HIŠA KR

Sonce je v tej hiši primarno ogrevalno telo

Hiša KR stoji v tipični prekmurski vasi, v občutljivem okolju med tradicionalno zasnovanimi hišami, urejeno infrastrukturo in kulturno krajino, tako rekoč znotraj vaškega jedra. Pri hiši najprej opazimo njeno pomirjajočo kubusno obliko, zaradi katere se zdi, kot bi stavba sledila zgodovinski identiteti prekmurske ravnice. 

Pri zasnovi je bila od vsega začetka pomembna sončna lega, da so lahko izkoristili vse naravne danosti za ogrevanje, ohlajanje in prezračevanje objekta. Investitorja pasivne hiše KR sta o lastni hiši pričela razmišljati zelo zgodaj. Ideja je zorela skupaj z ustvarjanjem družine. Vedela sta, da hočeta največ, kar lahko dobita za svoj denar. Pri snovanju sta izpostavila varčnost objekta in uporabne prostore. Zaradi tega sta se tudi odločila za posebno različico pasivne hiše. 

Pri načrtovanju se je arhitekt na željo investitorjev predvsem osredotočil na notranjo logiko zgradbe. Kuhinja, jedilnica in dnevni prostor so postavljeni v središče objekta, od koder se bivalni prostor popolnoma odpre navzven, meje med zunanjostjo in notranjostjo so povsem izbrisane. Tukaj se odvija živahno družabno življenje, v zgornjem nadstropju pa so prostorna spalnica z garderobo, otroška soba, soba za goste, fitnes in velika kopalnica. Elegantni proporci, odprti tloris in naravni materiali, ko je npr. les, oblikujejo bivalno okolje, ki je v vsej svoji prostornosti prilagojeno potrebam stanovalcev.

Lastnika hiše sta nam zaupala svoje osebne izkušnje.

"Naša hiša je naš dom, zatočišče, kjer smo mi res mi. Ponuja nam mir, varnost, udobje bivanja. Je prostor druženja, sprostitve in hkrati tudi prostor delovnih obveznosti. Pri snovanju in gradnji niso bili pomembni samo energetska varčnost in trajnostni materiali, ampak sva predvsem želela dom, kjer bodo poti med posameznimi prostori kratke, omogočeni pogledi v naravo in dovolj naravne svetlobe. Zato drsno zasteklitev dopolnjuje neovirano prehajanje iz bivalnih prostorov na prosto, ki bogati notranji in zunanji prostor in mu vnaša želeno kakovost bivanja na najvišji ravni."


NA KRATKO O HIŠI:

 slika1

KONSTRUKCIJA:

Hiša, izdelana v pasivnem konstrukcijskem sistemu Mega Plus N14 PASIV.

 slika2

ENERGETSKA UČINKOVITOST:

Skoraj nič-energijska hiša (7,90 kWh/m2a). 
 slika4

EKO SKLAD:

Pridobljena so bila nepovratna finančna sredstva Eko sklada iz naslova skoraj nič-energijske hiše.                  
 slika3

UNIKATNA ARHITEKTURA:

Edinstveno unikatna zasnova hiše.                                         
 slika6

PAMETNI SISTEM:

Opremljena je s celovitim pametnim sistemom. 
 slika5

OD A DO Ž:

Hiša zgrajena na delni ključ.
marles

HIŠA KR

Pasivna hiša KR je vzorčen primer novodobnih bivalnih okvirov, ne samo zaradi nadpovprečne energetske varčnosti in obvladljive kvadrature, temveč predvsem zaradi trajnostno usmerjene gradnje iz certificiranih materialov.


SISTEM GRADNJE:
MEGA PLUS N 14 PASIV
BIVALNA POVRŠINA:
160,50 m2
POTREBNA ENERGIJA ZA OGREVANJE PO PHPP:
7,90 kWh/m2a
KRESLIN PZI MANSARDA clean
KRESLIN PZI PRITLIČJE clean
marles
Koncept Marles Zero Energy Home zagotavlja celovite rešitve za neodvisen in samozadosten bivalni koncept gradnje, kjer je v ospredju posameznik, bivalno ugodje, energijsko učinkovitost in vpliv na okolje.
Marlesovo odličnost potrjujejo certifikati neodvisnih inštitucij:


ce 653cbc87
cert2 e863da86
eko sklad 5df2294a
excellentSME 6c9ea170
gzs 2ee31136
ift logo small f8cfe9ac
international quality 628507eb
konzorcij pasivna hisa 947c1065
minergie e3514d10
passiv house insitut 05efe0e7
ral f96d8d53
slovenski proizvajalci e2d67185
ua4 11908ae8
Brez naslova
image002
logo PlatinumAAA sl SI (1)
Imate vprašanje?