nadgradnja okovja vse do varnostne stopnje RC2.

  Lepoto lesa lahko poudarimo z izbiro skritega okovja.
 • Varnost Več

  Kvaliteta in ranljivost stavbnega pohištva so edini način, da nepridipravi pridejo v vaš dom. Prav zaradi tega je pomembno, da izberete stavbno pohištvo z visoko stopnjo varnosti.

  Uporaba kakovostnih materialov, natančna izdelava ter okovje renomiranih proizvajalcev zagotavlja že v standardni izvedbi MARLES oken visoko stopnjo zaščite proti poškodbam in vlomu. Z nadgradnjo vgrajenega okovja ter vgradnjo ustreznih varnostnih stekel in pololiv dosegamo varnostno zaščito MARLES oken do RC2 varnostne stopnje.

  Varnost je predpogoj za udobno in sproščeno bivanje in ena od osnovnih potreb vsakega posameznika. Pri lesenih oknih bi zato bil marsikdo v dvomih, a so ravno lesena okna v primeru požara varnejša, saj les celo v primerjavi z betonom ponuja večjo odpornost na ogenj. Leseni deli tvorijo zaščito in v primeru rušenja prenesejo večje obremenitve kot beton. 
 • Pololive Več

  V MARLES okna so standardno vgrajene pololive Hoppe ATLANTA z varnostnim sistemom SECUSTIC z v mehanizmu vgrajeno posebno varnostno sklopko, ki preprečuje kakršnokoli premikanje pololive iz zunanje strani in tako onemogoča prisilno odpiranje okna.

  Pololive so kvalitetne izdelave, prijetne za oprijem in upravljanje, ter različnih materialov in barv.

  Pololive 1
 • Izolacija Več

  Pasivna gradnja je gradnja prihodnosti.

  Sodobna arhitektura je funkcionalna, trajnostna in prijazna do okolja. Lesena okna so s svojo sodobno podobo in tehničnimi lastnostmi najboljša izbira za novo generacijo nizkoenergijskih, pasivnih ter energetsko pozitivnih stanovanjskih zgradb.

  Glavna prednost Marlesovega izolativnega okenskega okvirja je njegova nizka toplotna prehodnost ob enakih mehanskih lastnostih okna. Okenski profil lahko doseže do 70% manjše toplotne izgube kot polni leseni okenski okvir. Posledično so razlike med toplotno prehodnostjo okvirnega dela okna napram steklenemu mnogo manjše kot pri običajnih lesenih oknih, kar pomeni, da gre za večjo homogenost toplotne izolativnosti okna kot celote. Prav ta homogenost izdelka preprečuje kondenzacijo vlage na notranji strani okna in posledično manjše neprijetnosti zaradi vlage in tudi daljšo uporabno dobo izdelka. Zelo pomembno je, da vse našteto pripomore k bolj zdravemu bivalnemu okolju, saj je z izboljšanimi toplotnimi karakteristikami profila in preprečitvijo nastanka toplotnega mostu bistveno zmanjšana možnost nastanka škodljivih plesni v brazdi okenskega okvirja.

  Okno iz izolativnega Marlesovega profila prav tako sodi v skupino proizvodov, ki imajo minimalen vpliv na okolje in imajo odlično bilanco ogljičnega odtisa. Že sam les, kot naraven in obnovljiv material, za samo obdelavo porabi izredno malo energije, poleg tega pa z uporabo lesa za čas življenjske dobe izdelka tudi konzerviramo ogljikov dioksid, namesto da ga s sežigom sprostimo v ozračje. Pomemben dejavnik in tudi z okoljskega vidika velika prednost Marlesovega izolativnega profila je tudi uporaba okolju prijazne izolativne trde poliuretanske pene, za razliko od primerljivih profilov, ki se pojavljajo na trgu (PU pene). Poliuretanski sistem RDX-040 na katerem bazira vstavljena trda poliuretanska pena, vsebuje poliolno komponento, ki se proizvaja iz oljne repice, medtem ko je za starejše generacije poliolov proizvodna surovina je nafta. Da bi bil proizvod čim bolj okolju prijazen, se kot fizikalni penilec uporablja voda in ne fizikalni penilci, ki škodujejo ozračju.

  Izolacija 1
 • Profile Dimensions
 • Vgradna debelina _ 92 mm, Vidna širina (L + D + zgoraj) _ 115 mm, Vidna širina (spodaj) _ 130 mm
 • Fitting shapes
 • pravokotne, poševne
 • Opening modes
 • fiksno, kombinirano (D in DK), drsno-nagibne stene, dvižno-drsne stene, odpiranje navznoter/navzven
 • Threshold
 • Alu kotnik, Weser prag
 • Heat transfer through window (Uw)
 • Uw≤0,70 W/m2K
 • Heat transfer through glass (Ug)
 • Ug=0,5 W/m²K
 • Glass-integrated spacers
 • TGI
 • Sound insulation through single wing windows (dB)
 • 34 dB
 • Number of seals
 • Standardno _ 3