Marles bo za plezalni spektakl postavil posebno plezalno steno


32748713 1961306857276119 1590252649691742208 o
V Marlesu z velikim veseljem podpiramo naše športnike in športne prireditve, v tem primeru pa smo sodelovali tudi s svojim strokovnim znanjem. Slovenija bo letos maja zopet gostila vrhunske slovenske in svetovne športne plezalce, ki se bodo pomerili v balvanskem plezanju. Vrhunec dvodnevnega tekmovanja bo 25. maja na Kongresnem trgu v Ljubljani. To bo plezalni spektakel Triglav The Rock Ljubljana z najbolj zvenečimi imeni tega športa. Na posebni za ta dogodek pripravljeni zahtevni 30-metrski steni, ki jo bo postavil Marles, se bodo v soju žarometov in televizijskih kamer pomerili najboljši športni plezalci.


“Tekma je v svetovnem merilu posebna tudi zato, ker je edina tega ranga, ki se odvija sredi mesta, spremlja pa jo množica navijačev, kup zabavnih in rekreativnih aktivnosti za obiskovalce ter izbrana glasba. Ambasadorja tekmovanja, ki ga gosti agencija Extrem, sta slovenska športnica leta in serijska svetovna prvakinja Janja Garnbret ter aktualni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v balvanih Jernej Kruder. Z njima se bodo na atraktivni lokaciji sredi prestolnice pomerili kolegi iz svetovnega plezalnega vrha, preboj na tekmo je mogoč tudi preko kvalifikacij, vse skupaj pa bo ogrevanje za Tokio 2020, kjer se bodo športni plezalci prvič borili za olimpijske medalje,” so o dogodku povedali organizatorji.

Plezalna stena bo za tekmovalce velik izziv
Postavitev plezalne stene, na kateri se bodo pomerili najboljši plezalci z vsega sveta, je rezultat zamisli skupine posameznikov in strokovnjakov, ki se s športnim plezanjem in organiziranjem tekmovanj na najvišji ravni ukvarjajo že vrsto let. Pri oblikovanju stene in njene konfiguracije je bilo upoštevano tudi strokovno mnenje obeh slovenskih selektorjev za športno plezanje. Marlesove dolgoletne izkušnje z izdelavo montažnih objektov so vsekakor pripomogle k odlični zasnovi in izdelavi zahtevne plezalne stene. Gre za montažno steno, ki jo je moč postaviti v enem samem popoldnevu ter celotno konstrukcijo skupaj z varovalnimi blazinami prepeljati z enega mesta na drugo v najkrajšem možnem času. Stena je namenjena izključno velikim mednarodnim tekmovanjem in temu primerno je tudi oblikovana in konstruirana. Preplastena s posipom, ki zagotavlja dober oprijem plezalnikov, in opremljena z lesenimi tvorbami in plastičnimi volumni ter oprimki najrazličnejših oblik, bo predstavljala velik izziv za vse tekmovalce, posebej za tiste, ki se jim bo uspelo uvrstiti v polfinale oziroma finale.


Zanimivo dogajanje tudi za obiskovalce
Plezalni spektakel na Kongresnem trgu ne bo namenjen le resnim plezalcem, ampak bo ponudil še veliko dejavnosti za aktivno preživljanje prostega časa družin in mladine. Brezplačno boste lahko obiskali adrenalinski park, preleteli Kongresni trg na jeklenici (zipline), ob pomoči inštruktorjev in varnostnih vrvi preplezali umetno steno, se s prijatelji pomerili kdo se prej povzpne na steber poguma. Utrip vam bo dvignilo tudi noro navijaško vzdušje ob spopadu najboljših plezalcev in plezalk pod sojem žarometov, ki ga bo neposredno prenašala tudi Televizija Slovenije.

Več o samem dogodku si lahko preberete tu.
Foto: organizator dogodka Extrem