Dan odprtih vrat hiše Dom24h


News graphic3

Predstavili smo prihodnost bivanja.Dan odprtih vrat je potekal v petek, 24. novembra, med 12. in 17. uro

na lokaciji podjetja Marles Hiše d.o.o. Limbuška cesta 2, Limbuš. Your Webpage Your Webpage Orange Banner Line

 

Naša hiša Dom24h je odgovor na izzive bivanja in dela od doma. Zasnovana je bila tako, da uporabniku omogoči opravljanje dela od doma brez potrebe po potovanju. Hiša je razdeljena na poslovni in bivalni del, ki ju fizično ločuje "carport". Bivalni del, lociran na jugozahodu, ponuja prostorno dnevno sobo, kuhinjo, jedilnico, garderobo, pralnico, wc in tehnično sobo. Preko stopnišča se poveže z umirjenim delom hiše, kjer najdete tri spalnice, wellness, otroško kopalnico ter poseben hodnik, ki spodbuja ustvarjalnost vseh družinskih članov.

Marles Dom24h modeli 712           DR1 5348        Marles Dom24h modeli 253

Povezovalni del hiše, srednji hodnik, je edinstvena večnamenska rešitev, ki spodbuja druženje, ustvarjalnost in raziskovanje. V njem se prepletajo različne dejavnosti družinskih članov, pri čemer ima vsak svoj prostor za izražanje.

DR1 5159

 

Pohištvo v hodniku je zasnovano kot dolg kos lesa, ki vabi družino k sodelovanju. V času, ko mnogi zahajajo v svoje zasebne prostore, ta element ponuja prostor za druženje, ustvarjanje in igro.


Marles Dom24h modeli 1062         Marles Dom24h modeli 309 

Carport, ki se nahaja pod hodnikom, predstavlja pokrit prostor za avtomobile, ločen od notranjega vrta. S tem smo odpravili potrebo po dodatnih nadstreških, ki včasih predstavljajo tehnični in estetski izziv.

DR1 5453

Marles Dom24h modeli 1514    Marles Dom24h modeli 1417

Hiša je naravnana proti jugu in zahodu, z ogromnimi steklenimi površinami, ki omogočajo, da se dnevni del hiše zliva z okolico. Vitalni prostori, zlasti otroške sobe, so dovolj osvetljeni, pri čemer uporabljamo tudi žaluzije za regulacijo svetlobe.

Marles Dom24h modeli 536     

Dom 24h pokriva dvokapnica v kombinaciji z ravno streho. Zeleno ravno streho smo izbrali tudi zaradi estetske vrednosti in občutka povezanosti z naravo.

Poleg tega nudi številne prednosti, kot so manjši odtok deževnice, prostor za živali, boljša izolacija ter manjši ogljični odtis. Na delu z dvokapnico smo izkoristili naklon strehe za sončne panele, integrirane v ravnino strehe.

DJI 0362 

V notranjosti smo združili bivalni prostor z zunanjostjo s podobnim tlakom v isti ravnini. S tem smo ustvarili povezano in harmonično okolje, ki ga lahko uporabnik izkoristi tudi na terasi. Na sredini terase kraljuje javor, ki skozi leto spreminja svojo podobo, južni del pa se zaključi z vidno zazelenitvijo.

DR1 5411   DJI 0356

  • Vsestranskost prostora: Dom24h ni zgolj hiša; je prostor, ki spretno združuje življenje, delo in zabavo. S sodobno arhitekturo, ki ločuje stanovanjski in poslovni del, omogoča popolno prilagodljivost in funkcionalnost za vsakodnevno življenje.
  • Energetska samozadostnost: Hiša Dom24h je prava energetska pionirka. Zasnovana po konceptu neto nič-energijske hiše, izkorišča sončno energijo za oskrbo z električno energijo, ki se lahko shranjuje ali uporablja za polnjenje električnih vozil. Sistem kontroliranega prezračevanja zagotavlja svež zrak in zdravo okolje.
  • Inovativna notranja oprema: Opremljena z vrhunsko notranjo opremo, Dom24h ponuja več kot le udobno bivanje. Kompatibilna in povezljiva notranja oprema, skupaj z inteligentnimi funkcijami, ustvarja napredno bivalno izkušnjo.
  • Povezanost z okolico: Dom24h je že v osnovi povezan v oblak, opremljen z digitalnim dvojčkom. To omogoča enostavno integracijo v skupnost in energetsko verigo, podpira razvoj elektromobilnosti ter aktivno sodeluje v pametnih skupnostih.
  • Trajnost: S premišljeno uporabo barv in premazov za uravnavanje vlage ter integracijo recikliranih in visokoizolativnih materialov, Dom24h utira pot trajnostnemu bivanju. Sistem daljinskega ogrevanja soseske in senzorji za avtomatizacijo so le nekatere od inovativnih strategij vključenih v ta projekt.
  • Spalni prostori: Dom24h se razteza na 2 nadstropji, in vključuje 3 spalnice, prilagojenih otrokom in staršem potrebam. Sobe so smiselno razporejene, s poudarkom na zagotavljanju optimalnega udobja in zasebnosti. Povezuje ju hodnik, ki je namenjen sodelovanju in skupnemu času.
  • Bivalni prostor: Kuhinja, dnevna soba in jedilnica osnujeta velik odprt prostor ki ima razgled in je tesno povezan z naravo.
  • Poslovni prostor: Sodobna arhitektura Dom24h ločuje stanovanjski in poslovni del stavbe. To omogoča popolno ločitev osebnega življenja od delovnega okolja, pri čemer vsak del nudi popolno funkcionalnost. Konferenčna ali sejna soba je primerna za sestanke ali delo blizu doma. Prisotna je majhna kuhinja in WC.
  • Prostorna in povezana zasnova: Prostori v Dom24h niso le ločeni, temveč so tudi povezani v smiselno celoto. Smiselno celoto smo osnovali Marles arhitekti, s poudarkom na ustvarjanju prostornih, odprtih in svetlih prostorov, ki spodbujajo udobje in dobro počutje.                        

  

Vabimo vas, da odkrijete edinstveno vzdušje našega doma, kjer se funkcionalnost, udobje in narava prepletajo v popolno harmonijo.