29. 8. 2023

Dan odprtih vrat hiše ORLEK

Ste pripravljeni na navdihujočo izkušnjo, kjer se združujeta eleganca klasične arhitekture in napredna montažna gradnja? 

Predstavljamo vam individualno hišo ORLEK.

Hiša ORLEK ni le dom, ampak prava arhitekturna mojstrovina, ki je nastala izpod rok priznanih arhitektov v sodelovanju s strokovnjaki iz podjetja Marles Hiše d.o.o. Ta edinstvena hiša predstavlja popolno simbiozo med klasično arhitekturo in sodobno montažno gradnjo, ki prinaša izjemno bivalno izkušnjo.

Posebnosti hiše ORLEK

Neto uporabna bivalna površina: 166,12 m2
Okna ELEGANT 78 PREMIUM 400: Kombinacija LES – ALU oken
Alu les vhodna vrata DOORS: Lesena vhodna vrata
Hiša v celoti obdelana do slemena, brez stropa
Kombinacija klasične in montažne gradnje
Odvajanje radona
Grajena je v sistemu MEGA N14: kar pomeni da je skoraj nič-energijska hiša
V hiši bivajo kar tri generacije, s tem da ohranjajo svojo samostojnost in imajo dva ločena vhoda
Predpriprava pri oknih za naknadno izvedbo »JIRT« in polken »ŠKURE«, značilna elementa kraške arhitekture
Posebna prilagoditev je bila izvedba dveh otroških sob, ki ju zaznamuje posebej podprta stena za plezanje
Medetažna izvedba

Hiša ORLEK: Unikatna arhitektura v sožitju z okoljem

Hiša ORLEK predstavlja izjemno sodelovanje med Marlesom in zunanjimi arhitekti, Mašo in Sergejem, ki sta zasnovala edinstveno hišo po lastnih željah. Individualnost je izražena v prilagojeni obliki brežine in izstopajoči dvojni dvokapnici. Hiša je popolnoma prilagojena terenu, kar ji daje edinstven karakter.

Maša in Sergej sta svoje vpoglede v načrtovanje hiše delila v oddaji Ambienti, ki je bila na sporedu v soboto, 9. decembra, ob 18.20 na SLO1.

Skoraj nič-energijska hiša

Zasnova sistema MEGA N14 omogoča izjemno varčnost energije, kar se odraža v visoki energetski učinkovitosti hiše. Ta inovativni sistem je zasnovan s poudarkom na trajnostnosti in minimalni porabi energije, kar omogoča hiši ORLEK, da postane skoraj nič-energijski dom.  Sistem MEGA N14 ni le okolju prijazen, ampak tudi ekonomičen, saj omogoča zmanjšanje stroškov ogrevanja, hlajenja in osvetljevanja. Z uporabo naprednih tehnologij in trajnostnih pristopov k energijski učinkovitosti, hiša ORLEK postavlja merila za sodoben način bivanja, ki združuje udobje, estetiko in odgovornost do okolja.

Hitra gradnja je bil pomemben faktor

Posebnost tega sodelovanja in pa velika prednost montažne gradnje je ta, da je gradnja hiše ORLEK trajala le pol leta, kar priča o hitrosti montažne gradnje. Marles montažna gradnja zagotavlja, da so vsi deli objekta že prej izdelani v nadzorovanih razmerah, kar kasneje pripomore k hitri postavitvi hiše na sami lokaciji.

Želite tudi vi individualno hišo? Potem nam pišite na info@marles.com