Nova Marles vzorčna hiša na Dunaju


manjsa MARLES Blaue Lagune 03
Marles hiše Maribor, vodilno podjetje na področju razvoja najnaprednejših tehnoloških rešitev trajnostne in energetsko varčne gradnje, je naredilo nov korak v smeri sodobnega uporabnika. V dunajskem naselju vzorčnih hiš Modra laguna (Blaue Lagune) smo pred kratkim odprli novo vzorčno hišo. To je že četrta vzorčna hiša v Avstriji, ostale tri so postavljene na Dunaju, v Gradcu in Linzu, medtem ko sta v Sloveniji v Limbušu na ogled še dve.


Marles Zero Energy Home

Edinstvena vzorčna hiša na Dunaju je zgrajena v konceptu Marles Zero Energy Home, ki vključuje vizijo najsodobnejših trajnostnih vidikov gradnje. Pri snovanju zasnove hiše je bilo najpomembnejše vodilo posameznik, ki želi živeti zdravo in udobno, brez arhitekturnih ovir, brez negativnega vpliva na podnebje ter okolje in v skladu z visokimi standardi sodobnega bivanja. Moderna in funkcionalna zasnova hiše sledi vzgibu odprtosti osrednjega prostora v naravo, vrhunski tehnologiji ter preverjeni funkcionalnosti. Zajema 144 kvadratnih metrov bivanjske površine, v kateri so zajete tri spalnice s posebno garderobno sobo, kopalnico z ločenimi sanitarijami, shrambo in velikim osrednjim prostorom s kuhinjo in jedilnico, ki se razteza na odprto teraso z vrtom.

Popolna energetska samozadostnost
»Kot vedno, pa je Marlesova vizija popolna energetska samozadostnost objektov,« izpostavi direktor Matej Vukmanič in doda: »To dosegamo z dodatnimi ukrepi na področju zmanjšanja energetskih izgub na eni ter z implementacijo naprav za pridobivanje energije iz okolja na drugi strani. Naše najpomembnejše vodilo pa je vedno in povsod posameznik, saj želimo, da je vsaka hiša plod individualne želje, s čimer kupcu omogočamo optimalno zadovoljstvo, zato je toliko bolj pomembno, da imajo kupci Marles hiš pred največjo življenjsko odločitvijo – gradnjo, možnost v živo izkusiti vrhunsko bivalno ugodje ob obisku katerekoli vzorčne hiše v Sloveniji ali Avstriji.«

Marles že 78 let postavlja standarde
V Marlesovih hišah namreč živijo že druge, ponekod pa tudi tretje generacije, s čimer se Marles ponaša s svojevrstnim pionirstvom v gradnji, saj že 78 let nezadržno postavlja nove standarde na področju sodobnega bivanja. Kot nosilci najpomembnejših certifikatov kakovosti in odličnosti vam omogočajo novo perspektivo doživetja doma z jamstvom za najvišjo kakovost na trgu. Vabljeni na ogled vzorčnih hiš.