Lesena okna

Barve in dimenzije lesenih oken so pri njihovi namestitvi pomembne, prav tako pa je potrebno vedeti, da bo potrebna tudi obnova oken.

Kdaj se priporoča prva obnova in barvanje oken?


Kadar se odločimo za nakup lesenih oken, se moramo zavedati, da bodo lesena okna sicer potrebovala redno vzdrževanje, po nekaj letih pa jih bo potrebno tudi prebarvati, vendar bo življenjska doba lesenih oken ob rednem vzdrževanju lahko res dolga. Prva obnova lesenih oken se navadno priporoča po 10 letih od namestitve oken, zajema pa barvanje in tesnjenje. Po prvi obnovi se nadaljnje obnove lesenih oken priporočajo približno v 7 letnih intervalih.

Lesena okna se lahko pohvalijo z veliko prednostmi

Velika prednost lesenih oken, ki je nikakor ne smemo zanemariti, je seveda ekološki material iz katerega so lesena okna izdelana. Les bo v dom vnesel toplino in domačnost, poleg tega pa lesena okna izjemno pozitivno vplivajo na bivanje v hiši ali stanovanju. Nenazadnje je les tudi izjemno dobro izolativen ter bo tako preprečeval vdor vročega zraka poleti, pozimi pa bo prostor pomagal ohranjati prijetno topel. Izpostaviti pa moramo tudi dolgo življenjsko dobo lesenih oken. Navadno imajo lesena okna kar do 2x daljšo predvideno življenjsko dobo, kot jo imajo pvc okna. Ob vsem tem pa lahko ob barvanju lesenih oken izbiramo tudi različne barve in lesena okna tako prilagodimo lastnemu okusu, ki se lahko v nekaj 10 letih seveda precej spremeni.

Pri nakupu lesenih oken moramo biti pozorni tudi na njihove dimenzije. Lesena okna lahko, tako kot aluminijasta, kupimo v različnih dimenzijah in tako dosežemo, da lepo sovpadajo z notranjostjo našega doma. Pred odločitvijo o nakupu lesenih oken se je priporočljivo oglasiti tudi pri proizvajalcu oken, ki nas zanimajo ter se pogovoriti o lastnostih, ki jih okna premorejo. Tako se bomo z gotovostjo prepričali, da so izbrana okna pravšnja za nas in bodo tako zadostila naše potrebe in potrebe stanovanja.

Lesena okna