Tonka in Metod Bricelj, Ljubljana


bricelj3 1

Energetsko varčen dom, povsem prilagojen našim potrebam

»Za Marles sva se navdušila v medijih in na Sejmu Dom. Odločitvi, da bodo prav oni gradili naš novi dom, pa je botroval obisk njihovih vzorčnih hiš v Limbušu in zelo ustrežljiv komercialist.

Naša hiša je pritlična, tipska, vendar v celoti prilagojena našim željam in predvsem potrebam. Premaknili smo stene, vsa vrata so širša, vrata na teraso pa drsna in tako lažje dosegljiva z invalidskega vozička.

Navdušeni smo nad komercialistom, ki se je resnično zavzel za nas, se poglobil in nam izredno dobro svetoval. Na strehi imamo tako po njegovem nasvetu 6 m2 sončnih kolektorjev, kar zadostuje za ogrevanje sanitarne vode čez celo leto.

Naša hiša je izredno energetsko varčna, za ogrevanje porabimo na sezono skoraj desetkrat manj, kot v prejšnji, zidani hiši.

Montaža je potekala gladko in neverjetno hitro, zaključena je bila v štirih mesecih.
V največje veselje nam je, da je naš dom zelo funkcionalen, prostor je izkoriščen do zadnjega kotička. Po sedmih letih bivanja nam je hiša še vedno všeč, kot prvi dan, ničesar ne bi spreminjali. To nam je dokaz, da smo izbrali in se odločili pravilno.

Uživamo v velikem bivalnem prostoru ob kaminu, ki povezuje kuhinjo in dnevno sobo. Prav tako, pa se nam zdi pomembno in smo ponosni, da se naša hiša lepo zliva z okolico.«