Kako do Marles hiše ?


Odločitev o nakupu lastne hiše je ena izmed temeljnih odločitev v življenju. Zgraditi dom zase in svojo družino se prične z idejo, zamislijo, realizacija le te pa je v realnosti pogosto zapleten proces, ki marsikomu vzame precej energije ter odpira veliko negotovosti in vprašanj. Zato je izbira izvajalca pri gradnji svojega doma še toliko pomembnejša.
Zato so naše dolgoletne izkušnje pri gradnji in proizvodnji hiš več kot zgolj dobrodošle. Strokovno svetovanje potencialnim naročnikom ter optimalno načrtovanje vašega doma pa sta zgolj prvi točki, s katerima poskrbimo, da vam olajšamo zapleten proces gradnje hiše.


1. Strokovno svetovanje

Na poti do lastne hiše vam nudimo svetovanje naših strokovnjakov, ki bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja o gradnji. Seznanili vas bomo s postopkom izbire primerne gradbene parcele, njenim nakupom, za vas bomo izdelali idejno zasnovo vašega bodočega doma, izdelali vam bomo tudi vse ostale potrebne in želene projekte, za vas pridobili gradbeno dovoljenje, vam pomagali pri pridobitvi ugodnega financiranja vašega doma ter vam le-tega seveda tudi kvalitetno izgradili.
Ob tem boste maksimalno razbremenjeni vseh postopkov in administrativnih ovir, ki so na poti do vašega doma. Že na začetku, vas bomo seznanili, da vam v našem podjetju niso na razpolago zgolj tipske hiše. Vsako hišo lahko namreč prilagodimo vašim željam, potrebam in okolju, v katerem si nameravate ustvariti novi dom, lahko pa vam sprojektiramo vašo unikatno hišo, popolnoma po vaši želji ali pa vam izgradimo hišo na podlagi vaše lastne arhitekturne rešitve.

Skratka, že pred gradnjo samega objekta za vas opravimo:
 • Ogled zemljišča,
 • Preveritev gradbene parcele in pregled lokacijske informacije,
 • Svetovanje o primernosti določenega zemljišča za izvedbo gradnje.


Na podlagi preveritve vseh dejstev o zemljišču ter vaših želja po domu je odločitev o primernosti zemljiške parcele oz. lokacije objekta lažja, možnost morebitnih nepredvidenih težav pa zanemarljiva.


2. Izdelava projektov

Za uspešno izvedbo in gradnjo še tako lepo zamišljenega objekta pa je potrebna natančna, koordinirana in strokovna izdelava vseh potrebnih projektov in načrtov, ki le-te sestavljajo.
Zato imamo v Marlesu lasten arhitekturni biro, v katerem vam izdelamo vse potrebne in želene projekte, pri tem pa pazimo, da so le-ti medsebojno skladni ter da ustrezajo vsem zakonskim zahtevam.

Na področju izdelave načrtov in projektov ter pridobitve gradbenega dovoljenja za vas tako:

 • Izdelamo idejno zasnovo objekta,
 • Izdelamo vse PGD in PZI projekte ter
 • Pridobimo gradbeno dovoljenje.


3. Gradnja objekta

Ko za vas pridobimo vsa potrebna dovoljenja za gradnjo, se le-ta lahko prične.
Če želite, za vas izvedemo tudi vsa potrebna zemeljska in gradbena dela, sicer pa lahko pri gradnji z Marlesom po lastni želji izbirate med različnimi fazami izvedbe in dokončanje objekta, ki jih lahko strnemo v naslednje pakete:
 • S – proizvodnja in montaža osnovnih elementov (vse stene, stropi in ostrešje),
 • M - zunaj dokončan objekt,
 • L - delni ključ,
 • XL - polni ključ.
Podroben opis posameznih gradbenih faz najdete v rubriki faze gradnje in paketi izvedbe, ki se prav tako nahaja med tehničnimi vsebinami, v katerih si lahko tudi preberete vse o naši tehnološko napredni gradnji in uporabi materialov.


4. Ostale storitve in ugodnosti

Poleg vseh opisanih storitev, katerih izvedba je nujna za popolno in kakovostno izgradnjo vašega doma, pa vam v Marlesu ponujamo še številne druge ugodnosti, ki vam omogočajo in zagotavljajo maksimalno stroškovno ugodno, hkrati pa brezskrbno, varno in udobno bivanje v vašem domu.

Med ugodnostmi, ki ste jih deležni pri gradnji z Marlesom tako najdete:
 • Pridobitev ugodnega financiranja oz. kredita, tudi s subvencijo obrestne mere,
 • Pridobitev nepovratnih finančnih vzpodbud s strani Slovenskega okoljskega sklada,
 • Posebne ugodnosti pri zunanji ureditvi vašega objekta,
 • Številne ugodnosti pri opremljanju vašega objekta,
 • Posebne ugodnosti pri sklenitvi zavarovanj vašega objekta ter
 • Zagotavljanje varnosti v vašem novem domu.


Vljudno vas vabimo, da nas pokličete ali obiščete ter nam zaupate želje o vašem domu, mi pa se zavezujemo, da vam jih bomo, skupaj z vami, uresničili!