Design, tehnologija, izvedba vse to je SUPREME
Sodobna arhitektura je funkcionalna, trajnostna in prijazna do okolja. Lesena okna so s svojo moderno podobo in tehničnimi lastnostmi najboljša izbira za novo generacijo nizkoenergijskih, pasivnih ter energetsko pozitivnih stanovanjskih zgradb.
Linijo LES-ALU oken MARLES SUPREME odlikuje moderen izgled, ravne linije, najboljši materiali in najboljše tehnološke rešitve. Poudarjene so ravne linije robov in zaključkov okenskega krila, dodaten izbor eksotičnih vrst lesa ter velik izbor barvnih kombinacij in imitacij materialov.
 • Les Več

  Sodobna arhitektura je funkcionalna, trajnostna in prijazna do okolja. Lesena okna so s svojo sodobno podobo in tehničnimi lastnostmi najboljša izbira za novo generacijo nizkoenergijskih, pasivnih ter energetsko pozitivnih stanovanjskih zgradb.

  Naša lesena okna so različnih debelin, izdelana iz kakovostnega lepljenega, z vidnih strani dolžinsko nespojenega lesa: smreke, jelke, macesna, bora, hrasta ali merantija.

  Kot posebnost linije MARLES SUPREME ponujamo dodaten izbor eksotičnih vrst lesa, ki jih lahko uporabimo kot dekorativni dodatek na notranji strani in se s tem prilagodimo vašim željam in uskladitvi z vašim interierjem.
 • Barvna karta lesa Več

  Les je zares lep, z nego in skrbjo tak ostane večno."
  Dandanes si lahko lesena okna popestrite s številnimi barvami in odtenki ter tako dodate piko na i v celotnem in dovršenem izgledu svojega doma.

  Ponujamo široko paleto barvnih premazov po naši in RAL barvni karti. Lazurne in pokrivne barve, ki jih uporabljamo, zagotavljajo dolgotrajno funkcionalnost oken, obenem pa so človeku in okolju prijazne saj so izdelane na vodni osnovi.

  POVRŠINSKA OBDELAVA: 3-kratni nanos: osnovna impregnacija in vmesni nanos s potapljanjem, končni nanos z brizganjem. Vse barve na akrilni bazi. Barvni ton po barvni karti oz. po vzorcu ali po RAL-u

  Barvna karta lesa 1
 • ALU maska Več

  Linija MARLES SUPREME ponuja velik izbor barvnih kombinacij in imitacij materialov, moderen design linije stika stekla in maske, kar omogoča enkraten izgled in arhitektske rešitve.

  Zunanja linija in design aluminij maske je načrtovana in prilagojena da maksimalno poudari arhitekturo zgradbe, predvsem pa zaradi poravnane linije ALU-steklo usklajeno deluje s fasadnimi detajli.
  Na voljo vse RAL barve in posebne obdelave ter imitacije s katerimi je družina SUPREME nekaj posebnega

  ALU maska 2
 • Steklo Več

  Primerna izbira zasteklitve oken zagotavlja dodatno zvočno in toplotno izolacijo ter omogoča zaščito pred svetlobo in radovednimi pogledi. Sodobna tehnološka obdelava pa nam zagotavlja tudi varnostna stekla, ki vas bodo zaščitila ne le pred radovedneži, temveč tudi pred nepovabljenimi gosti in nepredvidljivimi vremenskimi razmerami.

  Stekla so bila v zadnjem obdobju deležna posebne pozornosti glede izboljšav toplotnih karakteristik in imajo danes dobre termične vrednosti. Že nekaj časa so na trgu dvo in troslojna stekla, s tankimi nizkoemisijskimi (low - e) nanosi in polnjena z žlahtnimi plini (Argon, Krypton), s katerimi dosegamo odlične toplotne karakteristike - tudi do 0,4 W/m2K. Skupaj z razvojem distančnikov iz umetnih mas so toplotne karakteristike stekla močno izboljšane.

  Glede na gradbeno specifiko objektov in želj posameznikov razvrščamo stekla v nekaj osnovnih skupin:

    Toplotnozaščitna izolacijska stekla - Visokokakovostne toplotno zaščitne zasteklitve prispevajo k manjšim toplotnim izgubam, s tem pa omogočajo smotrnejšo rabo energije. So barvno nevtralne, visoko prepustne za sončno energijo ter vidno svetlobo in neprepustne za dolgovalovna sevanja.

