Uspešni Dnevi pasivnih hiš 2021


IMG 5219
V okviru letošnjih Dnevov pasivnih hiš 2021, ki jih organizira Konzorcij pasivna hiša v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani in Eko skladom, j. s., smo v živo predstavili dve različici skoraj nič-energijske hiše pod 15 kWh/m2a iz linije VERITAS in naselje skoraj nič-energijskih hiš DRENovo. Dnevi pasivnih hiš so bili namenjeni vsem, ki razmišljajo o gradnji ali tistim, ki jih preprosto zanima, kaj je pasivna hiša, kako deluje, kaj lahko od nje pričakujemo in kako je v njej živeti. S predstavitvijo pasivnih hiš se je Marles pridružil vsakoletni akciji, ki že vrsto let poteka v Avstriji, Nemčiji in drugod po Evropi. Veseli nas, da smo obiskovalcem lahko približali prednosti pasivne hiše. Zahvaljujemo se vam, da ste nas obiskali v tako velikem številu!Veritas - sodobna enodružinska hiša
Obe hiši, ki smo ju tokrat predstavili, izhajata iz linije Veritas, vendar sta po notranji razporeditvi prostorov in zunanjih geberitih popolnoma različni. Linija hiš Veritas je bila v arhitekturnem studiu Marlesa razvita kot odgovor na izjemno veliko povpraševanje po sodobno zasnovanih hišah čistih linij s kompaktnim dizajnom ter veliko prostora za individualnost. V osnovni izvedbi je Veritas linija hiš zastavljena kot enokapnica, na željo kupca pa jo gradimo tako v dvokapni kot v izvedbi z ravno streho. Tokrat smo predstavili dve hiši Veritas z dvokapno streho, ki sta bili na željo kupca in zahtev OPPN-ja zgrajeni s polno etažo v nadstropju. Hiša v Šentvidu pri Stični ima v zgornjem nadstropju dve otroški sobi, hiša v Brezovici pri Ljubljani pa kar tri otroške sobe, kar je odličen prikaz prilagodljivosti vašim potrebam. Vsako hišo lahko povsem prilagodimo vašim željam in potrebam, tako po velikosti kot tudi po samem tlorisu.

PastedGraphic 2  PastedGraphic 5 

IMG 8398  IMG 8399DRENovo - sodobno naselje vrstnih hiš
Teden dni pozneje smo predstavili naselje vrstnih hiš DRENOVO. Gre za naselje postavljeno v tri nize po devet hiš. Obiskovalci so izkoristili  enkratno priložnost za vpogled v tri različne stopnje izgradnje, kjer je prvi niz dokončan na ključ, drugi trenutno v fazi dokončanja notranjih del, tretji pa v montaži. V celotnem naselju se predvideva gradnja 79 hiš.

PastedGraphic 3  IMG 5213  IMG 5214

IMG 5218  IMG 5220  IMG 5219


Predanost najvišji kakovosti 
V Marlesu že skoraj osem desetletij narekujemo razvojne smernice in smo globalno priznani kot zaupanja vreden proizvajalec lesenih montažnih objektov, zato smo zelo zadovoljni, da se ponašamo z najzahtevnejšimi mednarodno priznanimi certifikati za preverjeno kakovost. Intenzivno smo usmerjeni v uporabo najsodobnejših tehnoloških rešitev, rabo obnovljivih virov in vgradnjo materialov naravnega izvora. Naš cilj je, da kupcem omogočimo zdravo bivanje, izjemno bivalno ugodje in visoko energetsko učinkovitost stavb, hkrati pa vam in vašim partnerjem ponudimo storitve na najvišji poslovni ravni.