Marles na dnevu pasivnih hiš 2021


News PH
V okviru letošnjih Dnevov pasivnih hiš 2021, ki jih organizira Konzorcij pasivna hiša v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani in Eko skladom, j. s., vam bomo v živo predstavili dve različici skoraj nič-energijske hiše pod 15 kWh/m2a iz linije VERITAS in naselje skoraj nič-energijskih hiš DRENovo. 
V Šentvidu pri Stični bo na ogled skoraj nič-energijska hiša VERITAS II (ogled v živo v soboto, 6. novembra, od 10. do 13. ure), v Brezovici pri Ljubljani pa prav tako skoraj nič-energijska hiša VERITAS lI, ki je hkrati ena najboljših Marlesovih pasivnih individualnih hiš (ogled v živo v soboto, 6. novembra, od 10. do 14. ure). 


Veritas - sodobna enodružinska hiša
Obe hiši, ki ju tokrat predstavljamo, izhajata iz linije Veritas, vendar sta po notranji razporeditvi prostorov in zunanjih geberitih popolnoma različni. Linija hiš Veritas je bila v arhitekturnem studiu Marlesa razvita kot odgovor na izjemno veliko povpraševanje po sodobno zasnovanih hišah čistih linij s kompaktnim dizajnom ter veliko prostora za individualnost. V osnovni izvedbi je Veritas linija hiš zastavljena kot enokapnica, na željo kupca pa jo gradimo tako v dvokapni kot v izvedbi z ravno streho. Tokrat predstavljamo hiši Veritas z dvokapno streho, ki sta bili na željo kupca in zahtev OPPN-ja zgrajeni s polno etažo v nadstropju. Hiša v Šentvidu pri Stični ima v zgornjem nadstropju dve otroški sobi, hiša v Brezovici pri Ljubljani pa kar tri otroške sobe, kar je odličen prikaz prilagodljivosti vašim potrebam. Vsako hišo lahko povsem prilagodimo vašim željam in potrebam, tako po velikosti kot tudi po samem tlorisu.
Hiši odlikuje sodobno oblikovanje, izjemno racionalen, a hkrati prostoren tloris ter visoka energetska učinkovitost/ energijski razred =< 15 kWh/m2a. Hiši s kvadraturo nekaj čez 160 kvadratnih metrov, grajeni v standardu pasivne hiše, z vgrajenim sistemom prezračevanja z rekuperacijo izpolnjujeta pogoje Eko sklada za pridobitev nepovratnih sredstev. S predstavitvijo dvokapnih pasivnih hiš Veritas bodočim uporabnikom nudimo možnost, da si izberejo unikatno zasnovo hiše, tako po velikosti kot tudi po samem tlorisu in pridobijo odgovore na vsa vprašanja v zvezi z gradnjo, o konstrukcijskih sistemih, novostih in inovacijah na področju tehnologije ter o ogrevanju in prezračevanju pasivnih, visokoučinkovitih in skoraj nič-energijskih hiš. Gradbeni materiali, uporabljeni pri gradnji, sledijo načelom trajnostne gradnje in nudijo zdravo ter ugodno bivalno klimo.

DRENovo - sodobno naselje vrstnih hiš
Teden dni pozneje, v soboto, 13. novembra, od 10. do 14. ure, pa si bo v okviru dnevov pasivnih hiš možno ogledati naselje vrstnih hiš DRENOVO. Gre za naselje postavljeno v tri nize po devet hiš. Ponuja se enkratna priložnost za vpogled v tri različne stopnje izgradnje, kjer je prvi niz dokončan na ključ, drugi trenutno v fazi dokončanja notranjih del, tretji pa v montaži. V celotnem naselju se predvideva gradnja 79 hiš.

