Sodelujte z nami in skupaj lahko gradimo prihodnost

Uspešno partnerstvo

Če se kot investitor ukvarjate z gradnjo nepremičnin in iščete odlično podjetje za partnerstvo, potem vas vabimo, da razmislite o podjetju Marles.

Marles je najnaprednejši in največji slovenski proizvajalec grajenja hiš s sistemskimi rešitvami z najdaljšo dediščino v regiji. Ponaša se z globalnim odtisom in obsežnim portfeljem izvedenih projektov.

Načrtujemo in gradimo kakovostne objekte s sodobnimi metodami lesene montažne gradnje z dolgo življenjsko dobo za bolj zdravo, učinkovito in trajnostno prihodnost.

Kako sodelujemo z investitiorji

Začetek sodelovanja
1

Rezervacija srečanja z našo projektno ekipo

1-3 mesece
Načrtovanje
2

Podrobna ponudba in podpis pogodbe

1 mesec
3

Dokumentacija

2-6 mesecev
Gradnja
4

Proizvodnja

3 mesece
5

Priprava gradbišča in temeljna plošča

3 mesece
6

Montaža objektov

2-4 mesece

Ključne prednosti
lesene gradnje

ČASOVNA UČINKOVITOST
Premišljeno načrtovanje, proizvodnja v kontroliranem okolju
ČIST IN UČINKOVIT PROCES MONTAŽE
Vnaprej izdelane stene omogočajo čisto in hitro namestitev brez odpadkov in nereda (za razliko od tradicionalne gradnje)
LAHKI KONSTRUKCIJSKI ELEMENTI
Optimalno za prenove – tudi z možnostjo nadzidave. Primerno za bodoče adaptacije.
TRAJNOSTNA GRADNJA
Pozitiven vpliv na okolje. Uporaba naravnih materialov z negativnim CO2 odtisom

Inovativni inženiring

V svoje nove objekte zlahka vključite najnovejši koncept bivanja

Tehnologija že od nekdaj oblikuje našo zgodbo, saj je podjetje Marles pionir v izvirnih inženirskih rešitvah pri sodobnih metodah gradnje in uporabi okolju prijaznih materialov. Vsaka Marlesova hiša odraža našo nenehno predanost dediščini obrtnega znanja, inovacijam, tehnologiji in vrednosti ter trajnosti.
Certifikati odličnosti

Marles hiše so zasnovane v skladu z visokimi standardi tehnične, energetske, okoljevarstvene in poslovne odličnosti. S stalnimi testiranjem pri mednarodno priznanih inštitutih, kot so Holzforschung iz Avstrije in FMPA Otto Graf iz Nemčije, dokazujemo njihovo kakovost.

Pridobljeni certifikati potrjujejo vodilno vlogo Marlesa na slovenskem trgu pri gradnji montažnih lesenih, visoko učinkovitih nizkoenergijskih in pasivnih objektov. Naše prizadevanje za odličnost je prepoznano tudi na tujih trgih, kjer z pridobivanjem najuglednejših certifikatov narekujemo nove trende.

Družbeno odgovoren delodajalec

Marles hiše Maribor se s ponosom uvršča med družbeno odgovorne delodajalce, priznane s certifikatom, ki temelji na mednarodnem standardu. Osredotočamo se na celostno obravnavo družbene odgovornosti, zlasti na odnos do naših zaposlenih. Posebno pozornost namenjamo usklajevanju poklicnega, družinskega in zasebnega življenja ter spodbujamo pravico do prilagoditev delovnih pogojev ter zagotavljamo spoštovanje zasebnega življenja zaposlenih. To naložbo podpirata Republika Slovenija in Evropska unija prek Evropskega socialnega sklada.

Passivhaus certifikat inštituta v Darmstatu

Passivhaus inštitut v Darmstatu opredeljuje standarde za pasivno gradnjo in nadzor nad izvedbo le-te. Certifikat izkazuje odlično energijsko kakovost objekta za našo pasivno hišo v sistemu MEGA PLUS PASIV.

CE znak, Evropsko tehnično soglasje

Certifikat ETA potrjuje, da so Marles hiše v skladu z osnovnimi zahtevami za varnost. Ta certifikat je ključen za trženje na območju Evropske unije in za pridobitev oznake CE.

