Marles leto 2016 zaključil z rekordnimi rezultati


Za novico
Marles je lani ustvaril 18,9 milijona evrov prihodkov, kar je 29 odstotkov več kot predlani. S tem rezultatom smo ponovno utrdil položaj z naskokom največjega in vodilnega slovenskega proizvajalca in hkrati tudi izvoznika lesenih montažnih objektov.


Direktor družbe Bogdan Božac pravi, da so z lanskim poslovanjem zelo zadovoljni. Na domačem trgu so, poleg povečane realizacije, tudi število sklenjenih pogodb povečali za 65 odstotkov. »Letos tako pričakujemo še dodatno povečanje prihodkov. Te nameravamo povečati tako na domačem, kot tudi na tujih trgih,« je poudaril in dodal, da so se lanski prihodki od izvoza zvišali kar za 49 odstotkov, glede na predlanske. Posebej je izpostavil zelo dobro prodajo in povečanje v Nemčiji, Avstriji in Švici. 

Največjo prodajo dosegamo z individualno zasnovanimi objekti
V Marlesu prodajo na tujih trgih povečuje že več let zapored. V tujini smo se uveljavili z lastno blagovno znamko, in sicer ponekod z ustanovitvijo hčerinskih družb ali podružnic (na primer v Avstriji, Italiji ali Hrvaški), drugje pa prek zanesljivih poslovnih partnerjev (na primer v Nemčiji, Švici, Franciji in drugod). 
Največ uspeha smo tako v Sloveniji, kot v tujini dosegli z individualno zasnovanimi objekti. 
»Že nekaj časa ponujamo povsem individualno zasnovane, skonstruirane in zgrajene objekte povsem po željah naših kupcev,« pravi direktor družbe Bogdan Božac in dodaja, da tipsko zasnovane hiše pomenijo le še izhodišče za kreiranje novih. »Praktično vsaka hiša, ki jo izdelamo, je unikat.«

Letos praznujemo 75-letnico naše proizvodnje
V vseh desetletjih poslovanja smo si prizadevali dvigovati bivanjske standarde, spodbujati do okolja odgovorno gradnjo ter se z visokimi standardi tehnične, energetske, okoljevarstvene in poslovne odličnosti uvrščati med zagovornike trajnostnega razvoja. Kot najstarejši in največji slovenski proizvajalec montažnih lesenih objektov pozitivno zremo v prihodnost. »Zagotavljanje kakovosti na najvišji ravni je naše vodilo, ki bo še naprej omogočalo razvoj novih generacij sodobnih trajnostno grajenih montažnih hiš.« pravi direktor družbe Bogdan Božac

Zaradi znanja, ki je plod večdesetletnega razvoja, smo v vseh obdobjih ohranjali tehnično jedro, ki je sposobno slediti novim smernicam, ki jih narekuje trg, in izpolniti še tako zahtevne želje kupcev. To prepoznavajo kupci doma in v tujini, saj se  je že večkrat zgodilo, da so bili tudi ljudje iz stroke, ki so prišli iz tujine, presenečeni nad natančnostjo obdelave materialov, njihovo kakovostjo ter izvedbo detajlov, ki so jim priča v Marlesovi proizvodnji.


Vaš Marles