Marles s prestižno gradnjo osvojil Italijane


Vile
Prestižna lokacija, prestižna gradnja. Objekti so locirani na zelo atraktivni lokaciji nad jezerom Lago Maggiore, ki je znano po Boromejskih otokih, v eni najbogatejših italijanskih pokrajin in so projektirani v skladu s konceptom eko gradnje ter v visoko-učinkovitem nizkoenergijskem razredu.


Iz Marlesovega gradbišča prestižnih vil v Italiji - sporočilo za javnost

Bodisi v Sloveniji bodisi v Provansi – hišo dobite enako

Družba Marles Hiše Maribor je leta 2008 v Italiji ustanovila hčerinsko podjetje Marles Eco Haus Italia s.r.l., preko katerega so uspešno zasnovali prodajno mrežo po vsej Italiji. Do lani se je prodaja njihovih objektov v Italiji povečala za širikrat. Ogledali smo si aktualno gradbišče njihovih prestižnih vil ob jezeru Lago di Maggiore.
Med pomembnejšimi projekti, ki jih je Marles realiziral v tem obdobju od leta 2008 so vsekakor trije večstanovanjski objekti v Milanu, poslovno stanovanjski objekt v Toskani, vrtec v Bogognu, ambulanta v Aquili in luksuzne vile, ki jih trenutno gradi nad golf igrišči Golf des Iles Borromees ob jezeru Lago di Maggiore.
Pogodbo za izgradnjo prve energetsko visoko učinkovite vzorčne vile po zasnovi italijanskega arhitekturnega biroja, ki ga vodi priznani italijanski arhitekt Arch. Ripamonti, je Marles marca lani podpisal z investitorjem Golf des Iles Borromees S.P.A. Investitor namerava v občini Brovello Carpugnino, v kraju Motta Rossa na območju golf igrišča Golf des Iles Borromees, zgraditi kompleks stavb, namenjenih za bivanje in storitve v skupni površini 20.000 m2 zgraditi naselje najmanj šestdesetih luksuznih vil, ki jih bodo dokončno postavili v obdobju treh let. Investitor je na osnovi celovite analize ponudnikov izbral Marles hiše Maribor, saj kvaliteta izgradnje objektov bistveno odstopa od ostalih ponudnikov, tudi na slovenskem trgu.

Prestižna lokacija, prestižna gradnja
Objekti so locirani na zelo atraktivni lokaciji nad jezerom Lago Maggiore, ki je znano po Boromejskih otokih, v eni najbogatejših italijanskih pokrajin in so projektirani v skladu s konceptom eko gradnje ter v visoko-učinkovitem nizkoenergijskem razredu. "Karakteristika objektov je veliko vidnega, macesnovega lesa ter lesena fasada na pretežnem delu objekta, tako da se objekti izredno lepo zlivajo z naravnim okoljem," razlaga Diana Lešnik Košar, direktorica Marles Eco Haus Italia s.r.l. "Po primopredaji prve vzorčne vile, ki je bila zgrajena v okviru postavljenih terminskih planov in v zahtevani kakovosti, je Marles v mesecu novembru 2011 podpisal pogodbo še za izgradnjo naslednjih osem vil v skupni kvadraturi cca. 2.500 m2."
Do danes je zgrajenih pet objektov (vanje je vgrajena notranja oprema blagovne znamke priznanega Italijanskega modnega kreatorja Versace), na katerih s strani investitorjevih izvajalcev trenutno potekajo dela za dokončanje objektov na ključ. Do konca meseca oktobra pa je s strani Marlesa predvidena izgradnja še treh objektov. Skupna vrednost montažnega dela Marlesovih elementov doslej znaša 2 milijona evrov.

Kakovost je standardizirana
Poleg omenjenega projekta smo namreč v zadnjih nekaj letih na prestižnih lokacijah v Italiji - v Toskani, Franciji - v Provansi, Švici na Ženevskem jezeru in Luksemburgu izvedli oz. izvajamo nekaj deset nizkoenergijskih in pasivnih objektov, med katerimi so tako javne stavbe, vrtci in ambulante, kot tudi prestižni zasebni poslovni in stanovanjski objekti," se pohvali direktor Marles Hiš Maribor Bogdan Božac.
Poleg omenjenega projekta smo namreč v zadnjih nekaj letih na prestižnih lokacijah v Italiji - v Toskani, Franciji - v Provansi, Švici na Ženevskem jezeru in Luksemburgu izvedli oz. izvajamo nekaj deset nizkoenergijskih in pasivnih objektov, med katerimi so tako javne stavbe, vrtci in ambulante, kot tudi prestižni zasebni poslovni in stanovanjski objekti," se pohvali direktor Marles Hiš Maribor Bogdan Božac. "Uspešno udeležbo na vseh teh trgih nam omogočajo dolgoletne izkušnje ter vsi pomembnejši certifikati kakovosti, ki smo jih v celoti pridobili v tujini, v Avstriji, Nemčiji in Švici. Pri tem pa velja poudariti, da je kakovost naše proizvodnje standardizirana, kar pomeni, da naše standarde kakovosti izpolnjujemo do vseh naših naročnikov, ne glede na to, kje gradijo in kakšne vrste objektov gradijo. Kupcu enodružinske hiše v Sloveniji namreč izvedemo njegov objekt z istimi materiali, skrbnostjo in kvaliteto kot kupcu prestižne vile v Toskani, Provansi ali na Ženevskem jezeru."

V maju je Marles na igrišču Golf des Iles Borromees le nekaj korakov od omenjenega gradbišča organiziral golf turnir, na katerega je povabil preko 150 poslovnih partnerjev, tako iz Italije, kot tudi iz Slovenije, Avstrije, Švice in Francije.

Bogdan izjava 7a61099f  vila dokoncana JPG 69d3ab5a

Golf igrisce 2 JPG 6e24f946  vila v delu JPG e177146c

vila z odrom JPG 0e8655e5  vile panoramska 23097c80