Oznaka CE na naših izdelkih potrjuje skladnost z bistvenimi zahtevami za varnost, zdravje in varovanje okolja, ki jih določa evropska regulativa. Pridobljena pri pooblaščenem organu za tehnična soglasja OIB, ETA potrjuje:

Mehansko odpornost in stabilnost
Varnost pred požarom
Higiensko in zdravstveno varstvo ter varovanje okolja
Varnost pri uporabi
Zaščito pred hrupom
Varčevanje z energijo in ohranjanje toplote
ES-Certifikat za Lesene Izdelke

Dodatno, Marles ima ES-certifikat o skladnosti 1359-CPD-0284 za lepljeni lameliran les, ki potrjuje skladnost s standardom SIST EN 14080:2005. S sledenjem najvišjim standardom kakovosti in varnosti zagotavljamo zanesljivost naših izdelkov.

Passivhaus Certifikat

Naša pasivna hiša Steblovnik odraža izjemno energijsko kakovost v našem pasivnem konstrukcijskem sistemu, potrjeno s certifikatom inštituta v Darmstatu. Z doseženo zrakotesnostjo 0,2h-1 smo presegli povprečje.

Minergie Certifikat

Minergie certifikat Nr.SO-485 je švicarski nadstandard, ki potrjuje visoko energetsko učinkovitost naših nizkoenergijskih objektov. Poleg ogrevanja upošteva tudi porabo energije za sanitarno vodo in prezračevalni sistem.

IQ Austria Certifikat

Mednarodni znak kakovosti, ki ga podeljuje avstrijska gospodarska zbornica, označuje Marles montažne hiše z registracijsko št. IZ 127.

RAL, Znak Kakovosti

Nemško tehnično soglasje RAL, podeljeno v skladu z nemškim standardom DIN 1052 in RAL-GZ 422, izkazuje kakovost proizvodnje montažnih hiš. Podaljšujemo ga na podlagi rednih letnih kontrol iz instituta.

IFT Certifikat

Izjave o toplotni zaščiti oken so pridobljene s programom, ki ga je validiral IFT Rosenheim kot notificiran institut, v skladu s standardom EN ISO 10077-1:2006.

Excellent SME Certifikat

Certifikat "Excellent SME Slovenia" je priznanje odličnemu poslovanju, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z bonitetno hišo COFACE. To priznanje zagotavlja varno in zaupanja vredno poslovanje ter olajša odločanje kupcev.

Članstva in nagrade
Boniteta odličnosti AAA

V letu 2022 je podjetje MARLES HIŠE MARIBOR d.o.o. prejelo izjemno PLATINASTO BONITETNO ODLIČNOST AAA, kar pomeni najvišjo stopnjo bonitetne odličnosti Zlati AAA za kar tri zaporedna leta. Platinasto priznanje potrjuje, da smo najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi našimi poslovnimi partnerji. Ta mednarodno priznan certifikat odraža našo zavezanost k visokim standardom in učinkovitemu poslovanju.

Eko Sklad In Subvencije

Marles izpolnjuje pogoje Ekosklada, kar omogoča našim strankam pridobitev subvencij za okolju prijazne naložbe, saj spodbujamo naložbe v skladu z nacionalnimi in evropskimi okoljskimi smernicami.

Članstvo v Gospodarski zbornici Slovenije

Smo člani Gospodarske zbornice Slovenije, ki učinkovito zastopa interese podjetij v odnosih z državo in pri oblikovanju pogojev dela ter poslovanja. Članstvo nam prinaša nove priložnosti za razvoj, konkurenčnost in prodor na tuje trge.

Članstvo v Konzorciju Pasivna Hiša

Kot člani Konzorcija pasivna hiša se aktivno vključujemo v promocijo pasivne gradnje, nudimo informacije o konceptu pasivnih hiš ter spodbujamo gradnjo energetsko učinkovitih objektov.

Sekcija Proizvajalcev Lesenih Montažnih Stavb (SPLMS)

Marles sodeluje v sekciji SPLMS, ki se osredotoča na kakovost lesene gradnje, statistiko proizvodnje in gradnje montažnih hiš ter širi informacije o prednostih montažne gradnje med javnostjo.

Ambasador "zelenega, ustvarjalnega in pametnega" gospodarstva

Ponosno se imamo za ambasadorje "zelenega, ustvarjalnega in pametnega" gospodarstva Slovenije, kar nas uvršča med inovativna in trajnostno naravnana podjetja v nacionalni kampanji I FEEL SLOVENIA. GREEN. CREATIVE. SMART.

Začnite projekt z nami

Rezervirajte termin v Marles Arhitekturnem studiu