Marles dvakratni zmagovalec v izboru naj družinske


Marles 2xnajhisa banner 244x182px
Na izboru za naj družinsko hišo, je Marles zasedel prvo mesto v dveh izmed treh kategorij.


Na izboru za naj družinsko hišo, je Marles zasedel prvo mesto v dveh izmed treh kategorij.

V kategoriji prestižnih hiš je zmagala individualna hiša Bella, v kategoriji tradicionalnih hiš pa hiša Delta iz nabora tipskih hiš.

Najlepše družinske hiše leta so izbrali bralci revije Moja hiša – Moj dom, ki so lahko glasovali na spletni in facebook strani omenjene revije. Izbor je bil razdeljen v tri kategorije – tradicionalna hiša, moderna hiša in prestižna hiša. Bralcem je bila med tradicionalnimi hišami najbolj všeč Marlesova hiša Delta, med prestižnimi hišami pa jih je najbolj prepričala individualna hiša Bella. Obe smo v Marlesu zasnovali z mislijo na boljše bivalno okolje, energetsko učinkovitost in varovanje okolja.

Hiša Bella je presežek predvsem v arhitekturnem in estetskem smislu, hišo Delta pa odlikujejo zlasti kakovostni materiali in varčna zasnova, kar je seveda tudi odlika hiše Bella. Z naprednim pristopom, izkušnjami in odličnostjo v arhitekturnih rešitvah sta obe nagrajeni hiši postali dom za veččlanski družini, katerima smo v Marlesu uresničili vizijo kakovostnega in udobnega življenja.


Kot pravijo lastniki hiše Delta, so se odločili za gradnjo hiše na ključ, saj se sami niso želeli ukvarjati z gradnjo in posameznimi izvajalci. Naši Marlesovi strokovnjaki ves čas pri gradnji skrbijo za nadzor in kakovost vseh del na objektu, tako v celoti jamčimo za kakovost vseh projektnih faz izdelave hiše – od idejnega načrtovanja in projektiranja do priprave projektne dokumentacije in izvedbe.

Lastniki hiše Delta so želeli tipski tloris hiše spremeniti in ga prilagoditi svojim zahtevam. Prestavili so nekaj sten, pri čemer so tesno sodelovali z arhitektom Mihom Miholičem. Ta je z nadzorovanimi posegi upošteval želje družine in vključil raznovrstne prilagoditve, na da bi zmanjšal bivalne, energetske ali estetske kvalitete, ki jih je omogočal osnovni tloris, ki so ga praktično povsem spremenili.

Arhitekt Miha Miholič je sodeloval tudi z lastnikoma nagrajene individualne hiše Bella. Kot sta dejala lastnika, sta največ arhitekturnega navdiha dobila v Marlesovi hiši Altea, kjer je bila razporeditev prostorov takšna, da sta takoj ob vstopu vedela, da se bosta zgledovala po njej. Med naročnikoma in arhitektom je stekel konstruktiven dialog. Investitorja sta znala izraziti svoje želje, zato je sodelovanje pripeljalo do trajnostno zasnovane hiše – ne le z vidika energetske učinkovitosti, izbora materialov in zdravega bivanjskega okolja, ampak tudi z vidika investicije in dolgoročnega vzdrževanja objekta. Tlorisna struktura hiše daje občutek svežine in lahkotnega prehoda v notranjost posameznih prostorov.

6B1Q4280  DSCF9395

DSCF1244  DSCF1206 OK

DSCF1320  6B1Q4401

izbor kamin 6B1Q3581 OK  izbor jedilnica DSCF8274