Prezračevanje z rekuperacijo

Sodobne dobro zatesnjene gradnje zahtevajo ustrezno prezračevanje, ki ga omogočajo Marlesovi prezračevalni sistemi. Ta inovativna tehnologija zagotavlja avtomatično in stalno prezračevanje, kar odpravlja potrebo po ročnem odpiranju oken. Kontrolirano prezračevanje prinaša številne prednosti, vključno s stalno svežim zrakom, brez neprijetnih vonjav, nižjimi stroški ogrevanja in preprečevanjem vdora hrupa.

Prednosti, ki jih prinaša kontrolirano prezračevanje

Kontrolirano prezračevanje je v sodobnih hišah torej nepogrešljivo, zato smo se pri Marlesu odločili, da vam bomo v hišah ponudili vse prednosti, ki jih prinaša sistem kontroliranega prezračevanja z vračanjem toplote zavrženega zraka

stalno svež zrak v vseh prostorih
ni neprijetnih vonjav
velik prihranek pri stroških za ogrevanje
večja varnost, ker ni treba odpirati oken
preprečen je vdor hrupa v prostore
zrak je filtriran in zato ne vsebuje cvetnega prahu
ni težav, ki jih povzroča povišana vlaga v prostorih, zlasti v kopalnicah, s čimer se zagotavlja večja trajnost gradbenih materialov
ni občutka prepiha, ki bi ga sicer lahko povzročalo dovajanje mrzlega zunanjega zraka
Kako deluje komfortno prezračevanje z rekuperacijo?

Prezračevalne naprave Marlesa omogočajo rekuperacijo toplote iz odvodnega zraka, ki ga nato vračajo v prostore skupaj s svežim zrakom. Ta proces vračanja toplote pomaga ohranjati optimalno temperaturo in omogoča energetsko učinkovito prezračevanje. S pomočjo rekuperatorja, ki prenaša toploto med odvodnim in dovodnim zrakom, sistem nenehno ohranja visoko kakovost zraka v hiši. Z vgrajenimi filtri za čiščenje zraka pa je zagotovljeno, da dihamo zrak brez nečistoč.

Graf prikazuje nivoje CO2 v spalnici v 24-urnem obdobju. Marlesov sistem komfortnega prezračevanja nenehno zagotavlja optimalno raven CO2, kar je ključno za zdravo bivanje. Primerjava s tradicionalnim zračenjem ponoči, ki povzroči skok koncentracije CO2, kaže na energetsko in zdravstveno neoptimalno prakso odpiranja oken.

Graf CO2 med prezračevanjem

Marlesove visoko učinkovite in pasivne hiše izkoristijo kontrolirano prezračevanje za nadomestitev ogrevalnega sistema. Ta integrirani sistem omogoča učinkovito rekuperacijo toplote, kar pripomore k energetski samozadostnosti hiše. Shematski prikazi in graf CO2 prikazujejo, kako Marlesove hiše zagotavljajo trajnostno in zdravo bivalno okolje s pomočjo naprednega prezračevalnega sistema.

Shema prezračevanja

Shematski prikaz komfortnega prezračevanja z rekuperacijo:

Prikaz dejanske izvedbe sistema komfortnega prezračevanja z rekuperacijo: