Zakaj montažna namesto klasične gradnje


Marles z inovativnimi pristopi ponujamo hitrejše, bolj trajnostne in učinkovitejše gradbene rešitve

Razmišljate o novem domu in oklevate med klasično in montažno gradnjo? Lesena montažna gradnja z uporabo sodobnih metod prinaša številne prednosti.
Marlesova inovativna lesena konstrukcija omogoča hitro gradnjo, energetsko učinkovitost in brezmejno udobje. Skrbno načrtovanje in izbira materialov omogočata trajnostno gradnjo za prihodnost, saj je montažna gradnja odporna tudi proti vremenskim nevšečnostim in naravnim nesrečam. Poleg tega v Marlesu z okolju prijaznimi materiali in najsodobnejšo izolacijo zagotavljamo človeku in okolju prijazen življenjski slog v hišah, ki zlahka vzdržijo 100 let in več.

Prihranek časa


182670
Marlesove hiše odlikuje hitra izdelava. Elementi so v proizvodnji dokončani v dveh dneh, gradnja in montaža objekta na gradbišču pa je zaključena v treh tednih, z vgrajenim stavbnim pohištvom, fasadnim sistemom in dokončanimi krovsko-kleparskimi deli. Celotna hiša, vključno s talnimi oblogami, pa je lahko pripravljena za vselitev v manj kot dveh mesecih. Vselitev je možna 150 dni po pričetku montaže, kar je znatno hitreje kot pri klasični gradnji.

Nižji stroški


182676
Gradnja montažne hiše je stroškovno bolj učinkovita in predvsem predvidljiva v primerjavi s klasično gradnjo, saj je celoten postopek standardiziran, hkrati pa omogoča popolnoma prilagojene arhitekturne rešitve. Pa tudi končni stroški gradbenega projekta so znani, ko sta opredeljena projekt in njegov obseg – to je pred pričetkom del, kar vam ponuja pregled nad celotnim projektom. Stroške si lahko še dodatno znižate, če izberete tipski objekt.

Celovit pristop


182678
Že v proizvodnji se v Marlesove hiše skrbno vgradijo stavbno pohištvo, balkonska vrata, naredi se predpriprava za okenske police in žaluzije, za elektro- in strojne inštalacije ter izolacija fasade.
Vse našteto omogoča hitrejši zaključek projekta in boljši nadzor kakovosti.

Trajnost in energetska učinkovitost


182672
Inovativni pristopi h gradnji in energetska učinkovitost materialov kažejo na Marlesovo zavezanost k ustvarjanju bivalnih prostor-ov, ki zmanjšujejo porabo energije in so v skladu z okoljsko ozaveščenim življenjskim slogom. Vse to pa pomeni večje udobje, nižje račune za energijo in nižji ogljični odtis.

Več prostora z manjšo debelino


182674
Ste vedeli, da lesena konstrukcija omogoča statično primerljive rešitve, ki so izvedene s tanjšimi stenami? Takšna gradnja pomeni več bivalnega prostora v primerjavi z masivno konstrukcijo. Ta lastnost je še posebej pomembna vsakomur, ki želi v svojem domu preudarno izkoristiti prostor. V številkah to pomeni 10 odstotkov več bivalnega prostora kot v masivni hiši; v enodružinski hiši tako pridobite približno 8 kvadratnih metrov dodatnega prostora na nadstropje.