• Les alu okna Supreme Supreme

  steklo

  Troslojno steklo sestave 4Low-e/18 TGI Ar/4/18 TGI Ar/4Low-e z Ug=0,5 W/m2K

  alu maska

  S steklom poravnana ALU maska na zunanji strani okna ščiti le-tega pred zunanjimi vplivi. Lahko izbirate med katerokoli RAL barvo in imitacijami različnih vrst lesa ter med spojenimi in varjenimi vogali ALU maske.

  tesnila

  Tipsko so vgrajena tri tesnila, od tega dve v pripiri okna in eno v ALU maski.

  design

  Moderna ostro robna linija.

  izolacija

  Inovativni leseni lepljeni okenski profil z vgrajeno izolativno trdo poliuretansko peno, kar zagotavlja visoko trdnost, stabilnost in torzijsko togost okna. Z vgrajeno izolacijo dosegamo nižje toplotne prehodnosti okvirja.


  Poglej video
  Naloži certifikat
 
 
 
 
 
 
 
 • Les Več

  Sodobna arhitektura je funkcionalna, trajnostna in prijazna do okolja. Lesena okna so s svojo sodobno podobo in tehničnimi lastnostmi najboljša izbira za novo generacijo nizkoenergijskih, pasivnih ter energetsko pozitivnih stanovanjskih zgradb.

  Les je naraven, estetsko lep, obnovljiv material ter kot tak edini, ki v svoji zgradbi skladišči CO2, s tem pa pripomore k našemu boljšemu počutju v bivalnem prostoru in varovanju okolja. Nenehno se obnavlja iz tal, vode, zraka in sonca, nas povezuje in vrača v naravo. Je živ in diha z nami, hkrati pa se prilagaja vremenskim razmeram.

  Za lesena okna ponujamo les različnih debelin iz kakovostnega lepljenega, z vidnih strani dolžinsko nespojenega lesa: smreke, jelke, macesna, bora, hrasta ali merantija. Možna tudi kombinacija različnih vrst lesa.
  Obdelava in izbira lesa po standardu EN 942, večslojno lepljeni profili, brez grč, posušeno na vlažnost lesa 13 % +–2 %.

  Les 1

 • Barvna karta lesa Več

  Les je zares lep, z nego in skrbjo tak ostane večno."
  Dandanes si lahko lesena okna popestrite s številnimi barvami in odtenki ter tako dodate piko na i v celotnem in dovršenem izgledu svojega doma.

  Ponujamo široko paleto barvnih premazov po naši in RAL barvni karti. Lazurne in pokrivne barve, ki jih uporabljamo, zagotavljajo dolgotrajno funkcionalnost oken, obenem pa so človeku in okolju prijazne saj so izdelane na vodni osnovi.

  POVRŠINSKA OBDELAVA: 3-kratni nanos: osnovna impregnacija in vmesni nanos s potapljanjem, končni nanos z brizganjem. Vse barve na akrilni bazi. Barvni ton po barvni karti oz. po vzorcu ali po RAL-u

  Barvna karta lesa 1
 • ALU maska Več

  Linija MARLES SUPREME ponuja velik izbor barvnih kombinacij in imitacij materialov, moderen design linije stika stekla in maske, kar omogoča enkraten izgled in arhitektske rešitve.

  Zunanja linija in design aluminij maske je načrtovana in prilagojena da maksimalno poudari arhitekturo zgradbe, predvsem pa zaradi poravnane linije ALU-steklo usklajeno deluje s fasadnimi detajli.
  Na voljo vse RAL barve in posebne obdelave ter imitacije s katerimi je družina SUPREME nekaj posebnega

  ALU maska 2
 • Okovje Več

  Okovje 2
 • Varnost Več

  Povečana protivlomna zaščita tudi v načinu zračenja

  Povečana protivlomna zaščita je pri liniji MARLES SUPREME mogoča tudi v načinu zračenja s posebnim pogonom okovja BDT, ki samodejno in časovno krmiljeno poskrbi za potrebno izmenjavo zraka in s tem za zdravo ozračje v vseh prostorih vašega doma. Sistem pogonom okovja BDT omogoča motorno krmiljeno zapiranje okenskega krila obenem pa tudi vzporedni odmik okenskega krila za pribl. 6 mm. Tudi v takšnem odprtem načinu je sistem certificiran za protivlomno okno do standarda RC2.

