Za zmanjšanje porabe

Sončna elektrarna

Poraba električne energije v pasivnih in skoraj nič-energijskih hišah je izjemno nizka, vendar nekaj stroškov z energijo vseeno nastane. To energijo lahko v večini zagotovimo z vgradnjo fotovoltaičnih panelov, ki s pomočjo sonca proizvedejo električno energijo. Z lastno sončno elektrarno lahko postanete energetsko samooskrbni in neodvisni od nihanja cen na trgu.

Skrb za okolje na prvem mestu

Pri Marlesu je skrb za okolje ključnega pomena. Sončna elektrarna izkorišča obnovljive vire, je tiha, brez premikajočih se delov in potrebuje minimalno vzdrževanje. Z uporabo sončne elektrarne z baterijo s hranilnikom električne energije lahko zmanjšate račun za elektriko ter ustvarite in shranite presežek energije.

Zakaj izbrati sončno elektrarno?

Izkoriščanje obnovljivih virov energije

Brez onesnaževanja okolja

Tiho delovanje

Minimalni nivo vzdrževanja

Brez sevanja

Zmanjšanje stroškov električne energije

Delovanje sončne elektrarne

V Marlesu že dalj časa sledimo konceptu energetske samozadostnosti, zato v naše objekte standardno vgrajujemo predpripravo za namestitev sončne elektrarne ter polnilnice za električne avtomobile, kar je ena naših glavnih konkurenčnih prednosti.

Z vgradnjo sončne elektrarne lahko celotno energijo za delovanje stavbe proizvedemo sami, kar z ustreznim hranilnikom električne energije vodi v samozadostnost vašega doma.

Hiša R

Hiša R uporablja nizkoenergijska okna, sistem rekuperacije, ogrevanje s toplotno črpalko in talno gretje. S fotovoltaičnimi kolektorji in toplotno črpalko zagotavlja energijo za ogrevanje in toplo vodo. Hiša je kakovostno izolirana, zastekljena in senčena, kar pomeni, da so izpolnjeni tudi vsi pogoji za nizke stroške hlajenja. Bivalni prostori imajo konstantno temperaturo (21 stopinj Celzija), vedno svež zrak, ni mrčesa in prahu, kar je omogočeno s filtri v prezračevalnih sistemih. Investitorja poudarjata udobno bivanje in prihranke pri energiji.

Marles hiša R
Kako deluje fotovoltaika

Sončna elektrarna je naprava, ki sevanje sonca/svetlobe pretvarja v električni tok, primeren za uporabo v gospodinjstvu. Ena izmed pomembnejših stvari pri fotovoltaičnem sistemu je primerna površina, kamor jo bomo namestili. To je lahko streha, balkonska ograja, fasada, avtomobilski nadstrešek ali katera druga primerna površina. Vir energije za fotovoltaični sistem je svetloba. Fotovoltaični sistem proizvaja električno energijo pri dnevni svetlobi, torej tudi, kadar je oblačno. Zato je tudi na območjih, kjer je večji del dneva oblačno in ne sije sonce, še vedno dovolj svetlobe za proizvajanje elektrike. Količina električne energije, ki jo bo elektrarna proizvedla, je odvisna od vršne moči elektrarne, osončenosti mikrolokacije, naklona in usmeritve strehe, zunanje temperature in podobnih dejavnikov. Za postavitev sončne elektrarne vam v Marlesu pripravimo vso potrebno dokumentacijo za pridobitev subvencije Eko sklada.

Marles hiša Dom24