Lesene deske

Zakaj lesena montažna gradnja
namesto tradicionalne?

Razkrivamo vam številne prednosti uporabe sodobnih metod lesene montažne gradnje. Marlesova inovativna lesena konstrukcija omogoča hitro gradnjo, energetsko učinkovitost in brezmejno udobje, ki ga v svojem domu želite. Skrbno načrtovanje in izbira materialov omogočata trajnostno gradnjo za prihodnost, saj je montažna gradnja odporna tudi na vremenske neprilike in naravne nesreče, ki smo jim vse pogosteje priča v zadnjem času. Pravzaprav smo v Marlesu uspeli z okolju prijaznimi materiali in najsodobnejšo izolacijo zagotoviti okolju prijaznejši življenjski slog, ki usklajuje udobje bivanja z dobrim počutjem našega planeta.

Gradbena industrija v zadnjem obdobju doživlja renesanso z inovativnimi pristopi, ki ponujajo hitrejše, bolj trajnostne in učinkovitejše gradbene rešitve. Prednosti, ki jih prinaša montažna gradnja, so številne in še posebej dobrodošle v tem hitrem življenjskem ritmu.

Prihranek časa

Časovna učinkovitost ob hitrem tempu življenja postaja vse bolj cenjena in medtem ko tradicionalni načini gradnje z opeko trajajo mesece, včasih leta, Marlesove hiše odlikuje hitra realizacija. Elementi so v proizvodnji dokončani v dveh dneh, gradnja in montaža objekta na gradbišču pa je zaključena v treh tednih, z vgrajenim stavbnim pohištvom, fasadnim sistemom, in dokončanimi krovsko kleparskimi deli. Celotna hiša, vključno s talnimi oblogami, pa je lahko pripravljena za vselitev v manj kot dveh mesecih. Celotna izvedba je glede na izkušnje vsaj trikrat hitrejša (od tradicionalne gradnje). Od pričetka montaže hiše do vselitve je čas gradnje pet mesecev oziroma 150 dni, kar je znatno hitreje kot klasična gradnja, ki zahteva najmanj šest mesecev in več.

Nižji stroški

Gradnja montažne hiše je stroškovno bolj učinkovita in predvsem predvidljiva v primerjavi s klasično gradnjo, saj je celoten postopek standardiziran, hkrati pa omogoča popolnoma prilagojene arhitekturne rešitve. Pa tudi končni stroški gradbenega projekta so znani, ko sta opredeljena projekt in njegov obseg – to je pred pričetkom del, kar vam ponuja pregled nad celotnim projektom in prinaša predvidljivost. Stroške si lahko še dodatno znižate, če izberete tipski objekt.

Lesena konstrukcija hiše

Celovit pristop

Že v fazi proizvodnje je v Marlesove hiše skrbno vgrajeno stavbno pohištvo, balkonska vrata, predpriprava za okenske police in žaluzije, za elektro in strojne inštalacije ter izolacija fasade. Vse našteto omogoča hitrejši zaključek projekta in boljši nadzor kakovosti. S tem je pa tudi zagotovljeno, da končni izdelek izpolnjuje najvišje standarde in zagotavlja raven izdelave, ki je sinonim za luksuzno bivanje.

Lesena konstrukcija hiše

Trajnost in energetska učinkovitost

Inovativni pristopi h gradnji poudarja Marlesovo zavezanost k ustvarjanju bivalnih prostorov, ki zmanjšujejo porabo energije in so v skladu z okoljsko ozaveščenim življenjskim slogom. Vse to pa posledično pomeni večje udobje, nižje račune za energijo in nižji ogljični odtis tako iz naslova prihrankov, kot tudi iz naslova materialov uporabljenih pri gradnji sami. Zavezanost okolju v Marlesu presega energetsko učinkovitost in se kaže tudi v izbiri materialov, uporabljenih pri gradnji.

Več prostora z manjšo debelino

Ste vedeli, da lesena konstrukcija omogoča statično primerljive rešitve, ki so izvedene s tanjšimi stenami? Takšna gradnja pomeni več bivalnega prostora v primerjavi z masivno konstrukcijo. Ta lastnost je še posebej pomembna vsakomur, ki želi v svojem domu preudarno izkoristiti prostor. V številkah to pomeni 10 odstotkov več bivalnega prostora kot v masivni hiši; v enodružinski hiši je pridobitev prostora približno 8 kvadratnih metrov na nadstropje.

Lesena notranjost hiše