Kako do Marles hiše?

Gradnja hiše je ena najpomembnejših odločitev v življenju. Marles je vaš zanesljiv partner pri tem pomembnem koraku. Z vami delimo več desetletij izkušenj, ki jih uporabimo že pri zasnovi hiše po vaših željah. Naša ekipa strokovnjakov vam svetuje, pripravi projektno dokumentacijo ter vam omogoči enostaven in brezskrben proces gradnje hiše na ključ.

1. Spoznajte prednosti Marlesa

1 sestanek

Predstavljamo vam izkušeno ekipo strokovnjakov, ki vam bo pomagala izbrati hišo vaših sanj. Z obiskom v Marlesu dobite priložnost spoznati katere so tiste ključne prednosti lesene montažne gradnje, v primerjavi s tradicionalno gradnjo. Predstavili vam bomo različne konstrukcijske sisteme in energetske standarde, ki jih nudimo. Naš cilj je zagotoviti vam popolno izkušnjo gradnje, zato smo vam pripravljeni odgovoriti na vsa vprašanja in vam opisati potek sodelovanja z Marlesom.

Ideja

2. Zasnujte ali izberite hišo po svojih željah

1-3 mesece

Marles arhitekturni studio je že mnogim strankam olajšal izbiro doma s svojimi linijami Prime in Pure, ki ponujata premišljene načrte za vaš nov dom.

Naša predanost sega tudi v individualne rešitve, kjer vam nudimo popolno prilagodljivost v umestitvi in oblikovanju vašega prostora. Ne glede na izzive parcele, skupaj poiščemo rešitve, ki bodo izpolnile vaše želje in potrebe, ustvarjajoč individualen dom, ki vam bo vedno v ponos.

Naš cilj je ustvariti dom, ki odraža vaš edinstveni slog in način življenja.

Načrtovanje

3. Ponudba

1 mesec

Pri Marlesu vam nudimo različne pakete gradnje, prilagojene vašim željam in potrebam. Z našimi paketi lahko izberete obseg dela, ki vam najbolj ustreza, in si zagotovite kakovostno gradnjo po različnih cenah. Naši paketi so oblikovani tako, da vam omogočajo izbiro, ki je prilagojena vašemu proračunu.

4. Sledi podpis pogodbe

1 mesec

Po izbiri paketa gradnje sledi podpis pogodbe, ki opredeljuje vse ključne podrobnosti gradnje vašega doma. Z Marlesom sklenete pogodbo, ki zagotavlja varnost in zaščito vaših interesov med gradbenim procesom. Naš cilj je zagotoviti jasnost in preglednost, da se izognemo morebitnim nesporazumom med gradnjo.

5. Dokumentacija

2-6 mesecev

Marles vam pomaga pri pripravi vse potrebne dokumentacije kot so gradbeno dovoljenje, PZI in delavniška dokumentacija. Naši strokovnjaki vam bodo nudili podporo in svetovanje pri zbiranju in pripravi vseh potrebnih dokumentov, da se zagotovi nemoten potek gradnje vašega doma. Z našo pomočjo in strokovnostjo boste prihranili veliko časa, ki bi ga sicer porabili za pridobivanje različnih dovoljenj, predvsem pa vam bo zagotovljena skladnost z veljavnimi predpisi.

Gradnja

6. Dom v nastajanju

2 meseca

Proizvodnja Marles hiše poteka v nadzorovanih klimatskih razmerah, kjer skrbimo za ohranjanje tehničnega jedra in prenos znanja iz generacije v generacijo. Montažni deli objekta, vključno s fasado, stavbnim pohištvom, instalacijsko ravnino in strešnimi elementi, se proizvajajo z industrijsko natančnostjo na CNC strojih. Vremensko neodvisen potek dela omogoča hitro montažo na gradbišču, kar zagotavlja možnost hitre vselitve ter optimalno odpornost proti požaru, vetru in potresu.

V nasprotju s številnimi drugimi ponudniki, ki faze gradnje prenašajo na gradbišče, Marles skrbi za kakovost s sistemom gradnje v skladu z mednarodnimi standardi. Redni nadzor izvajajo neodvisni strokovnjaki, ki potrjujejo kakovost z različnimi certifikati, preprečujejo tveganja zaradi neugodnih vremenskih razmer ter zagotavljajo zanesljivost in trajnost objekta.

7. Teren in temeljna plošča

3 mesece

Pred pričetkom gradnje je potrebno pripraviti gradbišče in izdelati temeljno ploščo. Marlesovi strokovnjaki vam medtem lahko svetujejo pri pripravi terena in skladnosti temeljne plošče, da se zagotovi kakovost in trdnost. Priprava terena in temeljne plošče je ključnega pomena za uspešno in stabilno gradnjo vašega doma. Ko je teren pripravljen in temeljna plošča izdelana, je vaš dom pripravljen na postavitev in montažo.

8. Montaža hiše

2 tedna

Ko so elementi hiše pripravljeni v proizvodnji in je betonska plošča na izbrani lokaciji, se prične gradnja hiše. Montaža največjih elementov poteka s pomočjo avtodvigal pod nadzorom vodje gradbišča. Ta skrbi za koordinacijo poteka gradnje in vas redno obvešča o izvedenih delih. Nadzornik pa skupaj z vodjo gradbišča preverja kvaliteto izvedbe. Po zaključku glavnih montažnih del, ki praviloma trajajo 2–3 dni, se začnejo ostala obrtniška dela, kot so polaganje parketa, ploščic, vgradnja stopnic, ogrevanje, odvisno od izbranega paketa.

Devet od desetih kupcev Marles hiše se odloči za izvedbo hiše na ključ in s tem zaupa izvedbo vseh del na objektu. Marles se zavezuje k optimalni izvedbi montažnih del, ki bo zagotovila trajnost, stabilnost in funkcionalnost vašega doma.

9. Izvedba obrtniških del

4-6 mesecev

Po montaži hiše sledijo obrtniška dela, kot so polaganje parketa, ploščic, vgradnja stopnic in ogrevanja. Marlesovi strokovnjaki bodo poskrbeli za kakovostno izvedbo obrtniških del, ki so odvisna od izbranega paketa gradnje. Vsak del bo skrbno izveden v skladu z najvišjimi standardi kakovosti, da se zagotovi udobno in funkcionalno bivalno okolje.

Zaključek

10. Predaja in vselitev

1 mesec

Po dokončanju vseh gradbenih in obrtniških del sledi primopredaja objekta in vselitev. Naša ekipa vam bo pomagala pri pregledu objekta, prejemu garancijskih listov, navodilih za vzdrževanje in drugih potrebnih dokumentih. Z Marlesom boste prejeli popolnoma funkcionalen in pripravljen dom, v katerega se boste lahko vselili brez skrbi.