Zvočna izolacija

Zvočna izolacija

Kakovostno življenje brez hrupa

Izolacija hiše igra ključno vlogo v zagotavljanju kakovostnega bivanja. Zvočna izolacija je še posebej pomembna, saj varuje pred neprijetnim hrupom, ustvarja udobno okolje ter ohranja intimnost doma. Pri gradnji lesenih konstrukcij s kombinacijo zvočno izolacijskih materialov dosegamo visoke standarde, primerljive s klasično masivno gradnjo.

Marlesovi gradbeni elementi so bili temeljito preizkušeni v institutu za akustiko Holzforshung na Dunaju. Rezultati kažejo odlično zvočno izolativnost v vseh Marlesovih objektih.

Zagotavljamo zelo dobro zvočno izolativnost

Zunanja stena Marles hiše, izdelana iz kamene volne in celuloze, dosega izjemno zvočno izoliranost (približno Rw50 dB). To pomeni, da zmanjšuje hrup vozil ob hiši iz 80 dB na 30 dB, kar omogoča skoraj nezaznavanje hrupa v notranjosti.

Kamena volna in celuloza sta ključna izolacijska materiala v Marlesovih hišah. Kamena volna s svojo prepleteno strukturo mineralnih vlaken deluje kot učinkovit dušilec zvoka med prostori, hkrati pa preprečuje prenos udarnega zvoka, kot je hoja ali premikanje predmetov. Celulozo vgrajujemo strojno brez stikov, špranj in toplotnih izolacijskih mostov. Prav zato zagotavlja zelo dobro zvočno izolativnost.