Certifikati

Marles hiše so zasnovane v skladu z visokimi standardi tehnične, energetske, okoljevarstvene in poslovne odličnosti. S stalnimi testiranjem pri mednarodno priznanih inštitutih, kot so Holzforschung iz Avstrije in FMPA Otto Graf iz Nemčije, dokazujemo njihovo kakovost.

Pridobljeni certifikati potrjujejo vodilno vlogo Marlesa na slovenskem trgu pri gradnji montažnih lesenih, visoko učinkovitih nizkoenergijskih in pasivnih objektov. Naše prizadevanje za odličnost je prepoznano tudi na tujih trgih, kjer z pridobivanjem najuglednejših certifikatov narekujemo nove trende.

Logo certifikata družbeno odgovoren delodajalec
Družbeno odgovoren delodajalec

Marles hiše Maribor se s ponosom uvršča med družbeno odgovorne delodajalce, priznane s certifikatom, ki temelji na mednarodnem standardu. Osredotočamo se na celostno obravnavo družbene odgovornosti, zlasti na odnos do naših zaposlenih. Posebno pozornost namenjamo usklajevanju poklicnega, družinskega in zasebnega življenja ter spodbujamo pravico do prilagoditev delovnih pogojev ter zagotavljamo spoštovanje zasebnega življenja zaposlenih. To naložbo podpirata Republika Slovenija in Evropska unija prek Evropskega socialnega sklada.

Logo certifikata Passivhaus Institut
Passivhaus certifikat inštituta v Darmstatu

Passivhaus inštitut v Darmstatu opredeljuje standarde za pasivno gradnjo in nadzor nad izvedbo le-te. Certifikat izkazuje odlično energijsko kakovost objekta za našo pasivno hišo v sistemu MEGA PLUS PASIV.

CE znak, logo evropskega tehničnega soglasja ETA
CE znak, Evropsko tehnično soglasje

Certifikat ETA potrjuje, da so Marles hiše v skladu z osnovnimi zahtevami za varnost. Ta certifikat je ključen za trženje na območju Evropske unije in za pridobitev oznake CE.

Oznaka CE na naših izdelkih potrjuje skladnost z bistvenimi zahtevami za varnost, zdravje in varovanje okolja, ki jih določa evropska regulativa. Pridobljena pri pooblaščenem organu za tehnična soglasja OIB, ETA potrjuje:

Mehansko odpornost in stabilnost
Varnost pred požarom
Higiensko in zdravstveno varstvo ter varovanje okolja
Varnost pri uporabi
Zaščito pred hrupom
Varčevanje z energijo in ohranjanje toplote
ES-Certifikat za Lesene Izdelke

Dodatno, Marles ima ES-certifikat o skladnosti 1359-CPD-0284 za lepljeni lameliran les, ki potrjuje skladnost s standardom SIST EN 14080:2005. S sledenjem najvišjim standardom kakovosti in varnosti zagotavljamo zanesljivost naših izdelkov.

Logo Passivhaus institut
Passivhaus Certifikat

Naša pasivna hiša Steblovnik odraža izjemno energijsko kakovost v našem pasivnem konstrukcijskem sistemu, potrjeno s certifikatom inštituta v Darmstatu. Z doseženo zrakotesnostjo 0,2h-1 smo presegli povprečje.

Logo certifikata Minergie
Minergie Certifikat

Minergie certifikat Nr.SO-485 je švicarski nadstandard, ki potrjuje visoko energetsko učinkovitost naših nizkoenergijskih objektov. Poleg ogrevanja upošteva tudi porabo energije za sanitarno vodo in prezračevalni sistem.

Logo  IQ Austria certifikata
IQ Austria Certifikat

Mednarodni znak kakovosti, ki ga podeljuje avstrijska gospodarska zbornica, označuje Marles montažne hiše z registracijsko št. IZ 127.

Logo RAL, znak kakovosti gradnje lesenih hiš
RAL, Znak Kakovosti

Nemško tehnično soglasje RAL, podeljeno v skladu z nemškim standardom DIN 1052 in RAL-GZ 422, izkazuje kakovost proizvodnje montažnih hiš. Podaljšujemo ga na podlagi rednih letnih kontrol iz instituta.

Logo IFT Rosenheim
IFT Certifikat

Izjave o toplotni zaščiti oken so pridobljene s programom, ki ga je validiral IFT Rosenheim kot notificiran institut, v skladu s standardom EN ISO 10077-1:2006.

Logo Excellent SME Slovenia
Excellent SME Certifikat

Certifikat "Excellent SME Slovenia" je priznanje odličnemu poslovanju, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z bonitetno hišo COFACE. To priznanje zagotavlja varno in zaupanja vredno poslovanje ter olajša odločanje kupcev.

Članstva in nagrade

Logo platinaste bonitete odličnosti za Marles
Boniteta odličnosti AAA

V letu 2022 je podjetje MARLES HIŠE MARIBOR d.o.o. prejelo izjemno PLATINASTO BONITETNO ODLIČNOST AAA, kar pomeni najvišjo stopnjo bonitetne odličnosti Zlati AAA za kar tri zaporedna leta. Platinasto priznanje potrjuje, da smo najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi našimi poslovnimi partnerji. Ta mednarodno priznan certifikat odraža našo zavezanost k visokim standardom in učinkovitemu poslovanju.

Logo Eko sklad
Eko Sklad In Subvencije

Marles izpolnjuje pogoje Ekosklada, kar omogoča našim strankam pridobitev subvencij za okolju prijazne naložbe, saj spodbujamo naložbe v skladu z nacionalnimi in evropskimi okoljskimi smernicami.

Logo Gospodarska zbornica Slovenija
Članstvo v Gospodarski zbornici Slovenije

Smo člani Gospodarske zbornice Slovenije, ki učinkovito zastopa interese podjetij v odnosih z državo in pri oblikovanju pogojev dela ter poslovanja. Članstvo nam prinaša nove priložnosti za razvoj, konkurenčnost in prodor na tuje trge.

Logo Konzorcij pasivna hiša
Članstvo v Konzorciju Pasivna Hiša

Kot člani Konzorcija pasivna hiša se aktivno vključujemo v promocijo pasivne gradnje, nudimo informacije o konceptu pasivnih hiš ter spodbujamo gradnjo energetsko učinkovitih objektov.

Logo Slovenki proizvajalci lesenih montažnih stavb
Sekcija Proizvajalcev Lesenih Montažnih Stavb (SPLMS)

Marles sodeluje v sekciji SPLMS, ki se osredotoča na kakovost lesene gradnje, statistiko proizvodnje in gradnje montažnih hiš ter širi informacije o prednostih montažne gradnje med javnostjo.

Logo I feel Slovenia na znački Ambasador - zelena, ustvarjalna, pametna
Ambasador "zelenega, ustvarjalnega in pametnega" gospodarstva

Ponosno se imamo za ambasadorje "zelenega, ustvarjalnega in pametnega" gospodarstva Slovenije, kar nas uvršča med inovativna in trajnostno naravnana podjetja v nacionalni kampanji I FEEL SLOVENIA. GREEN. CREATIVE. SMART.