Odprtje dveh novih nizkoenergijskih vrtcev


Smarje   jug JPG ad416262
Z začetkom šolskega leta 2012/2013 sta vrata najmlajšim odprla kar dva nova sodobna, visoko učinkovita in nizko energijska vrtca, katerih montažni del je izvedla družba Marles hiše.


Gre za vrtca v Občinah Šmarje pri Jelšah ter Medvode. Navedeni občini sta pogodbo za izvedbo omenjenih vrtcev podpisali z izvajalcema Granit d.d. in Splošno gradbeno podjetje Tehnik d.d., celotno konstrukcijo obeh objektov oz. njun montažni del pa je izdelala družba Marles Hiše, ki je največji Slovenski proizvajalec lesenih montažnih objektov in ima hkrati dalečnajveč izkušanj tudi z izgradnjo večjih javnih in poslovnih objektov.

V obeh navedenih vrtcih je varne, energetsko varčne ter bivanju prijazne prostore našlo okoli 200 malčkov, ki bodo lahko preživljali sproščene otroške trenutke v objektih, v katere je Marles vgradil vso svoje znanje in izkušnje, ki ga je pridobil ob izgradnji več kot 400 doslej zgrajenih vrtcih.

.
Oba vrtca sta zasnovana tako, da nudita svojim najmlajšim uporabnikom optimalno ugodje in prijetno bivanje, saj so igralnice v obeh vrtcih velike, svetle in zračne. Hkrati pa lahko, zaradi skrbne izbire materialov, iz katerih je izvedena konstrukcija obeh objektov, otroci uživajo ob maksimalno zdravih mikroklimatskih pogojih, saj ima, zaradi lesene konstrukcije in izvedene rekuperacije, zrak v obeh vrtcih optimalno vlažnost, hkrati pa je čist in ima optimalno temperaturo.
Za investitorje vrtcev, šol in drugih javnih objektov pa je še posebej pomembno dejstvo, da Marlesova gradnja v celoti sledi zahtevam in izpolnjuje vsa določila iz Uredbe o zelenih javnih naročilih, ki zahteva izvedbo tovrstnih objektov iz okolju prijaznih materialov, ki pa so hkrati tudi energetsko izjemno varčni in zagotavljajo tudi na daljši rok izjemno nizke stroške uporabe in upravljanja objektov.

Z izgrajenima sodobnima nizkoenergijskima vrtcema je družba Marles Hiše Maribor d.o.o. ustvarila idealne pogoje za rast in razvoj sposobnosti otrok, omogočila, da se bo v obeh razvijala kreativnost, domišljija, motiviranost in zadovoljstvo, ter zagotovila zdravo, varno in kakovostno bivanje otrok in delavcev vrtca, hkrati pa prispevala k razvitosti socialne infrastrukture občin in s tem k povečanju kvalitete in počutja občanov.

Smarje   jug JPG ad416262  Smarje   sever JPG 9cbf4a50

SMlednik1 2429413b  Smlednik 2 485b9e16