Svetovanje za energetsko varčno bivanje
Na dnevu odprtih vrat bodo na voljo Marlesovi strokovnjaki, ki bodo svetovali vsem, ki nameravajo graditi svoj dom po najsodobnejših trajnostnih smernicah skoraj nič-energijske gradnje in konceptu Marles Zero Energy Home. Na voljo bo Marlesova svetovalna ekipa, ki bo predstavila celovito ponudbo Marlesovih jesenskih ugodnosti 2021 in bo vsem obiskovalcem na voljo za pojasnila v zvezi s sodobnim načinom energetske oskrbe doma s poudarkom na ogrevanju in prezračevanju s prisilnim prezračevanjem. Odgovarjali bomo na morebitna vprašanja v zvezi z gradnjo in o možnostih pridobitve subvencij Eko sklada. V osnovni ponudbi je celotna priprava vloge za nepovratna sredstva Eko sklada, obenem pa vam Marles nudi pomoč pri postopku pridobitve uporabnega dovoljenja za vašo hišo. Dnevi pasivnih hiš so namenjeni vsem, ki razmišljajo o gradnji ali tistim, ki jih preprosto zanima, kaj je pasivna hiša, kako deluje, kaj lahko od nje pričakujemo in kako je v njej živeti. S predstavitvijo pasivnih hiš se Marles pridružuje vsakoletni akciji, ki že vrsto let poteka v Avstriji, Nemčiji in drugod po Evropi. 

Dnevi pasivnih hiš se bodo pričeli s predavanjem o pasivni hiši in možnostih financiranja v petek, 5. novembra, ob 16.30 (preko spletne aplikacije ZOOM), ki ga organizira Fakulteta za arhitekturo UL in Konzorcij pasivna hiša.


PastedGraphic 2  PastedGraphic 5  PastedGraphic 3

Pasivna hiša VERITAS II, Brezovica pri Ljubljani     Pasivna hiša VERITAS II, Šentvid pri Stični          Naselje Drenovo, Drenov grič


Partnerstvo za okolju prijaznejše bivanje
Svojo zavezanost trajnostnemu razvoju izpričujemo med drugim tudi v sodelovanju s ponudniki sončnih elektrarn. Kupec se lahko po želji odloči za vgradnjo sončne elektrarne, s katero bo energijo pridobival iz sonca in jo bo bodisi oddajal v odprto omrežje, bodisi hranil v domačem hranilniku oziroma električnih baterijah. Tako kupcem Marlesovih družinskih hiš ni več treba skrbeti, kje bodo polnili svoj električni avtomobil. Vse potrebno lahko hitro, enostavno in na enem mestu uredijo že ob nakupu hiše. Cilj tega povezovanja je kupcem Marles hiš omogočiti bivanjsko udobje in mobilnost na najvišji ravni in z minimalnim obremenjevanjem okolja.

par

Predanost najvišji kakovosti 
V Marlesu že skoraj osem desetletij narekujemo razvojne smernice in smo globalno priznani kot zaupanja vreden proizvajalec lesenih montažnih objektov, zato smo zelo zadovoljni, da se ponašamo z najzahtevnejšimi mednarodno priznanimi certifikati za preverjeno kakovost. Intenzivno smo usmerjeni v uporabo najsodobnejših tehnoloških rešitev, rabo obnovljivih virov in vgradnjo materialov naravnega izvora. Naš cilj je, da kupcem omogočimo zdravo bivanje, izjemno bivalno ugodje in visoko energetsko učinkovitost stavb, hkrati pa vam in vašim partnerjem ponudimo storitve na najvišji poslovni ravni.

Prijava na dogodek
Naprošamo vas, da svojo udeležbo na dan odprtih vrat najavite najpozneje do petka, 5. novembra, do 15. ure, na telefonsko številko 02/429 45 00 ali na elektronski naslov info@marles.com.
*Dogodek bo organiziran z največjo skrbnostjo v skladu z vsemi smernicami in navodili, ki nam jih določa Nacionalni inštitut za javno zdravje z namenom preprečevanja okužbe z virusom SARS-CoV-2, zato je žal število prijav omejeno. 

Vabljeni v našo družbo!