V Nemčiji primopredaja novega kompleksa Marlesovih modularnih enot


be OPP 201127 0165 1
V Marlesu verjamemo, da poleg kakovosti zelo pomembno vlogo igra okolju prijazna in energetsko učinkovita gradnja. Prepoznani kot zaupanja vredni proizvajalci lesenih objektov, se ponašamo z najzahtevnejšimi mednarodno priznanimi certifikati in preverjeno kakovostjo, kar v veliki meri uresničujemo na zelo zahtevnem nemškem trgu. Konec oktobra 2020 smo zaključili devetmesečni projekt mobilnih modularnih objektov v Nemčiji ter znova presegli pričakovanja naročnika. 
Investitor je prepoznal vrednost in kakovost
Projekt Kernen, katerega investitor je podjetje Kreisbaugesellschaft Waiblingen GmbH s 7 mio. evrov, pri čemer je Marlesov vložek znašal 2,9 mio. evrov, bo v istoimenskem mestu blizu Stuttgarta služil kot odličen primer prilagodljivih rešitev za različne segmente stanovalcev.
Investitor je v Marlesovih modularnih objektih prepoznal vrednost ter kakovost lesene gradnje in želel vplivati na novo izkušnjo sodobnega bivanja. Šestintrideset modularnih objektov smo zasnovali tako, da so zaradi svoje mobilnosti, hitre izgradnje, visoke stopnje dokončanosti objekta in večnamenske uporabe, prava rešitev za inovacije novodobnih gradenj. Pri snovanju smo razmišljali tudi o uskladitvi z okolico, pri čemer smo ustvarili ambiente povezane z naravo, hkrati pa smo ponudili funkcionalne in racionalne rešitve, ki bodo uporabnikom zagotavljale kakovost in udobje bivanja.

Zavezani konceptu "Tripple Zero"
Industrijska izdelava modularnih enot se je v Marlesu pričela februarja 2020, danes dobrega pol leta kasneje, se projekt 36 modulov razprostira na približno 2100 m2 površine. Posebnost tovrstnih projektov je, da so v celoti in na ključ izdelani v proizvodnih prostorih podjetja Marles ter s posebnim transportom pripeljani na mesto končne postavitve, kjer se uporabniki vselijo v objekt v pičlih 2 urah po sami dobavi. Pri Marlesu se zavedamo pomena obnovljivih virov in materialov, zato so moduli sestavljeni izključno iz ekološko razgradljivih materialov. S tem smo zadostili kriterijem koncepta Tripple Zero, ki je v svetovnem merilu standard za obnovljivo arhitekturo in določa zahteve, ki jih mora izpolniti zgradba, da izpolni želje glede trajnosti v grajenem okolju.

Stalne inovacije in izboljšave
Nove smernice gredo v smeri gradnje ničenergijskih hiš z vključevanjem obnovljivih gradbenih materialov, ki poleg pomembne ekološke note omogočajo tudi minimalne stroške vzdrževanja v celotni življenjski dobi objekta. Pri Marlesu tako nenehno v razvoj hiš vključujemo razvojne trende in novosti na področju materialov kot elemente ekologije in energijske varčnosti.