  S tovrstnim sistemom je mogoče predhodno prosto nastavljati načrt zračenja in doseči, da se notranji prostori z naravnim svežim zrakom oskrbujejo neodvisno od uporabnika in brez strahu pred nezaželenim posegom v vaš dom.

  Vrhunski pogon okovja poleg tega navdušuje s svojim lepim oblikovanjem in prijaznostjo za uporabnika. Kakovostni in brezčasno oblikovan pogon je na voljo v več barvnih izvedbah, zato se popolnoma vključi v vsak prostor. Upravljanje površine na dotik z osvetljenim ozadjem in razumljivimi znaki na gumbih je otročje lahko.
 • Pololive Več

  V linijo oken MARLES SUPREME so standardno vgrajene pololive Hoppe TOULON z varnostnim sistemom SECUSTIC z v mehanizmu vgrajeno posebno varnostno sklopko, ki preprečuje kakršnokoli premikanje pololive iz zunanje strani in tako onemogoča prisilno odpiranj okna.

  Pololive so kvalitetne izdelave, prijetne za oprijem in upravljanje, ter različnih materialov in barv.

  Pololive 2
 • Izolacija Več

  Pasivna gradnja je gradnja prihodnosti.

  Sodobna arhitektura je funkcionalna, trajnostna in prijazna do okolja. Lesena okna so s svojo sodobno podobo in tehničnimi lastnostmi najboljša izbira za novo generacijo nizkoenergijskih, pasivnih ter energetsko pozitivnih stanovanjskih zgradb.

  Glavna prednost Marlesovega izolativnega okenskega okvirja je njegova nizka toplotna prehodnost ob enakih mehanskih lastnostih okna. Okenski profil lahko doseže do 70% manjše toplotne izgube kot polni leseni okenski okvir. Posledično so razlike med toplotno prehodnostjo okvirnega dela okna napram steklenemu mnogo manjše kot pri običajnih lesenih oknih, kar pomeni, da gre za večjo homogenost toplotne izolativnosti okna kot celote. Prav ta homogenost izdelka preprečuje kondenzacijo vlage na notranji strani okna in posledično manjše neprijetnosti zaradi vlage in tudi daljšo uporabno dobo izdelka. Zelo pomembno je, da vse našteto pripomore k bolj zdravemu bivalnemu okolju, saj je z izboljšanimi toplotnimi karakteristikami profila in preprečitvijo nastanka toplotnega mostu bistveno zmanjšana možnost nastanka škodljivih plesni v brazdi okenskega okvirja.

  Okno iz izolativnega Marlesovega profila prav tako sodi v skupino proizvodov, ki imajo minimalen vpliv na okolje in imajo odlično bilanco ogljičnega odtisa. Že sam les, kot naraven in obnovljiv material, za samo obdelavo porabi izredno malo energije, poleg tega pa z uporabo lesa za čas življenjske dobe izdelka tudi konzerviramo ogljikov dioksid, namesto da ga s sežigom sprostimo v ozračje. Pomemben dejavnik in tudi z okoljskega vidika velika prednost Marlesovega izolativnega profila je tudi uporaba okolju prijazne izolativne trde poliuretanske pene, za razliko od primerljivih profilov, ki se pojavljajo na trgu (PU pene). Poliuretanski sistem RDX-040 na katerem bazira vstavljena trda poliuretanska pena, vsebuje poliolno komponento, ki se proizvaja iz oljne repice, medtem ko je za starejše generacije poliolov proizvodna surovina je nafta. Da bi bil proizvod čim bolj okolju prijazen, se kot fizikalni penilec uporablja voda in ne fizikalni penilci, ki škodujejo ozračju.

  Izolacija 1
 • Profile Dimensions
 • Vgradna debelina _ 75+20 mm, Vidna širina (L + D + zgoraj) _ 122 mm, Vidna širina (spodaj) _ 122 mm
 • Fitting shapes
 • pravokotne, poševne
 • Opening modes
 • fiksno, kombinirano (D in DK), drsno-nagibne stene, dvižno-drsne stene, odpiranje navznoter/navzven
 • Threshold
 • Alu kotnik, Weser prag
 • Heat transfer through window (Uw)
 • Uw≤0,70 W/m2K
 • Heat transfer through glass (Ug)
 • Ug=0,5 W/m²K
 • Glass-integrated spacers
 • TGI
 • Sound insulation through single wing windows (dB)
 • 34 dB
 • Number of seals
 • Standardno _ 3