V Marlesu prejeli posebno priznanje za strateško vlogo in razvoj


Naslovn banner

V okviru podelitve nagrad za Najboljše lesene gradnje v letu 2016 smo v Marlesu prejel posebno priznanje za strateško vlogo na področju razvoja in proizvodnje lesenih montažnih hiš. Prav tako pa je v kategoriji stanovanjske stavbe nagrado prejela Marlesova Hiša M, ki so jo arhitekturno zasnovali SoNo arhitekti.
Podelitev, ki je potekala 8. novembra 2016 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, je pripravila Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktoratom za lesarstvo.

V Marlesu smo v proizvodnji lesenih hiš že 74 let usmerjeni v nove rešitve, razvojne trende ter novosti na področju materialov in uvajanju novih tehnologij gradnje, zato smo toliko bolj zadovoljni, da sta razvojna in trajnostna naravnanost našega podjetja dobili novo priznanje strokovne javnosti.

 HAF3722  


»Ponosni smo, da smo z nagrado prejeli tudi potrditev svoje strateške vloge na področju razvoja sodobne lesene montažne gradnje v Sloveniji in širše,« je ob prejemu nagrade povedal Bogdan Božac, direktor podjetja Marles in dodal: »V Marlesovi proizvodnji smo že več kot sedem desetletij zavezani odličnosti, prejeto priznanje pa nam daje spodbudo in hkrati obvezno, da bodo Marlesovi objekti tudi v prihodnje predstavljali standard energetsko varčnih, varnih ter do okolja prijaznih lesenih objektov. Nagrada je potrditev vsem zaposlenim, ki so v dolgi tradiciji podjetja s svojim znanjem in strokovnostjo dragoceno prispevali k uresničevanju visokih standardov sodobnega koncepta bivanja. Prav tako je nagrada priznanje, ki ga želimo deliti z vsemi partnerskimi podjetji, arhitekti in raziskovalnimi institucijami, s katerimi smo v bogati tradiciji potrdili vrhunskost svojih proizvodov in zmožnost gradnje najzahtevnejših arhitekturnih zasnov.« 

Potrditev smo prejeli tudi v okviru nacionalnih nagrad za Najboljše lesene gradnje v letu 2016 v kategoriji stanovanjske stavbe, saj je žirija podelila nagrado za Hišo M, ki so jo projektirali SoNo arhitekti, izdelalo pa naše podjetje. Hiša predstavlja sklop treh objektov, v katere so premišljeno vključeni najnaprednejši tehnološki elementi, ki z zadržano ekskluzivnostjo predstavljajo prostorsko kompozicijo, ki sledi izročilu tradicionalne slovenske pozidave v krajinskem prostoru.

V podjetju Marles bomo v letu 2017 obeležili 75-letnico svoje proizvodnje, zato kot najstarejši in največji slovenski proizvajalec montažnih lesenih objektov pozitivno zremo v prihodnost. Zagotavljanje kakovosti na najvišji ravni je naše vodilo, ki bo še naprej odpiralo vrata novim generacijam sodobnih trajnostno grajenih montažnih hiš. 

Vaš Marles

Peter 04a   Peter 02a

peter 01a   Peter 03a