Les-alu okna

Les alu okna so dostopna v različnih dimenzijah. Kakšne so prednosti lesenih oken z alu oblogo si lahko preberete v nadaljevanju.

Les alu okna se lahko pohvalijo z različnimi prednostmi

les alu okna marles
Pri nakupu novih oken ali zgolj pri menjavi oken v stanovanju se je potrebno zavedati nekaj podrobnosti. Želja vsakega kupca je, da ima okna, ki ustrezajo izgledu hiše oziroma stanovanja in tudi njegovi notranjost. Zato je oblika oken izjemnega pomena. Poznamo več oblik in dimenzij alu-les oken, ki jih lahko tako popolnoma prilagodimo objektu. Okna so lahko eno- ali dvokrilna ter večkrilna s pokončnikom (stebriček med kriloma), poznamo pa tudi panoramske stene.

Dan danes so izjemno popularna les alu okna, saj slednja ponujajo najboljše karakteristike obeh materialov. Seveda pa moramo med les alu okni izbrati taka s kar najboljšimi lastnostmi. Med najpomembnejše spadajo vodotesnost, prepustnost zraka na pripirah, toplotna prehodnost, odpornost proti obremenitvam z vetrom, prepustnost energije sončnega sevanja, zvočna izoliranost in svetlobna prepustnost. Seveda ne glede na omenjene karakteristike poznamo različne dimenzije les-alu oken, ki jih tako lahko učinkovito prilagodimo stavbi, v katero bomo lesena okna z alu oblogo namestili.

Les alu okna je dobro namestiti skupaj z zunanjimi senčili

zascita za okna

Vidimo torej, da je prednosti les alu oken veliko. Stranke pa ne smejo pozabiti tudi na senčila, ki jih je najpametneje namestiti kar skupaj z les alu okni. Vendar je pri tem potrebno poudariti, da notranja senčila niso dobra in tudi ne primerna zaščita, saj se poleti šipe pregrejejo in v prostor oddajajo toploto, prostor pa se tako segreje in ga je potrebno hladiti, pozimi pa se stekla ohladijo in posledično se v prostoru nabira vlaga, zaradi katere lahko nastane tudi plesen. Več o karakteristikah les alu oken nas lahko stranke povprašajo v našem salonu v Ljubljani, kjer jim bomo alu les okna tudi pokazali, stranke pa se bodo tako lahko prepričale o njihovi kakovosti.