Visoka kakovost bivanja

Okna so v vsakem domu vir svetlobe in tudi en najpomembnejših arhitekturnih elementov. Marlesova lesena in les alu okna so vrhunske kakovosti, uredimo tudi montažo.

Okna za moderne domove naj bodo iz naravnih materialov, varna in vrhunskega dizajna. Vse to združujejo Marlesova okna, ki omogočajo ogromno izbire. Prilagodila se bodo tradicionalni arhitekturi ali pa zelo sodobnim objektom. Okna so naš pogled v svet, povezava z okolico in najpomembnejši vir naravne svetlobe, ki jo še kako potrebujemo. Seveda so tudi pomemben del toplotne in zvočne izolacije, zato jih je treba pametno izbrati. V podjetju Marles vsekakor priporočamo lesena okna z alu oblogo ali brez. Z njimi boste živeli v sozvočju z naravo in si izboljšali kakovost bivanja. Lesena okna so tehnološko dovršena, z odličnim okovjem in zaščito.

okna

Prisegamo na les

Les je edinstven, v primerjavi z vsemi ostalimi materiali daje prostorom največjo toplino. Vsak kos lesa nosi svojo zgodbo in je unikaten, zato bodo takšna tudi vaša okna. Ker gre za naravni material, lesena okna zagotavljajo zdravo okolje in so tudi trajnostna rešitev. Pri izdelavi in montaži lesenih oken je vpliv na okolje minimalen. Sodobna lesena okna so vodoodporna in nudijo dobro toplotno izolativnost. Z obdelavo in zaščito so dovolj mehansko odporna in imajo s primernim vzdrževanjem dolgo življenjsko dobo. Naj bo les stalnica vašega bivanj in življenja. Mi smo že zdavnaj ugotovili, da je številka ena.

Izbira lesenih oken

Okna iz lesa lahko naročite popolnoma po svojih željah. Prilagodili se vam bomo pri dimenziji oken, zelo pestra je tudi barvna karta. Med priljubljenimi vrstami lesa so smreka, jelka, macesen, bor in hrast, je pa možna tudi kombinacija različnih vrst lesa. Videz okenskega krila lahko brez skrbi uskladite z interjerjem.  Za stranke s posebnim okusom lahko zagotovimo tudi eksotični les.

Vrste lesa za lesena okna

Naša lesena okna so različnih debelin. Izdelujemo jih iz lepljenega lesa, ki je z vidnih strani dolžinsko nespojen. Uporabljamo človeku in okolju prijazne lazurne in pokrivne barve; izdelane so na vodni osnovi. Z njihovo pomočjo so okna dolgotrajno funkcionalna. Cena oken je odvisna od izbire lesa in težavnosti izvedbe. Najbolje bo, da stopite v stik z nami, pa vam pripravimo konkretno ponudbo. Naše standardne kolekcije in njihove tehnične lastnosti si lahko ogledate na spletni strani: Natur, Elegant, Solution in Supreme. 

Les alu okna za še večjo zaščito

V čem so boljša les alu okna? Alu maska poskrbi, da so okna še bolj odporna, saj aluminijska zunanja maska poveča zaščito proti zunanjim vremenskim vplivom. Prednost takšnih oken je enostavnejše čiščenje in minimalna potreba po vzdrževanju. Les alu okna dobro tesnijo, so odporna pred puščanjem, pokanjem in napadi škodljivcev. Nudijo zanesljivo zaščito pred različnimi vremenskimi pojavi in UV žarki. Cena za takšna okna je resda višja od običajnih lesenih, a je tudi nadgradnja velika. Pogosto se zanje odločajo investitorji novogradenj, predvsem energetsko varčnih objektov, saj gre za tehnološko najbolj dovršena okna. Združujejo najboljše prednosti lesa in aluminija. Naročite jih lahko po meri.

Montaža lesenih in les alu oken

Pravilna montaža oken je izjemnega pomena. Še tako dobro izdelana okna ne bodo dobro opravljala svoje funkcije, če tudi montaža ne bo strokovno speljana. Več kot 50 let dobrega poslovanja nas je naučilo, kako zagotoviti, da bodo stranke zadovoljne. Tudi ta del bomo več kot korektno in pa tudi hitro uredili, da nova okna dobite čim prej.

Barvna karta lesa

S profesionalno montažo bodo okna ohranila svoj čudoviti videz ter ohranila visoko stopnjo zaščite proti poškodbam in vlomu. Lahko vam zagotovimo varnostno zaščito do RC2 stopnje. Protivlomna zaščita je boljša tudi v načinu zračenja s posebnim pogonom okovja. Kakovost dokazujemo s številnimi certifikati tujih neodvisnih institucij. V Sloveniji sodelujemo tudi z inštitutoma ZAG in ZRMK, ki sta vodila na področju gradbeništva. Lahko ste torej prepričani, da pri nas dobite najboljša lesena in les alu okna.