    Sončnozaščitna izolacijska stekla - Energetske izzive pretoka sončne energije, katerega spremlja velik pretok svetlobe, ki poleti ne sme povzročati nezaželenega pregrevanja prostorov, istočasno pa te zasteklitve ne smejo imeti za posledico velike toplotne izgube pozimi rešujemo s sončnozaščitnimi stekli.

    Zvočnozaščitna izolacijska stekla - Zvoke iz okolja, ki motijo zbranost in učinkovitost pri delu ter spokojnost pri spanju, lahko zelo omejimo z ustreznimi sodobnimi okni z zvočnoizolacijsko zasteklitvijo.

    Varnostna stekla - Pojem aktivna varnost pomeni varovanje zdravja ali življenja ljudi, zaščito pred požarom, vlomom, izstrelki ali pred poškodovanjem premoženja. Varnostna stekla delimo na lepljena varnostna stekla VSG in kaljena varnostna stekla ESG – termično obdelana.

    Ornamentna stekla
 • Okovje Več

  Okovje 2
 • Varnost Več

  Povečana protivlomna zaščita tudi v načinu zračenja

  Povečana protivlomna zaščita je pri liniji MARLES SUPREME mogoča tudi v načinu zračenja s posebnim pogonom okovja BDT, ki samodejno in časovno krmiljeno poskrbi za potrebno izmenjavo zraka in s tem za zdravo ozračje v vseh prostorih vašega doma. Sistem pogonom okovja BDT omogoča motorno krmiljeno zapiranje okenskega krila obenem pa tudi vzporedni odmik okenskega krila za pribl. 6 mm. Tudi v takšnem odprtem načinu je sistem certificiran za protivlomno okno do standarda RC2.

  S tovrstnim sistemom je mogoče predhodno prosto nastavljati načrt zračenja in doseči, da se notranji prostori z naravnim svežim zrakom oskrbujejo neodvisno od uporabnika in brez strahu pred nezaželenim posegom v vaš dom.

  Vrhunski pogon okovja poleg tega navdušuje s svojim lepim oblikovanjem in prijaznostjo za uporabnika. Kakovostni in brezčasno oblikovan pogon je na voljo v več barvnih izvedbah, zato se popolnoma vključi v vsak prostor. Upravljanje površine na dotik z osvetljenim ozadjem in razumljivimi znaki na gumbih je otročje lahko.
 • Design Več

  Linijo les/alu oken MARLES SUPREME odlikuje moderen izgled, ravne linije, najboljši materiali in najboljše tehnološke rešitve.

  Poudarjene so ravne linije robov in zaključkov okenskega krila. Zunanja linija in design ALU maske je načrtovana in prilagojena da maksimalno poudari arhitekturo zgradbe, predvsem pa zaradi poravnane linije ALU-steklo usklajeno deluje s fasadnimi detajli.
 • Izvedbe Več

  Izvedbe 3 4
 • Pololive Več

  V linijo oken MARLES SUPREME so standardno vgrajene pololive Hoppe TOULON z varnostnim sistemom SECUSTIC z v mehanizmu vgrajeno posebno varnostno sklopko, ki preprečuje kakršnokoli premikanje pololive iz zunanje strani in tako onemogoča prisilno odpiranj okna.

  Pololive so kvalitetne izdelave, prijetne za oprijem in upravljanje, ter različnih materialov in barv.

  Pololive 2
 • Izolacija Več

  Pasivna gradnja je gradnja prihodnosti.

  Sodobna arhitektura je funkcionalna, trajnostna in prijazna do okolja. Lesena okna so s svojo sodobno podobo in tehničnimi lastnostmi najboljša izbira za novo generacijo nizkoenergijskih, pasivnih ter energetsko pozitivnih stanovanjskih zgradb.

