9. 12. 2019

Lesene hiše na ključ

Naj bo vselitev v vaš sanjski dom hitra in enostavna

Lesene hiše na ključ so enostavna in relativno ugodna rešitev, ko iščete svoj novi dom. 

Če se želite v hišo vseliti v zelo kratkem času, je zagotovo lesena montažna hiša rešitev, ki vam bo prihranila kar nekaj živcev in skrbi na dolgi rok.

Kvadratura, časovnica, nato pa seveda tudi cena. Vsi pomislimo na ceno hiše na ključ. 

Cena hiše na ključ je danes povsem primerljiva s ceno gradnje objekta, ki je zgrajen po klasični metodi. Ob enem pa so leseni domovi tudi trajnostno zasnovani, varčni in se kaj hitro lahko spremenijo v pametne domove. Še ena prednost je, ki vam jo tako narejen montažni objekt prinese. Točno veste, kaj boste dobili in koliko boste za to plačali, po vselitvi vas tako ne bodo čakala nobena negativna presenečenja.

Gradnja hiše na ključ je mnogo manj stresna od gradnje po klasični metodi

Res je, da so lesene hiše na ključ na prvi pogled morda še vedno nekoliko dražje od klasično grajenih domov, vendar je gradnja hiše na ključ mnogo manj stresna od klasične gradnje zidanega doma. Kot rečeno pa prinaša tudi mnogo manj presenečenj.

Če bi se lotili klasične gradnje, bi se namreč lahko kaj hitro srečali s težavami, ki jih prinašajo nove okoljske usmeritve, ki veljajo na ravni celotne Evropske unije. Te bi lahko gradnjo tako podaljšale kot podražile. Lesene hiše na ključ, sploh če se zanje odločite pri priznanih in visoko izkušenih ponudnikih, pa bodo zagotovo odgovarjale vsem okoljskim zahtevam. Zgrajene so namreč iz ekoloških in trajnostnih materialov, so energetsko učinkovite, ob enem pa omogočajo optimalni izkoristek obnovljivih virov energije.

Poleg tega so takšni domovi tudi zdravi in omogočajo prijetne bivalne pogoje, kar je zagotovo ključno za vsak dom. Poleg tega ste lahko prepričani, če le izberete že omenjene prepoznavne in izkušene ponudnike tovrstnih objektov, da boste dobili varen dom.

Podjetje Marles je že vrsto let prisotno na trgu in ima bogate izkušnje na področju gradnje montažnih leseno-konstrukcijskih hiš. Skozi dolgoletno delovanje smo pridobili obsežno znanje ter izpopolnili svoje tehnologije in gradbene prakse. Naši leseni montažni objekti na ključ nosijo prestižno oznako CE, ki je rezultat pridobitve evropskega tehničnega soglasja.

Z omenjeno oznako CE jamčimo za varnost in kakovost naših leseno-konstrukcijskih hiš. Te hiše so inženirsko oblikovane, da zagotavljajo izjemno mehansko odpornost, stabilnost ter visoko požarno varnost. Poleg oznake CE se ponašamo tudi s številnimi drugimi certifikati, ki potrjujejo visoko kakovost in skrbno izdelavo naših objektov, kar prinaša odlično bivalno izkušnjo za naše stranke.

Poleg tega gradnja lesene hiše na ključ poskrbi tudi za to, da bo vaš dom zgrajen mnogo hitreje kot po klasični gradbeni metodi. Posledično se boste v objekt lahko tudi mnogo hitreje vselili, saj gradbeni elementi ne bodo potrebovali sušenja.

Bivalno okolje v lesenih hišah je tudi mnogo ugodnejše, saj les diha ter prinaša toplino in domačnost. Hkrati gre za material, ki poskrbi, da v vašem domu ni odvečne vlage, ki bi bila lahko razlog za nastanek nevarne plesni. Posledično je zrak v takšnih objektih boljši in kakovostnejši, življenje pa ugodnejše.

Lesene montažne hiše prinašajo številne trajnostne rešitve, ki so ključne za doseganje velikih energijskih prihrankov. Prav te lastnosti so tudi glavni razlog, da je bivanje v takšnih domovih praviloma cenovno ugodnejše v primerjavi z drugimi gradbenimi materiali. Leseni objekti so znani po svoji odlični toplotni izolaciji, kar omogoča zmanjšanje izgub energije in ohranjanje prijetne temperature v notranjosti brez velikih nihanj.

Zaradi visoke toplotne izolativnosti lesu se boste lahko brezskrbno prepustili udobju in prijetnemu bivanju, saj bodo stroški ogrevanja in hlajenja vašega doma občutno nižji. Manjša poraba energije pomeni tudi zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov in vaš prispevek k ohranjanju okolja ter trajnostnemu ravnanju.

Poleg tega ima les kot naravni material sposobnost reguliranja vlage in zraka v prostoru, kar prispeva k bolj zdravemu bivalnemu okolju. Les diha in ustvarja prijetno mikroklimo, ki je koristna za vaše zdravje in dobro počutje. S tem boste zmanjšali potrebo po uporabi klimatskih naprav ali vlažilcev zraka, kar ima pozitiven vpliv na vašo denarnico in okolje.

Poleg vseh ekonomskih in ekoloških prednosti so lesene montažne hiše tudi estetsko privlačne in prilagodljive v različnih arhitekturnih slogih. Marlesovi strokovnjaki vam bodo pomagali oblikovati hišo po vaših željah in potrebah ter poskrbeli za visoko kakovostno gradnjo, ki bo zagotavljala trajno in zanesljivo bivanje. Tako boste lahko uživali v lepoti in funkcionalnosti svojega novega doma, hkrati pa prispevali k trajnostnemu razvoju in varovanju okolja za prihodnje generacije.

Treba pa je poudariti tudi, da se lesene hiše na ključ lahko kaj hitro spremenijo v pametne domove. To pomeni, da lahko poskrbite še za večje prihranke. Zanje boste poskrbeli s pametnimi rešitvami za hlajenje in gretje objekta, lažje boste varčevali z energijo in še marsikaj. Hkrati pa bo to tudi pomenilo, da bo življenje v takšnem domu veliko prijetnejše. Kot vidite, prinaša gradnja hiše na ključ iz lesa res številne prednosti, zato je smiselno razmisliti o tej možnosti.

Marles montažna hiša cena
Cena hiše na ključ je primerljiva s ceno klasično grajenega doma

Cena hiše na ključ je primerljiva s ceno zgrajenega doma po klasični gradbeni metodi. Četudi je morda ta na začetku rahlo višja, se vložek kaj hitro povrne zaradi omenjenih trajnostnih rešitev in varčnosti takšnega doma.

Poleg tega gradnja hiše na ključ le redko preseže dogovorjene pogodbene stroške ali dogovorjeni čas gradnje. Posledično gre za cenovno zelo ugodno rešitev, ki vam, kot rečeno, prihrani veliko stresa. Seveda pa je tudi cena hiše na ključ lahko zelo različna, saj je odvisna od več vidikov.

Zagotovo so pomembni dejavniki, ki nanjo vplivajo, njena velikost, varčnost, lokacija kjer jo nameravate postaviti, čas v katerem se vanjo želite vseliti, oblika in zahtevnost gradnje, ki si je želite, in tako dalje.

V našem podjetju ponujamo več kot 60 različnih variant tovrstnih objektov. Lahko se odločite za rustikalne ali popolnoma moderne oblike, seveda pa so na voljo tudi domovi manjših in večjih kvadratur ter tako pritlične kot večnadstropne hiše.