Marles hiše Maribor – Družbeno odgovoren delodajalec


PastedGraphic 4
Ponosni smo, da smo med prvimi proizvajalci montažnih hiš prejeli certifikat družbeno odgovornega delodajalca. Slednjega podeljuje inštitut Ekvilib in je prvi certifikat v slovenskem prostoru, ki temelji na mednarodnem standardu in celostno naslavlja področje družbene odgovornosti, s poudarkom na odnosu do zaposlenih. S tem potrjujemo, da poleg odgovornosti do trajnostne gradnje, gojimo tudi odgovornost do zaposlenih.Zaposleni so ključni deležnik vsake organizacije
Postopek pridobitve je revizorski in svetovalno-analitični, preko katerega se delodajalca ocenjuje, hkrati pa mu omogoča svetovanje, katera orodja uporabljati za boljše upravljanje na področju zaposlenih s poudarkom na štirih področjih certifikata:
- Celostno naslavljanje družbene odgovornosti,
- usklajevanje poklicnega, družinskega in zasebnega življenja,
- medgeneracijsko sodelovanje,
- pomen varnosti in zdravja na delovnem mestu.
Posebno pozornost smo namenili področju Usklajevanje poklicnega, družinskega in zasebnega življenja, ki izpostavlja pravico do prošnje za prilagoditev delovnih pogojev ter spodbujanje in zagotavljanje spoštovanja zasebnega življenja zaposlenih. Zavedamo se, da so zaposleni ključni deležnik vsake organizacije in da se družbena odgovornost prične prav na tem področju. 


PastedGraphic 4 PastedGraphic 2
Logotip ESS Lgotip DOD