25. 5. 2021

Pametna hiša

Pametna hiša je brez dvomov hiša prihodnosti, saj jo lahko upravljamo in nadziramo kjerkoli in kadarkoli. Vedno več naših kupcev, se odloča za pametne inštalacije v njihovem novem domu. Pametna hiša ima nameščene pametne inštalacije, ki omogočajo avtomatizacijo različnih sistemov v hiši. Pametne inštalacije bi lahko v grobem razdelili na dva segmenta oz. sistema. Prvi je žični, ki se deli potem na KNX sistem (možna nadgradnja) in zaprti sistem (ni možna nadgradnja), drugi pa je brezžični sistem. Pri Marlesu nudimo oboje.

Udobno in varno bivanje

Pametna hiša torej omogoča varčevanje energije, udobje in varnost ter možnost za oddaljeno upravljanje s pametnim telefonom, tablico ali osebnim računalnikom. Pametne inštalacije so zelo enostavne za uporabo in upravljanje, bistvo pa ni le upravljanje z različnimi napravami, ampak tudi avtomatizirano izvajanje različnih opravil. To pomeni, da lahko sistemi samodejno izvajajo opravila, ki omogočajo prihranek energije, povečajo udobje bivanja in poskrbijo za varnost v hiši.

Pametne inštalacije lahko upravljajo in imajo nadzor nad različnimi sistemi kot je razsvetljava, ogrevanje, avdio-video, žaluzije. Omogočajo nam regulacijo ogrevanja, protipožarni varovalni sistem, možnost zaprtja glavnega ventila v primeru izlitje vode, meritev kvalitete zraka, vlage in temperature v prostoru, simulacijo prisotnosti oz. navzočnosti, ko ste vi na dopustu.

Dom prihodnosti je pametni dom

V okviru Marles ugodnosti je v paketu FUTURE (v okviru ugodnosti je ta paket brezplačen) vključena predpriprava za POLNILNO POSTAJO ZA ELEKTRIČNO VOZILO s čimer med drugim vključujemo trajnostno mobilnost v vaš dom. Že dlje časa Marles v okviru svojih ugodnosti nudi MARLES SMART HOME – PAMETNI DOM PRIHODNOSTI. Dom prihodnosti je pametni dom.

Verjamemo, da je zanesljiva investicija v najsodobnejše rešitve za bivalno okolje tretjega tisočletja nujna, zato smo zasnovali PAKET INTELLIGENCE, KI VKLJUČUJE:

Oddaljeno inteligentno UPRAVLJANJE DOMA preko interneta,
upravljanje SENČIL,
upravljanje RAZSVETLJAVE (on/off),
upravljanje S SISTEMOM TOPLOTNE ČRPALKE,
upravljanje prisilnega PREZRAČEVANJA,
upravljanje bivalnega okolja preko UPORABNIŠKIH SCEN,
upravljanje bivalnega okolja preko UPORABNIŠKIH URNIKOV,
SIMULACIJO PRISOTNOSTI,
SENZORJA IZLITJA TEKOČINE,
SENZORJA GIBANJA.

Kupcem Marles hiše omogočimo predhodni sestanek s ponudnikom pametnih rešitev, kjer bodo natančno definirali svoje želje.


Marles pametna hiša DOM24h

Marles predstavlja pametni dom prihodnosti - DOM24h za udobno in zdravo bivalno ter delovno okolje. Sam objekt je projektiran v BIM tehnologiji inje  tako skozi fazo načrtovanja, izvedbe in uporabe vsem deležnikom omogočal potrebne informacije za njegovo maksimalno udobno in učinkovito rabo, ki se bo skozi celoten življenjski cikel spremljala z njegovim digitalnim dvojčkom (digital twin).