Potek montažne gradnjeProizvodnja Marles hiše v nadzorovanih pogojih 

V Marlesu že desetletja skrbimo za ohranjanje tehničnega jedra in s tem tudi znanja, ki se prenaša in nadgrajuje iz generacije v generacijo.
Celotni montažni deli objekta so (skupaj s fasado, stavbnim pohištvom, instalacijsko ravnino in izvedbo kompletnih strešnimi elementi) proizvedeni v nadzorovanih klimatskih razmerah, s posebno industrijsko natančnostjo proizvodnje gradbenih elementov. Obdelava s CNC stroji namreč poteka na podlagi tehnične dokumentacije in tehnoloških načrtov, ki jih s specializiranimi konstrukcijskimi programi izdelujejo naši inženirji.
Vremensko neodvisen potek dela in hitra montaža na gradbišču zagotavljata možnost hitre vselitve ter optimalno odpornost proti požaru, vetru in potresu. Veliko drugih ponudnikov montažnih objektov prenaša posamezne faze gradnje na gradbišče, s čimer je gradnja izpostavljena tveganju zaradi neugodnih vremenskih razmer. Slednje lahko rezultira v nezadostni kakovosti gradnje ali predstavlja resne zamude postavljenih rokov.
Marles pri zagotavljanju kakovosti skrbi za najvišjo raven. Celotni Marlesov sistem gradnje, tehnološki proces in materiali so v skladu z mednarodnimi standardi. Redni nadzor proizvodnje izvajajo neodvisni strokovnjaki mednarodno priznanih institucij, ki potrjujejo kakovost z različnimi certifikati.


Pričetek gradnje – priprava terena in temeljne plošče

Zemljišče za postavitev hiše je potrebno ustrezno utrditi in njem zgraditi armirano betonsko temeljno ploščo, na kateri bo stala hiša. Pri podkleteni hiši se klet s prvo ploščo pripravi enako kot pri klasični gradnji. Čeprav temeljno ploščo naredite v lastni režiji, vam pri Marlesu priskrbimo vse izrise, popise, armaturni načrt ter nudimo vso potrebno podporo v primeru vprašanj in dilem. 
Svetujemo: Pri izbiri gradbenika velja preveriti več ponudnikov, saj so lahko razlike v cenah tudi do nekaj tisoč evrov. Paziti pa velja predvsem na kakovost izdelave. Montažne hiše namreč ne dopuščajo niti najmanjših nepravilnosti v naklonu plošče, saj lahko v nasprotnem primeru pride tudi do razpok v stenah hiše. 

 

Montaža hiše

Ko so elementi hiše v proizvodnji pripravljeni in je na izbrani lokaciji pripravljena betonska plošča, se lahko gradnja hiše prične. 
Montaža največjih elementov poteka s pomočjo avtodvigal in pod budnim očesom vodje gradbišča. Vodja gradbišča koordinira celotni potek gradnje in vas o izvedenih delih redno obvešča. Skozi celotni postopek bo z vami tudi nadzornik, ki skupaj z vodjo gradbišča preverja kvaliteto izvedbe in jo skupaj z vami po fazah potrjuje.
Po izvedbi glavnih montažnih del, ki jih praviloma zaključimo v 2–3 dneh, se v postavljenem in zaščitenem objektu prične izvedba ostalih obrtniških del (polaganje parketa, ploščic, vgradnja stopnic, ogrevanja idr.), ki so odvisna od dogovora oz. izbranega paketa
Devet od desetih kupcev Marles hiše se odloči za izvedbo hiše na ključ in nam tako zaupa izvedbo vseh del na objektu. 

 

Prikaz gradnje objekta industrijsko izdelane montažne hiše Marles: