Samir Handanovič je izbral Marles EKO hišo


samir M
Prvi vratar slovenske nogometne reprezentance si je izbral individualno Marles leseno montažno hišo, ki so jo Marlesovi arhitekti prilagodili njegovim željam in potrebam z namenom, da si bo v njej lahko ustvaril svoj dom.


Prvi vratar slovenske nogometne reprezentance si je izbral individualno Marles leseno montažno hišo, ki so jo Marlesovi arhitekti prilagodili njegovim željam in potrebam z namenom, da si bo v njej lahko ustvaril svoj dom. Ker je les trajen gradbeni material in ker zaradi svoje barve, strukture in vonja pozitivno vpliva na človekovo počutje, bo Samir s svojo družino lahko dolgo in kakovostno bival v svoji novi leseni hiši.

Izbral si je hišo, ki bo grajena po Marles EKO sistemu, kar pomeni, da bodo toplotne izolacijske plošče, uporabljene pri gradnji hiše, narejene iz čistih naravnih lesenih vlaken. Za izdelavo teh plošč se izključno uporablja sveži les, ki ga pridobijo pri redčenju borovih gozdov. Ob tem se upoštevajo stroge zahteve pri stalnem gospodarjenju z gozdovi, kar potrjujejo certifikati neodvisne organizacije FSC® (Forest Stewardship Council).

Marles EKO sistem zagotavlja, da so lesno vlaknene plošče, ki jih uporabljajo v okviru Marles EKO sistema kot izolacijo, okolju prijazne, saj so izdelane iz surovin naravnega izvora, pri procesu izdelave pa se porabi zelo malo energije. V fazi proizvodnje in uporabe prav tako ni nobenih škodljivih emisij. Pridobljen mednarodni znak natureplus® pa prek svojega sistema zahtev in izvajanja rednih preverjanj zagotavlja najvišji nivo kakovosti. Znak kakovosti natureplus® se lahko pridobi za trajnostno grajene zgradbe, ki so testirane z vidika zdravja, prijaznosti do okolja in funkcionalnosti.

Seveda pa hiša grajena po Marles EKO sistemu ni samo okolju prijazna, ampak zagotavlja visoko kakovost bivanja tudi svojim prebivalcem. EKO hiša ima zaradi uporabe lesa kot glavnega gradnika odlične izolacijske lastnosti tako pozimi kot poleti. To pomeni, da je temperatura v hiši konstantno regulirana tako, da se ustvarja biološko izvrstna bivalna klima v prostoru. Konstrukcija hiše je enostavno in ekonomično obdelana s protipožarno zaščito.
Ker je hiša grajena iz naravnih materialov, pušča manjši CO2 odtis na okolje tako v času gradnje kot v svojem življenjskem obdobju. Lesene montažne hiše pa so poleg vsega tega še požarno in potresno varnejše od klasično grajenih hiš.