Lesena okna po najvišjih standardih

Lesena okna so prava izbira za nove in starejše objekte. So čudovitega videza in vrhunskih lastnosti. Za izdelavo lesenih oken po naročilu nas kontaktirajte.

Lesena okna so unikatni izdelek, za katerim stoji ogromno znanja in izkušenj. Vse od izbire lesa do proizvodnje in montaže mora biti opravljeno natančno in strokovno, da je končni produkt lahko vrhunski. Marles ima na srečo odlično ekipo, opremo in postopke, da lahko zagotovi lesena okna po najvišjih merilih, standardih in željah kupca. V Sloveniji ne boste našli boljšega proizvajalca lesenih oken.

Okovje lesenih oken Lesena okna z alu masko

Zdravje, kakovost, misel na okolje

Kar nekaj je razlogov, zakaj prisegamo na lesena okna in jih priporočamo najrazličnejšim strankam. Les je naravni material, prijazen do človeka in okolja. Deluje skoraj terapevtsko in v prostore vnese posebno toplino. Je trden in trajnosten, s pravim vzdrževanjem ima dolgo življenjsko dobo. Primeren je za astmatike, alergike in druge posameznike z občutljivimi dihali. Ohranja optimalno vlažnost ter dobro zadržuje toploto. Lesena okna so mehansko odporna, odporna na obremenitev z vetrom in dežjem ter dobro prepuščajo svetlobo.

Poleg tega izdelava lesenih oken ne bremeni okolja. Trend v arhitekturi in gradbeništvu gre vsekakor k trajnostni gradnji in varčevanju z energijo. Tudi pri Marlesu so nam te vrednote zelo pomembne. V ekološko ozaveščeni družbi nizkoenergijskih, ekoloških izdelkov iz naravnih materialov enostavno ne moremo spregledati. Okna so kot bistven arhitekturni element zunanjega stavbnega pohištva ključna za toplotno učinkovitost. Poleg lesa so pomembna tudi stekla, ki so bila v zadnjem času deležna posebne pozornosti in imajo močno izboljšane termične vrednosti. Leseni lepljeni okenski profili za pasivno izvedbo ima v komorah vgrajeno bio toplotno izolativni vlakneni material  za najvarčnejšo gradnjo. Na vseh nivojih torej skrbimo za okolje in na uporabnike, da se bodo v prostorih z našimi okni odlično počutili.

Izdelava lesenih oken iz najboljših materialov

Lahko se lahko pohvalimo z dovršenim, sodobnim postopkom izdelave lesenih oken, s čimer zagotavljamo tako visoko kakovost izdelkov. Vse se začne pri izbiri lesa, ki mora ustrezati našim visokim standardom. Pri izdelavi oken smo prijazni do okolja in razmišljamo trajnostno. Pri nas nastaja bistveno manj odpadkov kot pri izdelavi oken iz drugih materialov. Leseni produkti tudi čez celotno življenjsko obdobje skladiščijo ogljik, kar je dolgoročna naložba. Ker so naša okna redno testirana pri domačih in tujih neodvisnih institucijah, lahko z gotovostjo trdimo, da smo med najboljšimi proizvajalci lesenih oken v Evropi.

Lesena okna po meri

Za lesena okna so dimenzije poljubne. Izdelamo vam jih po naročilu. Prav tako se lahko odločite za različne vrste lesa in debelino oken. Odlično se podajo v tradicionalne in moderne domove, počitniške hišice, poslovne prostore ... . V zadnjih letih se vgrajuje vedno več stavbnega pohištva iz lesa in tudi opaža se povečanje vlaganja sredstev v turistične objekte in naselja. Razvili smo lastni katalog lesenih oken, kjer lahko po specifikacijah sami poiščete, katera vam najbolj ustrezajo: Natur, Elegant, Solution ali Supreme. Potem pa naročite lesena okna po naročilu, bodisi samo s prilagojenimi dimenzijami za vaše potrebe ali pa popolnoma po meri - izdelava po vaših željah (izbira lesa, debeline ...). Smo zelo prilagodljivi in izkušeni, tako da vam bomo znali hkrati prisluhniti in svetovati o optimalni izbiri za vaš objekt.

Izgled lesenih oken Lesena okna v vašem domu

Lahko za lesena okna dobim subvencijo?

Za lesena okna je možno pridobiti subvencijo. EKO sklad (slovenski okoljski javni sklad) vsako leto objavi razpis za pridobitev nepovratnih sredstev za posameznike, ki bi svoja stara okna zamenjali za nova lesena. Subvencija za lesena okna vam lahko investicijo zmanjša tudi do 20 % cene, kar vam bo močno olajšalo odločitev. Vlogo izdate po izvedeni naložbi, denar Eko sklada pa dobite izplačan najkasneje v 90 dneh po oddaji. Osnovni pogoj je seveda pravočasno in pravilno izpolnjena vloga, zato bodite pozorni in natančno upoštevajte navodila.

Vse informacije o subvenciji za lesena okna najdete na spletni strani Eko sklada, takšna spodbuda spada pod razpis zunanjega stavbnega pohištva. Omogočajo tudi kredit za samostojne naložbe, katerega odplačilna doba je največ 10 let. Tudi ta velja za zamenjavo starega zunanjega stavbnega pohištva z novim, energetsko učinkovitim.