Zaščita za okna

Najboljša zaščita za okna so senčila iz naravi prijaznega materiala z estetskim in prilagodljivim oblikovanjem in mednarodnimi certifikati kakovosti.

Ko načrtujete svoj dom ali obnavljate obstoječe stanovanje ali hišo, je stavbno pohištvo visoko na lestvici prioritet. Menjava oken in zaščita za okna ogromno prinese ne le k energetsko varčnejšemu bivanju, temveč tudi dvigne nivo udobja in poskrbi za sodoben estetski videz, ki se hkrati ujema z arhitekturnim kontekstom prvotne stavbe in okolice. Ponudba okenskih senčil se je z razvojem novih materialov razmahnila in danes lahko na trgu dobite vse mogoče in nemogoče izvedbe, a dejstvo je, da so lesena senčila še vedno tako po videzu kot na otip najprijetnejša, najmodernejše načrtovanje in računalniško vodena tehnologija izdelave pa zagotavljata enako ali celo boljšo kakovost lesenih senčil v primerjavi s senčili iz umetnih materialov. 

zascita za okna rolete polkna 

V podjetju Marles PSP (proizvodnja stavbnega pohištva) smo ponosni na dolgoletno tradicijo izdelave lesenega stavbnega pohištva - vrat, oken in zaščite za okna - ki krasijo že več kot 30.000 domov in drugih zgradb po vsem svetu. Številni zadovoljni uporabniki so morda še največji razlog za našo samozavest, ko trdimo, da smo vodilni proizvajalec senčil na slovenskem trgu in tudi širše.

Ko gre za zadovoljstvo naših kupcev, ne ubiramo bližnjic

Več kot štiri desetletja že izdelujemo zaščito za okna in v tem času smo se naučili marsikaj, predvsem od svojih strank, ki jim z veseljem prisluhnemo in jim ne le svetujemo pri izbiri senčil, temveč tudi rade volje sprejmemo izziv individualiziranih žaluzij, polken, rolet ali skrin rolojev. Kot je vsaka stavba zgodba zase, so takšne tudi želje njenih prebivalcev in ker z zunanjo zaščito za okna najhitreje in najbolj ugodno lahko dosežejo videz, ki jim je blizu, se pogosto znajdemo pred izzivom individualne proizvodnje. Vedno stremimo k temu, da smo z izdelki zadovoljni tako mi kot njihovi uporabniki. Če pri njih kdaj pri odločanju pretehta videz, smo tu mi, ki se zavedamo, da videz ni vse, zato poskrbimo tudi za tehnično plat senčil. Naša zaščita za okna izpolnjuje visoke tehnološke standarde. Te dosegamo s pomočjo CDC računalniško vodene izdelave, redno pa kakovost svojih izdelkov preverjamo na za to specializiranih slovenskih in mednarodnih inštitutih, kot so ZAG Ljubljana, nemški iFt Rosenheim, avstrijski Holzforschung, nemški Passivhaus Institut Dr. Wolfgang Feist ter drugi.

Kaj vse mora nuditi vrhunska zaščita za okna?

Poleg optimalnega prehajanja toplote, ki z dodatno zaščito steklenih površin v oknih poleti zmanjša potrebo po hlajenju in pozimi po ogrevanju prostorov, morajo senčila podpirati tudi vodotesnost in tesnjenje pred nekontroliranim prehajanjem zraka skozi okna. Vse te lastnosti v Marlesu redno preverjamo in izboljšujemo ter njihovo visoko kakovost podkrepimo z mednarodnimi certifikati. Ker je zelo opazna, mora biti vsaka okenska zaščita, pa naj gre za rolete, žaluzije ali polkna, predvsem skladna z okoljem, tako navznoter kot navzven. Leseni stavbni elementi pri veliki večini ljudi vzbujajo prijetne in pomirjujoče občutke, zato je poleg funkcionalnosti, ki je sicer vedno na prvem mestu, zelo pomemben tudi estetski vidik. Nadalje nas senčila po eni strani ščitijo pred vremenskimi neprijetnostmi, kot so sonce, dež, sneg, toča, visoke in nizke temperature, po drugi strani pa ustvarjajo intimno vzdušje in našo zasebnost ščitijo pred zunanjimi pogledi. Lesena zaščita za okna je v tem pogledu odlična izbira, poleg prijetnega videza in otipa je tudi prilagodljiva, lahko premična in s sodobno obdelavo odporna na vse vremenske razmere.

Kateri les izbrati?

V podjetju Marles PSP izdelujemo več različnih linij senčil, kot že rečeno pa se radi lotimo tudi izziva individualnega oblikovanja zaščite za okna ali drugega stavbnega pohištva. Pri tem izbiramo najboljše lesove in jih povežemo s projekti, kjer njihove lastnosti najbolje pridejo do izraza. Med najpogosteje uporabljenimi so bor, hrast, macesen, meranti in smreka. Ves naš les je vzgojen sonaravno in ob izbiri naših izdelkov lahko v miru uživate v misli, da  senčila ne ščitijo le vas in vaših oken, ampak tudi naravo s CO2, ki ostaja shranjen v lesu. Kupci se pogosto znajdejo pred dilemo, ko pride do izbire lesa, a bodite brez skrbi. Naši izkušeni sodelavci vam bodo znali svetovati, kateri les je najprimernejši za vaše potrebe glede na stavbo, geografsko lego, orientacijo in splošna pričakovanja, ki jih imate do senčil. Po naših izkušnjah si stranke kot zaščito za okna največkrat predstavljajo polkna, rolete ali žaluzije, odvisno seveda od njihovih preteklih izkušenj in preferenc. Med vsemi tremi so pravzaprav le manjše strukturne razlike in večinoma je moč vse oblike uporabiti skoraj povsod. Novejše smernice v arhitekturi, ki se prav tako močno nagibajo k uporabi naravnih materialov, pa ob večanju steklenih površin in težnji k pasivnim ali energetsko pozitivnim bivališčem predvsem v zadnjem času vedno bolj stavijo na večje drsne zaščite oziroma polkna, ki jih ob hiši zlahka premikamo po vodilih. Od najmanjših do največjih, od tankih do večslojnih, od subtilnih do drzno oblikovanih - pri nas boste zagotovo našli, kar iščete.