HIŠA NB

Razkošna oaza svetlobe in ekstravagance

Pri zasnovi celotne ultramoderne hiše so investitorja vodili nasveti arhitekturnega biroja MCA – Miha Čebulj Arhitektura. Arhitekta sta se pred snovanjem osredotočila predvsem na to, kaj investitorja želita in kaj so njune dejanske potrebe v vsakdanjem življenju.

Hiša se s prečudovito panoramo s stranske in hrbtne strani nehote zlije z okoliškimi hribi. Z rahlim vkopom v teren se zadnja stran hiše, ki je hkrati tudi prva, saj sta tam umeščena vhod in garaža, skozi glavni vhod nevsiljivo razbohoti v središčni bivanjski del. Pralnica perila, prostor za strojne inštalacije in priročne sanitarije se nahajajo v bližini garaže. Na istem nivoju, ki ima v svojem nadaljevanju dvostopniščni spust, se nahaja velik osrednji prostor, ki funkcionalno združuje dnevni bivalni prostor z jedilnico in kuhinjo. Ta zadnja stran hiše je popolnoma odprta proti jugozahodu. Velike steklene površine, ki segajo od stropa do tal, pričajo o kakovosti izdelave.

V nadstropju, ki ima v svojem osrednjem delu panoramski »open space« pogled v obe etaži objekta, se nahajajo spalni prostori in dve kopalnici, od katerih je starševska opremljena tudi z džakuzijem. Gornje nadstropje po celotni dolžini proti jugozahodu od zunanjosti loči le steklo. Tudi ograja balkona je steklena, da čim manj moti razgled, in da v notranjost prehaja čim več svetlobe. Zgornji prostori nudijo nekoliko več intime od spodnjih, skupno vsem pa je, da so barve, vonj in lepota pejsaža vtkani v vse interierne elemente zlite v ubrano celoto.


Kaj sta povedala arhitekta?

Miha Čebulj, u. d. i. m. arch. (bi) 

in Špela Štern, u. d. i. a. m. arch. (iaac): 

"Enodružinska HIŠA NB je zasnovana kot zavetje, ki neločljivo raste iz terena. Z velikim odprtim bivalnim prostorom, različnimi višinami prostorov in zveznimi prehodi med notranjostjo in zunanjostjo, predstavlja prostorski dialog med krajino in objektom. Središče hiše predstavlja večnamenski prostor ob kaminu, ki se postopoma presnavlja v bolj zasebne dele hiše. Optimalna orientacija hiše omogoča pasivni standard porabe energije, ki izhaja iz uporabe toplotne črpalke, rekuperacije ter intenzivne zazelenitve dela strehe. Hiša gradi na nepopustljivi disciplini detajla in kvalitetni izvedbi. Ni zgolj racionalna, temveč tudi poetična, igriva in duhovita."

NA KRATKO O HIŠI:

 slika1

KONSTRUKCIJA:

Hiša, izdelana v pasivnem konstrukcijskem sistemu Mega Plus N14.

 slika2

ENERGETSKA UČINKOVITOST:

Skoraj nič-energijska hiša (=<10 kWh/m2a).
 slika4

EKO SKLAD:

Hiša izpolnjuje pogoje za nepovratne finančne spodbude Eko sklada.                       
 slika3

UNIKATNA ARHITEKTURA:

Edinstveno unikatna zasnova hiše.                                         
 slika6

PAMETNI SISTEM:

Opremljena je s celovitim pametnim sistemom, vodenim preko glasovne navigacije. 
 slika5

OD A DO Ž:

Hiša zgrajena na ključ.
marles

HIŠA NB

HIŠA NB je zasnovana v skladu z vsemi sodobnimi parametri koncepta trajnostne gradnje, ki zagotavlja vrhunsko bivalno ugodje in najvišjo energetsko varčnost.
SISTEM GRADNJE:
MEGA PLUS N14
BIVALNA POVRŠINA:
249 m2
POTREBNA ENERGIJA ZA OGREVANJE PO PHPP:
Skoraj nič-energijska hiša. (=<10 kWh/m2a)
Tloris pritličja
Tloris mansarde
marles
Koncept Marles Zero Energy Home zagotavlja celovite rešitve za neodvisen in samozadosten bivalni koncept gradnje, kjer je v ospredju posameznik, bivalno ugodje, energijsko učinkovitost in vpliv na okolje.
Marlesovo odličnost potrjujejo certifikati neodvisnih inštitucij:


ce 653cbc87
cert2 e863da86
eko sklad 5df2294a
excellentSME 6c9ea170
gzs 2ee31136
ift logo small f8cfe9ac
international quality 628507eb
konzorcij pasivna hisa 947c1065
minergie e3514d10
passiv house insitut 05efe0e7
ral f96d8d53
slovenski proizvajalci e2d67185
ua4 11908ae8
Brez naslova
image002
logo PlatinumAAA sl SI (1)
Imate vprašanje?