Romana Stare in Primož Ramovš, Kranj


Ramovs 2E1A3270 OK

Iskala sva fleksibilnost, prijaznost in strokovnost. Zato sva izbrala Marles.

»Za Marles sva se odločila zaradi zagotovljene kakovosti in njihove fleksibilnosti. Edini nama je vlil zaupanje, da se tudi v poznejših fazah lahko določene stvari spreminjajo, seveda z dogovorom. Izkazalo se je, da je prav Marlesov individualen pristop omogočil takšno zasnovo hiše, ki nam je pisana na kožo.
Najina predpostavka na začetku je bila, da hišo čim bolj prostorno optimiziramo. Želela sva si funkcionalnosti in prostornosti. Hkrati pa sva razmišljala, da pozneje, ko otroci odidejo, hiša ne postane prevelika ali pa na primer predraga za vzdrževanje, ko se upokojiš. Pri zasnovi hiše so nam Marlesovi arhitekti resnično prisluhnili. Vseskozi sva bila zelo vključena, tako v procesu arhitekturnega snovanja kot tudi pozneje pri opremljanju in verjamem, da smo zaradi tega uspeli vse pripeljati do konca v zelo kratkem času. Sam proces nakupa zemljišča, pridobitve vseh dovoljenj, izdelave načrtov, podpisa pogodb, izdelave temeljne plošče in gradnje hiše je trajal od januarja do začetka novembra.
Eden izmed razlogov, zakaj sva se odločila za Marles, je tudi prijaznost osebja. Hvaležna sva, da so nama pomagali pri najinem življenjskem projektu.«

PASIVNA HIŠA RA

zunanje dimenzije: 14.20 x 11.93 m / neto bivalna površina: 168 m2 /  PHPP: 14,7 kWh/m2a / leto gradnje: 2015