PODJETJE MARLES HIŠE MARIBOR NOMINIRANO ZA DELOVO PODJETNIŠKO ZVEZDO 2020


4767533
Uredništvo časopisa Delo je uvrstilo Marles hiše Maribor med deset hitro rastočih slovenskih podjetij, nominiranih za Delovo podjetniško zvezdo 2020. Strokovna žirija s tem prestižnim nazivom nagrajuje podjetja, ki so v zadnjem letu izkazala največji uspeh tako na gospodarski, kot tudi na družbeni in okoljski ravni. S trajnostno naravnano poslovno strategijo in strastjo do produktov nove dobe smo v podjetju Marles hiše Maribor vzpostavili sistem, ki temelji na zgledu, organizacijski strukturi in kontroli ter ničelni toleranci do kršenja trajnostnih načel poslovnega modela podjetja. 




FOTO: Jure Eržen/Delo


Stremimo k trajnostnemu bivanju in življenju z minimalnim vplivom na okolje
Kot vodilno podjetje na področju lesene montažne gradnje in kot nosilci najpomembnejših certifikatov kakovosti in odličnosti, se uvrščamo med najboljše poslovne subjekte, ki na zunanjih trgih na letni ravni ustvarimo polovico vseh prihodkov. V ospredju razvoja je uporaba celovitih arhitekturnih rešitev, pametna raba obnovljivih virov in vgradnja materialov naravnega izvora, katerih cilj je zagotavljanje trajnostnega bivanja in življenja z minimalnim vplivom na okolje. Izjemno veliko pozornost posvečamo razvoju najnaprednejših tehnoloških rešitev trajnostne in energetsko varčne gradnje sodobnih stanovanjskih hiš in visokotehnoloških investicijskih objektov. 

Dom 24h - razvili in zgradili bomo pametni dom prihodnosti
Kot vizionarji v panogi smo v letu 2019 povezali 12 prepoznavnih slovenskih podjetij v projekt imenovan DOM24h, v okviru katerega s podporo Ministrstva za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo RS razvijamo enega najbolj prebojnih projektov na slovenskih tleh, ki je vreden več kot 15 milijonov evrov. Kot vodilni partner projekta ga bomo do začetka leta postavili na sedežu podjetja Marles v Limbušu. Projekt bo predstavljal koncept simbioze bivanja, preživljanja prostega časa in prostora za opravljanje dela od doma. Gre za objekt, ki bo energetsko popolnoma neodvisen od zunanjih virov energije, samozadosten, s presežki ustvarjene energije pa bo oskrboval tudi sosednje objekte ter polnil baterije električnih avtomobilov.

Več o viziji, strategiji in vrednotah podjetja je za DELO povedal direktor podjetja, Matej Vukmanič, katerega intervju si lahko ogledate ali preberete spodaj.
Članek v DELU: https://www.delo.si/delove-podjetniske-zvezde/z-vrhunsko-tehnologijo-do-inteligentne-hise-347022.html

FOTO: Jure Eržen/Delo