0bčina Lukovica nam je zaupala izgradnjo več milijonskega projekta


Podpis pogodbe 5
V četrtek, 21. junija ob 19. uri smo na zemljišču pri OŠ Janka Kersnika na Brdu položili temeljni kamen za gradnjo nove večnamenske športne dvorane. Temeljni kamen za največjo investicijo občine Lukovica, ovrednoteno na skoraj 6 milijonov evrov, sta položila župan občine Lukovica, Matej Kotnik in naš direktor podjetja Marles hiše Maribor Bogdan Božac.


Novi prostori bodo omogočili nemoten pouk povečanemu številu učencev Osnovne šole Janka Kersnika Brdo v Lukovici ter za vse aktivnosti ostalih vsebin s področja športa in šolskih obveznosti. 

“To je eden najpomembnejših dni za Občino Lukovica, saj se prostorskega problema v šoli vsi skupaj zavedamo že nekaj časa,” je ob slovesnosti dejal župan Matej Kotnik

Direktor našega podjetja, Bogdan Božac, pa je povedal, da so projekti večjih vrednosti na področju šolskih javnih objektov v Sloveniji redki. »Projekte takšne velikosti večinoma izvajamo v tujini, nedavno smo zaključili milijonski projekt v Švici, v Sloveniji pa montažo športne dvorane v Mokronogu, medtem, ko smo v okviru večjih investicij pred kratkim podpisali pogodbo za izgradnjo prizidka na Osnovni šoli Ig,« je še dodal.

Projekt povečanja Osnovne šole Janka Kersnika na Brdu se bo izvajal v treh fazah. V prvi se bo zgradila nova večnamenska športna dvorana, v naslednji fazi se bo obstoječa športna dvorana predelala v učilnice, v tretji pa se bo povečala jedilnica, izvedla izgradnja dvonivojskega pokritega parkirišča in uredila okolica. Nova večnamenska športna dvorana bo lesena, sedemdeset odstotkov izolacijskih materialov bo iz obnovljivih virov. V stenah bo skoraj štirideset centimetrov izolacije, za ogrevanje pa bodo   integrirani toplotna črpalka in sistem prisilnega prezračevanja. Objekt bo brezemisijski ter visoko energetsko varčen in bo kot skoraj ničenerijski zadovoljeval vse kriterije za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev Eko sklada, j. s.,  v višini 800.000 Eurov.  

Podpis pogodbe 1    Podpis pogodbe 5

Brdo 3   Brdo 3 (2)

Brdo 1   Brdo 6

OŠ Brdo1   OŠ Brdo