Marles obiskali predstavniki kitajskih oblasti za lesno industrijo


Predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo
(Maribor, 2. februar 2016)

Na sedežu našega podjetja v Limbušu so se z vodstvom podjetja pogovarjali o tehnologiji proizvodnje montažnih objektov ter o energetskih značilnostih Marles-ovih objektov.


Marles so danes obiskali predstavniki kitajske vladne delegacije, pristojni za lesno industrijo. Sedemčlanska delegacija, ki so jo spremljali predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, je prišla z namenom spoznavanja investicijskih možnosti ter seznanitve s produkti podjetja Marles. Kitajska delegacija se je z vodstvom podjetja v Poslovni coni Marles-a v Limbušu pogovarjala o marlesovi tehnologiji, tipih konstrukcij ter energetskih značilnostih marlesovih objektov. Ob tem so posebno zanimanje pokazali za marlesove pasivne objekte kot so vrtec v Zgornji Kungoti ter ostale pasivne objekte ter za objekte iz naravnih materialov kot so poslovni objekt TNB v Provansi v Franciji, vrtec na Igu ter ostale. Kitajska delegacija je bila ob tem izjemno presenečena nad energetsko učinkovitostjo objektov, posebej pa so izpostavili možnost investiranja v razvojne projekte.

Bogdan Božac, direktor podjetja Marles Hiše, je ob obisku povedal: »Veseli smo, da se predstavniki kitajskih oblasti in gospodarstva zanimajo za slovensko lesno industrijo ter da smo jim predstavili Marles kot eno tradicionalnih podjetij na tem področju. Želimo, da se deležniki v lesni verigi povezujemo, saj je to tudi eno izmed izhodišč v strategiji pametne specializacije, ki jo je sprejela vlada, potrdila pa tudi Evropska komisija. Marles pri tem želi, da se kar največji možni delež produktov, ki nastajajo v okviru lesnopredelovalne verige, vključi v lesene objekte, kot jih proizvaja Marles. Lesena hiša namreč združuje ogromno lesnih proizvodov, kot so lesena okna in vrata, talne obloge, pohištvo, konstrukcija in izolacija samega objekta, stopnice ipd. S tem pa se v okviru lesnopredelovalne verige ustvarja dodana vrednost po celotni njeni strukturi, kar ima številne pozitivne in multiplikativne ekonomske učinke, saj med drugim prispeva k večji zaposlenosti, plačilu dajatev ter hkrati omogoča nadaljnji razvoj podpornih okolij iz področja lesarstva kot so šole, fakultete, raziskovalni instituti ipd«.

Celoten obisk kitajske delegacije je bil namenjen razgovorom s slovenskimi predstavniki lesne industrije ter obisku slovenskih podjetij v lesnih verigi. Med kitajskimi predstavniki, ki so obiskali Marles, so bili Wang Man, generalni sekretar, Federacije za lesno industrijo Kitajske, Liu Zhuzan, podpredsednik, Federacije za lesno industrijo Kitajske in drugi.

Predstavitev podjetja Marles Kitajski delegaciji        Marlesa s kitajsko delegacijo in predstavniki Mini