Okna Marles

Lesena in les/alu okna, izdelana v skladu z najnovejšimi standardi, so okolju prijazna, lepa, prijetna na dotik, dihajo in vaš dom ščitijo pred zunanjimi vplivi.

Ko razmišljate, katera okna izbrati, vas prav lahko preplavijo občutki negotovosti ob široki ponudbi na trgu. Pogosto se zgodi, da sta ob večji prenovi ali novogradnji na tapeti ne le material, temveč tudi velikost in oblika oken. Pri tem vam bodo seveda svetovali arhitekti, ki skupaj z vami načrtujejo vašo gradnjo ali obnovo, prav pa je, da se tudi sami poučite o osnovnih vidikih “oči vašega doma”. Tako za okna, vrata kot druge gradnike hiše že kar nekaj časa velja, da je izbira naravnih materialov na lestvici priljubljenosti prehitela vse druge “umetno” ustvarjene mase. S tem se strinjajo najboljši svetovni arhitekti, ki so za svoje projekte pripravljeni prepotovati pol sveta, da le dobijo pravi les pravega drevesa, ki ga bodo izbrani mojstri pripravili in oblikovali v najbolj optimalni gradbeni element. Leseno stavbno pohištvo je izjemno priljubljeno ne le zaradi prijetnega izgleda in dobrih možnosti prilagajanja med prepuščanjem in tesnjenjem, temveč tudi z vidika sonaravne pridelave in zaščite okolja. Ob izbiri naših izdelkov lahko v miru uživate v mislih, da ne živite samo s pogledom v naravo, ampak varujete to naravo tudi s CO2, ki ostaja shranjen v lesu.

Najsodobnejše tehnologije predelave in oblikovanja po drugi strani zagotavljajo tehnološko vrhunske izdelke, ki bodo naš dom naredili varen, varčen in prijeten za bivanje.

Katera okna izbrati?

V podjetju Marles izdelujemo okna najrazličnejših dimenzij in oblik, poleg standardnih programov pa nudimo tudi po meri izdelana okna. Naši okenski okvirji so narejeni iz različnih vrst lepljenega lesa, brez vidnih spojev na pogledu izpostavljenih straneh. Izbirate lahko med macesnom, smreko, borom, hrastom, merantijem, mahagonijem ali drugimi eksotičnimi lesovi, različnih debelin, po želji pa lahko na enem oknu kombiniramo tudi različne vrste lesa. Okna so lahko izdelana izključno iz lesa ali pa iz lesa v kombinaciji z aluminijevo masko, ki na zunanji strani ščiti okvir pred vremenskimi vplivi. Naj omenimo, da naše izkušnje govorijo v prid slednjih. Za vas smo pripravili nekaj skrbno oblikovanih linij, med katerimi lahko izbirate na naši spletni strani ali v naših trgovinah, lahko pa so tudi zgolj odskočna deska za vašo domišljijo. V vsakem primeru bomo veseli, če boste svoje želje in ideje delili z nami in vam jim bomo lahko pomagali uresničiti.

Okna natur okna elegant okna solutions okna supreme

Ali so les/alu okna enako prijazna do okolja kot lesena?

Ker ves čas poudarjamo sodobno naravnanost k izbiri okolju prijaznih materialov, se pogosto pojavi vprašanje, zakaj kombinirati naravni material, kot je les, z aluminijevo prevleko. Tako kot les je tudi aluminij v les/alu oknih okolju prijazen material, ki ga lahko stoodstotno recikliramo. Poleg tega je zelo vzdržljiv in lesena okna dolgo ohrani lepa in funkcionalna. Les in aluminij sta v stavbnem pohištvu odličen par, saj skupaj zagotavljata kakovostne izdelke z vrhunskimi lastnostmi in videzom ter dolgotrajno uporabnostjo. Aluminijasti profili, ki jih uporabljamo pri izdelavi naših les/alu oken, hkrati lajšajo vzdrževanje okenskih okvirjev z zunanje strani, masko pa si lahko izberete iz širokega nabora barv, da se bo kar najbolje podala tako zunanjosti vaše stavbe kot vaši osebnosti. Ves naš les je vzgojen sonaravno in ob izbiri naših izdelkov lahko v miru uživate v misli, da  senčila ne ščitijo le vas in vaših oken, ampak tudi naravo s CO2, ki ostaja shranjen v lesu.

Oblikovanje oken in izbiro materialov narekujeta arhitektura in energija

Načrtovanje in gradnja stanovanjskih objektov po vsem svetu vedno bolj težita k pasivni ali celo energijsko pozitivni gradnji, po drugi strani pa se prebivalci novodobnih hiš težko odpovemo širokim razgledom, ki jih je arhitektura v modernem času prinesla v naše domove s panoramskimi okni ali kar stenskimi zasteklitvami. Navzven odprte poglede si želimo ne glede na lokacijo, geografsko lego ali smer neba, ki jih pogosto ne moremo izbirati. Kvalitetna okna in njihova zaščita igrajo pomembno vlogo pri tem, da si kljub ne vedno idealni legi lahko privoščimo izpolnitev svojih želja. Če primerna zasteklitev zagotavlja toplotno in zvočno izolacijo, so alu/les okenski okvirji tisti, ki vse skupaj povežejo v smiselno in energetsko varčno celoto. Ta mora biti takšna, da bodo okna svojo vlogo odpiranja ali zapiranja pogleda, zadrževanja toplote ali hladu, zavetja pred vetrom, dežjem in snegom opravljala še dolgo po tem, ko bomo že pozabili, kdaj in kako natančno smo jih izbrali.

Kadar se hiša ne prilagodi oknu, se mora okno hiši - čas za okna po meri

V podjetju Marles smo razvili štiri osnovne linije oken - Natur, Elegant, Solution, Supreme in Pasiv. Vsi predstavljeni modeli so les/alu okna z aluminijevo masko na zunanji površini okenskega okvirja. Linije so prilagojene najpogostejšim sodobnim arhitekturnim smernicam in ponujajo okna v širokem naboru lesenih materialov in dimenzij. A ker so želje naših strank pogosto zelo specifične, z veseljem prilagodimo obstoječe linije na njihove dimenzije, izdelamo okna iz lesa ali kombinacij različnih vrst lesa po njihovi želji ter prisluhnemo vsem morebitnim dodatnim zahtevam. Za katerokoli kombinacijo se v sodelovanju z naročniki nazadnje odločimo, vedno zagotovimo okna vrhunske kakovosti, ki še dolgo krasijo njihov dom.