Kako izbrati nova lesena ali alu okna

Najboljša okna, ne glede na to ali gre za lesena okna, alu okna ali lesena okna z alu oblogo morajo vzdržati močan veter, močno deževje ter zmrzal, sneg in led.

okna


Če se sprašujete na kaj bi morali biti pozorni pri nakupu oken, razmislite o tem, kaj okna nudijo vašemu domu. Zagotavljajo naravno svetlobo, čudovit razgled, toplotno in zvočno izolacijo in varnost. Najboljša okna za vsak dom bodo zagotavljala vse te lastnosti, hkrati pa preprečila vdor vetra in UV žarkov. Okna morajo biti tudi popolnoma funkcionalna in enostavna za uporabo, odpiranje in zapiranje.

Nova tehnologija oken podprta s CNC obdelavo je znatno napredovala, nov nabor lastnosti pa bi lahko vaš dom naredil veliko bolj energetsko učinkovitega. Pripravili smo ključne lastnosti, vprašanja in podatke, ki jih morate upoštevati pri nakupu novih oken.

Vprašanje materiala okvirjev in konstrukcije

Ko gre za izbiro oken za vaš dom je treba najprej ugotoviti, kateri material okvirja bi najbolj ustrezal vašim potrebam. Pri vsakem materialu je treba upoštevati veliko dejavnikov, na primer videz, trajnost in izolacijske lastnosti. Les je denimo odličen izolator. Aluminijaste okvirje pa je na splošno lažje vzdrževati, istočasno pa je trajnostna zaščita proti zunanjimi vremenskimi vplivi.


Pri nas vam nudimo nova lesena okna, lesena okna z alu oblogo in tudi senčila za okna.


MARLES lesena okna: Izbirate lahko med različnimi debelinami, vrstami lesa (smreke, jelke, macesna, bora, hrasta ali merantija) in barvnih kombinacij. Možna je tudi kombinacija različnih vrst lesa in eksotičnega lesa. Lesena okna v dom vnašajo naravno lepoto in eleganco. Kot naravni material, ki se že stoletja uporablja v arhitekturi nudi les odlično naravno izolacijo, ki preprečuje, da bi topel ali hladen zrak uhajal. Lesena okna predstavljajo klasičen videz, zato so denimo primerna za starejše objekte, ki ohranijo svoj prvotni slog, lesena okna pogosto edina možnost. Po drugi strani pa lahko krila in podboj povsem prilagodite vašim željam in uskladite z vašim interierjem.


Les za okna


MARLES alu okna: Kombinacija najboljših lastnosti obeh materialov primerna za zahtevnejše vremenske pogoje. Alu - les okna so na voljo v različnih barvah in ne potrebujejo toliko vzdrževanja kot lesena okna, ki potrebujejo občasno nego in barvanje. Ti okenski okvirji so narejeni iz masivnega lesa z zunanjostjo, prevlečeno iz aluminija, da zaščitijo les pred obrabo in zmanjšajo potrebo po vzdrževanju. Aluminij je zelo močan material, kar omogoča tanke okvirje in večje steklene komponente.

Konec koncev je vaša izbira materiala lahko odvisna tudi od starosti in zasnove vašega doma. Če živite v starejši hiši s klasično arhitekturno shemo, bi bila lesena okna verjetno najprimernejša možnost. Če je bil vaš dom zgrajen v zadnjih dveh desetletjih, so lahko estetsko primernejša možnost sodobna lesena okna z alu oblogo.