Vabljeni na Dan odprtih vrat skoraj nič-energijske hiše DOMUS - pritlična zasnova z najsodobnejšim bivanjskim konceptom


PastedGraphic 2
Vabljeni na dan odprtih vrat, ki bo potekal v soboto, 10. septembra 2022, med 10. in 14. uro. V okolici Ptuja  bo na ogled skoraj nič energijska hiša DOMUS, pritlične zasnove z dvokapno streho. Zasnovana je za vse, ki cenijo preizkušene prostorske rešitve bivanja v eni etaži brez nivojskih preprek. Vsi vitalni bivalni prostori so obrnjeni prosti soncu, premišljena arhitekturna zasnova, ki osredni dnevni prostor odpira do slemena, pa povezuje vse dele hiše v skladno celoto. Dobro vemo, da je osebna izkušnja bivalnega ugodja na prvem mestu, ko se želimo prepričati o kakovosti bivalnega prostora, zato lepo vabljeni k ogledu. Prepričajte se o kakovosti sodobne tehnologije 

Hiša DOMUS izstopa zaradi odličnega arhitekturnega koncepta, popolne usklajenosti tlorisa z željami naročnikov in umestitve hiše na parcelo v skladu z vsemi urbanističnimi smernicami. Zajema 125 m2 kvadratnih metrov stanovanjske površine in 70 kvadratnih metrov terase, posebnost hiše pa je tudi, da je v dnevnem bivalnem delu odprta do slemena. Zasnova je nekoliko večja od osnovnih arhitekturnih dimenzij tipske hiše Domus, ki ima neto stanovanjsko površino 119,00 m2. Navkljub modifikaciji hiša dosega pasivni energijski razred =< 15 kWh/m2a, zato so njeni investitorji prejeli nepovratna finančna sredstva iz naslova javnega poziva Eko Sklada RS za gradnjo pasivne hiše oziroma skoraj nič energijske hiše. Stavba je ogrevana s toplotno črpalko in ima centralno prisilno prezračevanje z entalpijskim prenosnikom toplote (izmenjevalnikom) prenosa vlage; ta sodobni sistem samodejno poskrbi tudi za primerno zračno vlago v suhih zimskih dneh. Gradbeni materiali, uporabljeni pri gradnji te hiše, sledijo načelom trajnostne gradnje, konstrukcijski sistem pa zagotavlja visoko toplotno, zvočno, protipotresno in protipožarno zaščito. Na dnevu odprtih vrat boste v živo spoznali, kako Marlesova tehnologija z optimiziranimi detajli doprinaša k visoki energetski učinkovitosti in k brezhibnemu delovanju hiše.


Usklajena celota funkcionalnih bivanjskih rešitev 
Arhitekturna zasnova tipske hiše DOMUS temelji na povezovanju udobja in prvorazredne funkcionalnosti v usklajeno celoto, ki je podrejena individualnim željam naročnika. 
125 kvadratnih metrov bivalnih prostorov je domišljeno razporejenih na osrednji prostor s kuhinjo, kabinet in dve otroški sobi ter povsem ločen starševski del, kjer tvorita zaključeno celoto kopalnica in spalnica z garderobo. Na dnevu odprtih vrat se boste lahko prepričali, kakšno vlogo v kakovosti bivanja imajo naravni materiali, izjemna energijska varčnost in pritlična zasnova, ki zagotavlja uporabnikom tega navdihujočega doma spontano povezane bivalne prostore. Standardna izvedba odlične energetsko varčne hiše DOMUS se po želji lahko izvede v enokapni, dvokapni ali večkapni izvedbi ter izvedbi z ravno streho, kar olajša izbiro in odločitev za gradnjo na katerikoli lokaciji v Sloveniji, kjer veljajo določene omejitve glede tipa strehe.

  MANJSA Marles, hiša Ptuj 12  MANJSA Marles, hiša Ptuj 13 1  MANJSA Marles, hiša Ptuj 9

Zavezanost najvišji kakovosti
Zelo smo zadovoljni, da se po osmih desetletjih narekovanja razvojnih smernic gradnje ponašamo z najzahtevnejšimi mednarodno priznanimi certifikati za preverjeno kakovost. Usmerjeni smo v uporabo najsodobnejših tehnoloških rešitev, rabo obnovljivih virov in vgradnjo materialov naravnega izvora. Naš cilj je, da našim kupcem omogočimo zdravo bivanje, izjemno bivalno ugodje in visoko energetsko učinkovitost stavb, hkrati pa ponujamo vse naše storitve na najvišji poslovni ravni. Tako kot to velja za vse dneve odprtih vrat na naših objektih, bo naslednjo soboto nova priložnost, da vam v praksi pokažemo, kaj so rešitve, zaradi katerih veljamo za globalno priznanega in zaupanja vrednega proizvajalca lesenih montažnih objektov in kaj so koristi, ki jih prinašamo svojim naročnikom.

Izkoristite akcijske ugodnosti do konca poletja 
Na dnevu odprtih vrat vam bodo za vsa vaša vprašanja na voljo naši strokovnjaki, ki vam bodo podrobneje predstavili celovitost naše storitve, našo gradnjo na ključ in nabor trajnostnih materialov, uporabljenih pri gradnji skoraj nič-energijskih hiš Marles. Dobili boste vsa pojasnila v zvezi s sodobnim načinom energetske oskrbe doma s poudarkom na ogrevanju in prezračevanju s prisilnim prezračevanjem, sicer pa vam bo Marlesova svetovalna ekipa predstavila tudi celovito ponudbo Marlesovih poletnih ugodnosti 2022. Mednje denimo sodijo: brezplačna izdelava projektne dokumentacije in pridobitev gradbenega dovoljenja s celotno PZI in PID dokumentacijo, brezplačna pomoč pri pridobitvi uporabnega dovoljenja in izdelava dokumentacije, brezplačno vodenje postopka pridobitve nepovratnih sredstev Eko sklada, brezplačen paket FUTUR, ki vključuje predpripravo za sončno elektrarno, polnilnico za avtomobil ter predpripravo za uporabo deževnice, znižane - akcijske cene paketov Marles Design in Marles Intelligence.

Predanost najvišji kakovosti
V Marlesu že osem desetletij narekujemo razvojne smernice in smo globalno priznani kot zaupanja vreden proizvajalec lesenih montažnih objektov, zato smo ponosni, da se ponašamo z najzahtevnejšimi mednarodno priznanimi certifikati za preverjeno kakovost. Intenzivno smo usmerjeni v uporabo najsodobnejših tehnoloških rešitev, rabo obnovljivih virov in vgradnjo materialov naravnega izvora. Naš cilj je, da omogočimo kupcem zdravo bivanje, izjemno bivalno ugodje in visoko energetsko učinkovitost stavb, hkrati pa vam in vsem poslovnim partnerjem ponuditi storitve na najvišji poslovni ravni.

Prijava na dogodek
Naprošamo vas, da svojo udeležbo na dan odprtih vrat najavite najpozneje do petka, 9. septembra, do 15. ure, na telefonsko številko 02/429 45 00 ali na elektronski naslov info@marles.com.

Prijazno vabljeni v našo družbo!