Zaupanje Marlesovi blagovni znamki na Hrvaškem


Vrtec Malinska 01
V Marlesu smo znova potrdili strateško vlogo na področju razvoja sodobne lesene montažne gradnje v srednji Evropi, kjer si vse bolj utiramo pot tudi na Hrvaškem. Po uspešno zaključeni gradnji vrtca v Karlovcu, s podpisom pogodbe za gradnjo vrtca v Malinski na otoku Krk, nadaljujemo z gradnjo tehnološko zahtevnih lesenih javnih objektov tudi na Hrvaškem. 
Dela na gradbišču so se pričela konec septembra, zaključek z odprtjem pa je predviden v mesecu aprilu 2017. Vrtec v Malinski, ki ga občina financira z lastnimi sredstvi, je interdisciplinarno načrtovan objekt, v katerem so združeni arhitektura, Marlesovo gradbeno znanje in tehnološki razvoj s celotnim know-howom. 

Zasnova vrtca na 1800 m2 sledi razgibani arhitekturni igri klasičnih oblik z modernim pridihom. Načrt 8-oddelčnega vrtca je zasnovan z idejo bivanja v naravi, za pogoste izhode na teraso in zelenico oziroma okolico s pogledom na morje. Notranji prostori so prepleteni s svetlobo in prostornostjo, ki jo dopolnjujejo pokrite terase s predvidenimi pergolami za senčenje steklenih površin. Večji del je namenjen igralnicam in skupnemu večnamenskemu prostoru, preostali del pa delovnim prostorom in centralni kuhinji. Gradnja se izvaja v certificiranem visoko učinkovitem nizkoenergijskem sistemu. 

Uporaba mednarodno certificiranega lesa v kombinaciji z drugimi naravnimi materiali je odločilna za visoko energijsko učinkovitost in potresno varnost tega objekta, katerega pogodbena vrednost gradnje na ključ znaša nekaj več kot 2 milijona evrov. Ker je predvidena uporaba naravnih in okolju prijaznih materialov, bo vrtec minimalno obremenjeval okolje.
      
Vrtec Malinska 04