Tipske montažne hiše imajo v primerjavi z zidanimi ogromno prednosti

Tipske montažne hiše so v Sloveniji vedno pogostejše, zato ni prav nič čudnega, če o takšnem tipu gradnje razmišljate tudi vi. Ponašajo se namreč s številnimi prednostmi, ki jih zidani objekti ne omogočajo. Vas zanima, kaj je značilno za tipske pritlične hiše?

Zakaj je montažna gradnja boljša od zidane?


Se želite vseliti v čim krajšem času? Preverite naše tipske montažne hiše na ključ

Tipske hiše na ključ so vedno bolj priljubljene, saj so postavljene že v zelo kratkem času. Si želite zaživeti v novem domu, a nimate časa niti energije za gradnjo objekta, ki bo trajala več let? Pri zidanih objektih je potrebno ogromno čakanja med fazami in usklajevanja med različnimi izvajalci, kar za tipske montažne hiše ne drži. Ker ni potrebe po sušenju gradbenih materialov, je objekt vseljiv takoj po zaključku gradnje. Izdelava je tako veliko hitrejša, bolj ekonomična in učinkovitejša v primerjavi z zidano.

Ne skrbite, da bi se pojavili skriti stroški

Za razliko od zidanih objektov se pri tipskih pritličnih hišah investitor že na začetku zaveda vseh stroškov, saj za svoje kupce vedno pripravimo gradbeno pogodbo. V njej je navedeno vse, kar je vključeno v paket, ki ga boste izbrali. Izbirate lahko med različnimi fazami izvedbe, kar je velika prednost, če želite del del opraviti sami. Seveda se lahko odločite tudi za tipsko hišo na ključ, ki bo po gradnji popolnoma pripravljena za vselitev.

Ne pozabite na ohranjanje neokrnjene narave

Tipske pritlične hiše so narejene iz obnovljivih naravnih materialov, kar minimalno obremenjuje okolje. Zidani objekti po uporabi pustijo velik pečat v naravi, medtem ko v naših objektih za stropove, stene in strešne nosilce uporabljamo les. Posledično je bivanje zelo prijetno, stroški pa so občutno nižji.

Si želite nizkih mesečnih stroškov energije?

Les je naravni material, ki je obenem zelo dober izolator. Prav zato so tipske montažne hiše tako odlična izbira, saj z natančno izvedenim toplotnim ovojem omogočajo velik prihranek pri ogrevanju in hlajenju. Ker se v njih ne pojavljajo toplotni mostovi, je poraba energije zelo racionalna. Vsi gradbeni elementi so izdelani v lastni proizvodnji, kar nam omogoča natančnejšo in bolje načrtovano gradnjo.

Zaradi tesnega prileganja vseh elementov je objekt visoko zrakotesen, kar prispeva k zmanjšanju toplogrednih plinov. Planet se vedno bolj segreva, zato je izrednega pomena, da izberemo način gradnje, ki bo okolju prijaznejši. Naši konstrukcijski sistemi sodijo v razred skoraj nič-energijskih stavb, kar jih uvršča med najsodobnejše bivanjske rešitve.

Varnost naj bo na prvem mestu

V zadnjih letih so ujme in naravne nesreče vedno pogostejše, zato je zadnji čas, da se odločimo za varnejši način gradnje. Tipske hiše na ključ so v primerjavi z zidanimi bistveno varnejše v primeru požara, potresa, poplave ali vetra. Lesena konstrukcija je namreč izolirana z negorljivo kameno volno, poleg tega pa je z obeh strani obdana z negorljivimi mavčnimi ploščami ali ognjeodpornimi lesnimi ploščami, ki preprečujejo dostop ognja do same konstrukcije. Tudi v primeru poplav smo v precej boljšem položaju od tistih, ki se odločijo za klasično gradnjo, saj je les lažje posušiti od ostalih gradbenih materialov. Sanacija je posledično precej enostavnejša. Prav tako je les odlična izbira, ko govorimo o potresu in močnih vetrovih, saj tovrstna konstrukcija zagotavlja stabilnost pri delovanju vodoravnih obtežb.

Pozabite na glasne sosede

Les ni le dober toplotni izolator, temveč tudi zvočni. Tipske pritlične hiše zato nudijo visoko zaščito pred hrupom, kar posledično pomeni precej prijetnejše bivanje. V naših objektih les kombiniramo še z različnimi zvočno izolacijskimi materiali, kot sta kamena volna kakovosti DP5 in celuloza, zato vas glasni sosedje in mimo vozeči se avtomobili končno več ne bodo motili.

Izberite svojo sanjsko tipsko montažno hišo

Že leta sanjate o svojem domu, v katerem se boste vedno počutili prijetno, prijatelji pa bodo vedno dobrodošli? Oglejte si naše tipske hiše na ključ in izberite svoj večni dom. Na voljo so 3 linije, ki vas bodo zagotovo navdušile – Klasik, Modern in Premium.

Klasik objekti so sodobno oblikovani, energetsko učinkoviti, varni in trajnostno grajeni, zato so popolna izbira za vsakogar, ki si želi svoje lastne preproste tipske pritlične hiše. Kljub temu, da so klasičnega videza, pa to nikakor ne pomeni, da so dolgočasne. Moderna arhitekturna zasnova in nizki stroški vzdrževanja vas bodo zagotovo navdušili.

Modern linijo zaznamujeta oblika odprtega tipa prostorov in funkcionalna razporeditev. Tovrstne tipske montažne hiše so prilagojene individualnim potrebam lastnikov za aktivno družinsko življenje ter okoljskim zahtevam posameznih območjih, zato so med kupci izjemno priljubljene. Nudijo visoko udobje bivanja, zato se v njih dobro počuti prav vsak.

Za Premium linijo pa sta značilni prestižna arhitektura in najsodobnejša tehnologija, zato navduši tudi najbolj zahtevne kupce. Nadstandardna gradnja in številne tehnološke rešitve omogočajo najvišjo mero bivanjskega udobja in kakovosti, kar pomeni, da se boste vsak dan z veseljem vrnili v svoj novi dom. Harmonija vrhunskih dizajnov vas bo navdala z občutkom domačnosti in sproščenosti.