Izdelava lesenih oken po naročilu

Lesena okna Marles – izdelava in montaža lesenih oken po naročilu. Kvalitetna lesena okna v različnih kolekcijah, vrstah lesa, dodatkih ter dimenzijah.

Marles trajnostna in kvalitetna lesena okna po naročilu

Zaradi izjemnih lastnosti naravnega in trajnostnega slovenskega lesa so lesena okna najbolj priljubljena izbira za vgradnjo v domove in druge stavbe. Les je namreč avtohton material, zelo trpežen, lahek, prožen in trden material z dolgo življenjsko dobo. Poleg tega ima tudi izvrstne izolativne in ognjevarne lastnosti, njegova živa in obnovljiva struktura pa se izredno dobro prilagaja različnim vremenskim razmeram. 

Ker lahko lesena okna izdelamo iz različnih vrst lesa, kot je smreka, jelka, meranti, bor in hrast, imajo izdelki estetski videz v različnih barvnih odtenkih naravnega lesa. V Marles ponudbi nudimo okna iz kolekcije Natur, ki so v celoti izdelana iz lesa. Na voljo so tudi kvalitetna lesena okna v kombinaciji z aluminijasto masko, pri čemer trpežen aluminij ščiti izdelek pred zunanjimi vremenskimi škodljivimi vplivi in mu daje optimalno stabilnost in obstojnost. Izdelava lesenih oken zajema različne možnosti obdelave vlečenega aluminija skupaj z lesenimi profili v kotnih spojih ali varjenih okvirjev. Vsaka linija izdelkov nudi najboljše tehnološke rešitve in sodobne oblikovalske dizajne, ki se ujemajo s fasadnimi detajli in arhitekturo.

Les 1 DE

Kvalitetna lesena okna z izjemnimi lastnostmi naravnega materiala

Izdelava lesenih oken v podjetju Marles je usmerjena v sodobne zelene in trajnostne tehnologije. Preučevanje lesa in njegovih naravnih lastnosti nam omogoča, da pri izdelavi izkoristimo vse prednosti, ki jih ta material ponuja. Ker je les odličen naravni izolacijski material, lesena okna nudijo optimalno energetsko učinkovitost, kar pomeni, da gospodinjstva in drugi uporabniki porabijo manj energije za ogrevanje notranjih prostorov v zimskem času in manj energije za hlajenje prostorov, ko so zunaj visoke temperature. Zaradi ustvarjanja učinkovite prepreke med mrazom in toploto so lesena okna najbolj primerna za vgradnjo v pasivne objekte in energijsko učinkovite objekte. Les je namreč kar 400-krat boljši toplotni izolator od jekla ter približno 10-krat boljši toplotni izolator od betona. Lesena okna pa zadržujejo še dve pomembni lastnosti. Prva je v tem, da je les hipoalergen material, zato blagodejno vpliva na človeška dihala. Druga lastnost pa zajema optimalno vlažnost prostorov, kar je posledica zračnih žepkov in celične strukture lesa, kot živega materiala, ki diha.

Trajnostna izdelava lesenih oken z minimalnim vplivom na okolje

V Marlesova pasivna okna v lesene profile okvirjev vgrajujemo izredno kakovosten in učinkovit izolacijski material iz naravnih vlaken, ki je okolju prijazen. S tem prihranimo na debelini lesenega okvirja in manjšo porabo lesa. Takšna izdelava lesenih oken temelji na trajnostnih elementih, kjer skupaj z naravnim lesom stremimo k obnovljivim virom s proizvodnjo in izdelki, ki imajo minimalen vpliv na okolje. Za površinsko obdelavo z lazurnimi in pokrivnimi barvami uporabljamo barve, ki so izdelane na akrilni bazi in na vodni osnovi ter so zato človeku in okolju prijazne. Za lesena okna po naročilu lahko izbirate med široko paleto barvnih lazurnih premazov po naši barvni karti in RAL barvni lestvici. Tako lahko naravni barvi izbrane vrste lesa dodate piko na i in ustvarite dovršen estetski videz, ki se ujema in dopolnjuje s slogom interjerja.

Lesena okna Kvalitetna lesena okna

Lesena okna po naročilu z montažo in vgradnjo steklenih površin

Lesena okna v različnih dimenzijah so primerna za vgradnjo tako v novogradnje kot za prenovo doma. Izdelke lahko montiramo in vgradimo v različne objekte, kot so hiše, poslovni in javni prostori, večji stanovanjski objekti in turistični objekti. Pri montaži nudimo tudi demontažo, odvoz materiala na deponijo ter storitev obdelave notranjih špalet z mavčnimi in mavčnovlaknenimi ploščami. Izdelava lesenih oken vključuje različne vgradne oblike, kot je pravokotna, poševna, ločna oziroma polokrogla oblika ter nekatere druge specifične oblike. Nudimo različne vrste zasteklitev okenskega okvirja. Kakovostna stekla z dobrimi termičnimi lastnostmi zagotavljajo toplotno in zvočno izolacijo. V okna vgradimo dvoslojna ali trislojna stekla, ki jih odlikujejo tanki nizko emisijski protivročinski nanosi ter napolnjenost medprostora z žlahtnimi plini. Na voljo so toplotno zaščitna izolacijska stekla, ki še dodatno prispevajo k manjšim toplotnim izgubam ter sončno zaščitna stekla in posebej izdelana zvočno zaščitna izolacijska stekla. V lesena okna lahko vgradimo tudi lepljena VSG varnostna stekla ali termično obdelana kaljena varnostna stekla ESG. Če želite doseči dovršen estetski videz pa so na voljo tudi ornamentna stekla.

Lesena okna – dimenzije in dodatki po naročilu

Lesena okna lahko izdelamo v poljubnih dimenzijah, pri čemer je mogoče naročiti tudi velike panoramske stene, ki skupaj z aluminijasto masko zelo dobro podpirajo lastno težo in dajejo okvirju s steklom dobro stabilnost. Natančno izmerjeno višino in širino oziroma dimenzije za lesena vrata lahko vpišete v obrazec na naši spletni strani ter na tem obrazcu za povpraševanje izberete tip elementov, ki jih želite imeti v vašem domu ali katerem drugem objektu.
Odločite se lahko za enokrilna in dvokrilna lesena okna po naročilu, panoramsko steno v večjih dimenzijah, enokrilna in dvokrilna balkonska vrata, drsna vrata in harmonika vrata. Za nova lesena okna lahko naročite tudi različne dodatke, ki se v slogu, materialih in barvah ujemajo z okenskimi krili in celotno konstrukcijo. Dodatki za izdelke zajemajo rolete, senčila, polkna, žaluzije, okrasne križe ter notranje ali zunanje okenske police. Za lažjo odločitev o barvah, materialih, steklih, dimenzijah in drugih dodatkih lahko obiščete naš salon v Limbušu na Limbuški cesti 2 ali pa Salon Idej Marles v Ljubljani na Dunajski cesti 151.