  Glavna prednost Marlesovega izolativnega okenskega okvirja je njegova nizka toplotna prehodnost ob enakih mehanskih lastnostih okna. Okenski profil lahko doseže do 70% manjše toplotne izgube kot polni leseni okenski okvir. Posledično so razlike med toplotno prehodnostjo okvirnega dela okna napram steklenemu mnogo manjše kot pri običajnih lesenih oknih, kar pomeni, da gre za večjo homogenost toplotne izolativnosti okna kot celote. Prav ta homogenost izdelka preprečuje kondenzacijo vlage na notranji strani okna in posledično manjše neprijetnosti zaradi vlage in tudi daljšo uporabno dobo izdelka. Zelo pomembno je, da vse našteto pripomore k bolj zdravemu bivalnemu okolju, saj je z izboljšanimi toplotnimi karakteristikami profila in preprečitvijo nastanka toplotnega mostu bistveno zmanjšana možnost nastanka škodljivih plesni v brazdi okenskega okvirja.

  Okno iz izolativnega Marlesovega profila prav tako sodi v skupino proizvodov, ki imajo minimalen vpliv na okolje in imajo odlično bilanco ogljičnega odtisa. Že sam les, kot naraven in obnovljiv material, za samo obdelavo porabi izredno malo energije, poleg tega pa z uporabo lesa za čas življenjske dobe izdelka tudi konzerviramo ogljikov dioksid, namesto da ga s sežigom sprostimo v ozračje. Pomemben dejavnik in tudi z okoljskega vidika velika prednost Marlesovega izolativnega profila je tudi uporaba okolju prijazne izolativne trde poliuretanske pene, za razliko od primerljivih profilov, ki se pojavljajo na trgu (PU pene). Poliuretanski sistem RDX-040 na katerem bazira vstavljena trda poliuretanska pena, vsebuje poliolno komponento, ki se proizvaja iz oljne repice, medtem ko je za starejše generacije poliolov proizvodna surovina je nafta. Da bi bil proizvod čim bolj okolju prijazen, se kot fizikalni penilec uporablja voda in ne fizikalni penilci, ki škodujejo ozračju.

  Izolacija 1
 • Profile Dimensions
 • Supreme Natur: Vgradna debelina _ 75+20 mm,
  Vidna širina (L + D + zgoraj) _ 122 mm,
  Vidna širina (spodaj) _ 122 mm
 • Les alu okna Supreme Concept: Vgradna debelina _ 62+29+16 mm,
  Vidna širina (L + D + zgoraj) _ 125 mm,
  Vidna širina (spodaj) _ 125 mm
 • Les alu okna Supreme Supreme: Vgradna debelina _ 75+20 mm,
  Vidna širina (L + D + zgoraj) _ 122 mm,
  Vidna širina (spodaj) _ 122 mm
 • Fitting shapes
 • Supreme Natur: pravokotne, poševne
 • Les alu okna Supreme Concept: pravokotne, poševne
 • Les alu okna Supreme Supreme: pravokotne, poševne
 • Opening modes
 • Supreme Natur: fiksno, kombinirano (D in DK), drsno-nagibne stene, dvižno-drsne stene, odpiranje navznoter/navzven
 • Les alu okna Supreme Concept: fiksno, kombinirano (D in DK), dvižno-drsne stene, odpiranje navznoter/navzven
 • Les alu okna Supreme Supreme: fiksno, kombinirano (D in DK), drsno-nagibne stene, dvižno-drsne stene, odpiranje navznoter/navzven
 • Threshold
 • Supreme Natur: Alu kotnik, Weser prag
 • Les alu okna Supreme Concept: Alu kotnik, Weser prag
 • Les alu okna Supreme Supreme: Alu kotnik, Weser prag
 • Heat transfer through window (Uw)
 • Supreme Natur: Uw≤0,80 W/m2K
 • Les alu okna Supreme Concept: Uw≤0,80 W/m2K
 • Les alu okna Supreme Supreme: Uw≤0,70 W/m2K
 • Heat transfer through glass (Ug)
 • Supreme Natur: Ug=0,5 W/m²K
 • Les alu okna Supreme Concept: Ug=0,5 W/m²K
 • Les alu okna Supreme Supreme: Ug=0,5 W/m²K
 • Glass-integrated spacers
 • Supreme Natur: TGI
 • Les alu okna Supreme Concept: TGI
 • Les alu okna Supreme Supreme: TGI
 • Sound insulation through single wing windows (dB)
 • Supreme Natur: 34 dB
 • Les alu okna Supreme Concept: 34 dB
 • Les alu okna Supreme Supreme: 34 dB
 • Number of seals
 • Supreme Natur: Standardno _ 3
 • Les alu okna Supreme Concept: Standardno _ 3
 • Les alu okna Supreme Supreme: Standardno _ 3