Dnevi pasivnih hiš Marles 2020


Mailing pasivne hise8
Za Marles ni ovir – tudi, ko se ne moremo videti v živo, pripravimo dogodek »v živo«! Dnevi pasivnih hiš 2020, ki jih Konzorcij pasivna hiša že enajstič organizira v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani in Eko skladom, j. s., bodo letos potekali nekoliko drugače. Vabimo vas na ogled Marles pasivnih hiš, od katerih ima vsaka svoje arhitekturne in funkcionalne posebnosti. Vse Marles pasivne hiše si boste lahko v soboto, 7. novembra, ogledali »v živo« - virtualno z aktivnim vodstvom Marlesovih arhitektov in prodajnikov. Ogledi se pričnejo v soboto, 7. novembra, ob 9. uri. 


Predstavili vam bomo štiri individualne družinske pasivne hiše in naselje Drenovo
Predstavili vam bomo pet Marles pasivnih hiš, od katerih ima vsaka svoje arhitekturne in funkcionalne posebnosti. Vodili vas bomo po štirih individualnih družinskih hišah ter po naselju Drenov grič, kjer bomo predstavili dva tipa vrstnih hiš. Dnevi pasivnih hiš so namenjeni vsem, ki razmišljajo o gradnji ali prenovi hiše ali tistim, ki jih preprosto zanima, kaj je pasivna hiša, kako deluje, kaj lahko od nje pričakujemo in kako je v njej živeti. Vabimo vas, da svoje misli ali vprašanja posredujete pred dogodkom na info@marles.com ali zapišete v komentar dogodka, ki bo potekal. 

Dogodki v okviru dneva pasivnih hiš
V okviru dneva pasivnih hiš bodo potekala tudi predavanja in predstavitve, več o tem si lahko ogledate na spletni strani Konzorcija pasivnih hiš www.fa.uni-lj.si. Hiša NB
Enodružinska hiša NB je zasnovana kot zavetje, ki neločljivo raste iz terena. Z velikim odprtim bivalnim prostorom, različnimi višinami prostorov in zveznimi prehodi med notranjostjo in zunanjostjo, predstavlja prostorski dialog med krajino in objektom. Središče hiše predstavlja večnamenski prostor ob kaminu, ki se postopoma presnavlja v bolj privatne dele hiše. Optimalna orientacija hiše omogoča pasivni standard porabe energije, ki izhaja iz uporabe toplotne črpalke, rekuperacije ter intenzivne zazelenitve dela strehe.

Mailing pasivne hise7Hiša KR
Sonce je v tej hiši primarno ogrevalno telo. Zato so stekelne površine Hiše KR izdatne in največje prav na južni strani. Toplotni ovoj hiše, vgrajena okna s troslojno zasteklitvijo, 48 cm celuloze v strehi ter orientiranost hiše na južno stran so pri izračunu PHPP privedli do energetskega števila 7,8 kWh/m2a. Izmerjena zrakotesnost objekta je 0,38 1/h. Navedene karakteristike so omogočile izvedbo toplozračnega ogrevanja brez talnega ali radiatorskega ogrevanja. Hiša je ogrevana le preko zraka, ki ga po hiši poganja rekuperator – multifunkcijska naprava, ki ob ogrevanju omogoča še pasivno hlajenje objekta, ogrevanje sanitarne vode ter prisilno izmenjavo zraka s prezračevanjem.

Mailing pasivne hise6


Hiša Mila 147
Hiša Mila 147 - ena od uspešnic v prodajnem programu Marles hiš, vsebuje preizkušene rešitve za bivanje. Zasnovana je s simetrično dvokapno streho, ki lahko umešča hišo v večji del slovenskega grajenega okolja. Hiša je pridobila nepovratna sredstva Eko sklada iz naslova skoraj ničenergijske gradnje, ki zagotavlja izjemno nizke stroške ogrevanja in zdrave življenjske pogoje. Poleg energijske varčnosti, ki je glavna odlika hiše, sta pomemben segment predvsem trajnostna naravnanost in funkcionalna tlorisna zasnova.

Mailing pasivne hise5


Naselje DRENovo
Naselje DRENovo je umeščeno na obrobju krajinskega parka med Ljubljano in Vrhniko. Hiše z urejeno okolico dokončane na ključ, s premišljeno razporeditvijo notranjih prostorov, se ponašajo z izjemno funkcionalno razporeditvijo prostorov in maksimalnim občutkom prostornosti in intimnosti. Samoumevni so energetska učinkovitost in visoko bivalno udobje. Poudarjena je povezava okolice z notranjim prostorom, narave z gradnjo. V sklopu soseske bodo urejene rekreacijske površine in območja za druženje ter drugih storitev, ki olajšajo bivanje samskim, mladim družinam in starejšim.

Mailing pasivne hise3


Vabljeni v našo družbo iz udobja vašega doma! 
Pohitite s prijavo na ogled hiš na tej povezavi. 

Se vidimo 7. novembra! 

Vaš Marles.